用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
樓主: 小B維維
go

08-09年SFA小一家長情報站 [複製鏈接]

Hi, Twinsbb,

My twins grils will study this school in coming Sept too.
Hope they will be classmates.

Wendy

原文章由 twinsbb 於 08-6-13 15:44 發表
HIHI,

大家好!  My twins will be studying in St. Francis coming Sept.  I will go to register tmr and they are from Kentville too.  I still cannot believe that my twins follow their Mum's footstep to g ...

Hi Wendy,

Nice to meet you and hope they will be classmates.

Twinsbb

Hi Twinsbb,

妳的小朋友是否要坐校車返學呀, 星期六註冊時先知道我住個區 (土爪灣) 無校車, 也無保娒車提供, 真擔心她們怎返學, 可有介紹 ?  謝.

如真的沒有車返學, 咁唯有選另一間學校了.

Wendy

原文章由 twinsbb 於 08-6-14 00:28 發表
Hi Wendy,

Nice to meet you and hope they will be classmates.

Twinsbb

ymama

Thank you very much for your useful information.

Central

原文章由 ymama 於 08-6-11 15:07 發表
Central;

我唔肯定小一適應班的資料是否連學校信寄到? 只是我印象中是見過. 你也許打電話問一下教堂.

其實sfa暑期活動主要是這兩個, 其他時間可以自己安排一下.
建議你可以買一些小一上的練習做下, 早些上手.

yma ...

ymama

Thank you very much for the useful information.

Central

Central;

我唔肯定小一適應班的資料是否連學校信寄到? 只是我印象中是見過. 你也許打電話問一下教堂.

其實sfa暑期活動主要是這兩個, 其他時間可以自己安排一下.

yma ...

ymama

Thank you very much for the useful information.

Central

Central;

yma ...

ymama

多謝你的資料。我在上星期六到學校辦手續時,他們已給我一份教堂的預備班資料了。

Central

Central;

yma ...

ymama

多謝你的資料。我在上星期六到學校辦手續時,他們已給我一份教堂的預備班資料了。

Central

Central;

yma ...

Hi Wendy,

好似真係唔去土瓜海灣, 等我搵下我的保娒車nos.

Twinsbb

原文章由 wendyyy 於 08-6-15 21:18 發表
Hi Twinsbb,

妳的小朋友是否要坐校車返學呀, 星期六註冊時先知道我住個區 (土爪灣) 無校車, 也無保娒車提供, 真擔心她們怎返學, 可有介紹 ?  謝.

如真的沒有車返學, 咁唯有選另一間學校了.

Wendy

...

Hi visa

見到你地真係好開心呀

原文章由 visa 於 08-6-11 18:41 發表
hi.... hi.....我來報到啦.....好高興見到你地...(小B維維..Central. gordon)..haha....

Orange

Nice to meet you here
原文章由 Orange 於 08-6-12 11:28 發表
hello,我又報到

kmylau

Nice to meet you.  睇下我地今年會唔會再同班先

Central

原文章由 kmylau 於 08-6-13 14:09 發表
小B維維..Central. gordon各位好:
我個女都系根德女, 好高興系度見到大家.
請問知唔系唔系一定要聽日比學費時候, 比埋車費呢?
我今日打電話去校務處問如果聽日黑雨交學費既安排, 答案系會再另行安排. 唔會系星期一.  ...

twinsbb

Very happy to have so many old friends from kv

原文章由 twinsbb 於 08-6-13 15:44 發表
HIHI,

大家好!  My twins will be studying in St. Francis coming Sept.  I will go to register tmr and they are from Kentville too.  I still cannot believe that my twins follow their Mum's footstep to g ...

請問各08-09 SFA P1 小朋友家長,你地係咪已經報左SFA既幾個暑期班喇

yes ar, English Intensive Program and the Mandarin courses but can't join the SFA church's P1 Bridging course, Gordon has joined another one already.

原文章由 Central 於 08-6-18 11:29 發表
請問各08-09 SFA P1 小朋友家長,你地係咪已經報左SFA既幾個暑期班喇

3個都報晒 咁你有冇報晒呀?

原文章由 Central 於 08-6-18 11:29 AM 發表

報到

原文章由 小B維維 於 08-6-19 00:53 發表

各位

我也來自KV, 我都來報到, 我也報灑3個COURSES, 暑假真的很FULL, 再加上SKATING 及SWIMMING.

好彩有小B在, 我們唔使擔心la

請各位keep in touch

:idea:

小b維維

註冊當日只報了英文班,將會報埋小一預備班,至於普通話班,就會在deadline前報埋

原文章由 小B維維 於 08-6-19 00:53 發表

Sarah1

Nice to meet you here

原文章由 Sarah1 於 08-6-19 09:27 發表

各位

我也來自KV, 我都來報到, 我也報灑3個COURSES, 暑假真的很FULL, 再加上SKATING 及SWIMMING.

好彩有小B在, 我們唔使擔心la

請各位keep in touch

...

大家好!
我的兒子也會在9月加入sfa ,請各位多多指教!
‹ 上一主題|下一主題