用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
樓主: 小B維維
go

08-09年SFA小一家長情報站 [複製鏈接]

謝謝

原文章由 gordon 於 08-7-11 17:27 發表
Asked SFA already. Yes school bus services is still on but Sep 1, I think every parent will bring their kid to school

下星期返小一預備班啦, 唔知有冇人同維維同班呢? 維維係1A班呀, 而家知道有2個同學仔係1F班

琪琪係1B

原文章由 小B維維 於 08-7-22 20:41 發表
下星期返小一預備班啦, 唔知有冇人同維維同班呢? 維維係1A班呀, 而家知道有2個同學仔係1F班

直至現在,我仲未收到任何通知呀 聽朝要打電話去問問先,我都好希望同你地一班呀

尋晚我收到電話,我囡囡係1c,多多指教

I have just called SFA but they said they will only disclose the class allocation on the parent day. why why why....

我唸其他家長收到電話分班係關於聖堂的小一預備班, 而唔係 SFA的小一分班, 所以唔駛擔心, 我都未收到聖堂電話呀

原文章由 gordon 於 08-7-23 13:07 發表
I have just called SFA but they said they will only disclose the class allocation on the parent day. why why why....

oic,

sorry, too nervous already.

原文章由 Woon-Woon 於 08-7-23 13:36 發表
我唸其他家長收到電話分班係關於聖堂的小一預備班, 而唔係 SFA的小一分班, 所以唔駛擔心, 我都未收到聖堂電話呀

我剛致電聖堂詢問關於小一預備班的班別,我小朋友係1E呀。佢地話唔係班班都會事前通知家長在那一班,只係唔同班,老師做法各有不同,有些會通知,有些不會通知。

至於小一分班,要在八月尾的家長日才公佈。

原文章由 Woon-Woon 於 08-7-23 13:36 發表

[ 本文章最後由 Central 於 08-7-23 15:30 編輯 ]

gordon,

係呀, 其實一知道要讀SFA, 真係成日都會 "too nervous", 遲 d 可能大家都會習慣

Central,

完來要自己問班別, 等陣lunch後等我又問下先, 睇吓同你地係咪同班

原文章由 gordon 於 08-7-23 14:41 發表
oic,

sorry, too nervous already.

1B CLASS

原文章由 visa 於 08-7-22 21:50 發表
琪琪係1B

HI Visa

My son, Chris also 1B.
:idea:

Hi Sarah1.. 多多指教..

原文章由 Sarah1 於 08-7-24 13:58 發表

HI Visa

My son, Chris also 1B.

小B維維,

系呀! F班好早(約兩星期之前)已經打電話比家長啦!  我啱啱打去教堂, 佢話叫我再等下, 應該會打比我. 如果無打比我, 就帶基本文具, 星期一先返學校就知邊一班噃.

原文章由 小B維維 於 08-7-22 20:41 發表

你地有冇人會自己帶小朋友返小一預備班呀

Woon-Woon

你的小朋友會返邊班呢 我個小朋友返1E,唔知有冇人都係1E呢

原文章由 Woon-Woon 於 08-7-24 13:01 發表
Central,

完來要自己問班別, 等陣lunch後等我又問下先, 睇吓同你地係咪同班...

噚晚收到小一預備班既導師電話, Miss系傾談間透露話自已都系sfa畢業生, 而家系第二間學校教書.

Central,

我仲未知係邊班, 打電話返教堂佢話可能導師忙未得閒通知, 如果無人通知, 咁要等星期一就知道係邊班,  下星期一再上黎話你知會唔會同你小朋友一班先

原文章由 Central 於 08-7-24 23:46 發表
Woon-Woon

你的小朋友會返邊班呢 我個小朋友返1E,唔知有冇人都係1E呢

Dear all,

大家好, 我囝囝於今年K3同時亦要考慮升小學之問題. 本人好希望考入St. francis, 請問在面試時有什麼要留意? 要否考written test? 請大家比d意見我. 十分多謝.

SFA聖堂辦的小一預備班

今日上了半天小一預備班,小朋友學了很多小學的特色和規矩,如:
返學和小息後,要全班排隊後,才可進入課室;及
學習天主教的祈禱等等

祝各位小朋友都喜歡上小學!愛上學習!

你們的小孩子有甚麼感受呢?一齊分享下啦

SFA聖堂辦的小一預備班

吓,short左,duplicate左咁多次添,不好意思!

[ 本文章最後由 Central 於 08-7-28 23:35 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題