用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問各位爸媽今天叩門如何?
樓主: Kitty_1174
go

請問各位爸媽今天叩門如何? [複製鏈接]

原文章由 Carmaomao 於 08-6-17 00:08 發表
My girl will go to 荃灣官小 for another interview this thurs 2pm, anyone knows how many seats left?

and anyone got news from 馬頭涌官小?

thanks!!

一間係荃灣, 一間係土瓜灣, 你都好努力周圍搵, 祝你成功!

"mo ban fat" la.... she's been allocated to the one I didn't apply ar....

in fact, 3 schools, one more in SSP 聖方濟愛德小學, but don't know much about it...

原文章由 龍馬媽媽 於 08-6-17 00:16 發表

一間係荃灣, 一間係土瓜灣, 你都好努力周圍搵, 祝你成功!

原文章由 Carmaomao 於 08-6-17 00:03 發表
So u know this school (聖方濟愛德小學)? 'cos i am trying to search more info about this one, but only very limited info.... would u tell me more about this school? i am concern about its neighbourhood ...

聖方濟愛德小學好吖!好學校!我pick第3志願都入唔到!因為我第1.2係瑪小上下畫!
愛德D程度都幾深下呢?我聽D家長講上年有兩個我地幼稚園入咗有個今年二年級都轉咗校因為跟唔上,再詳細D點解我就唔知啦!咁你又派咗去邊問呀!

[ 本文章最後由 fion113549 於 08-6-17 12:45 編輯 ]

fion113549,

派左去白田天主教小學,我沒選的。

Mariatsui,

唔係嘛?基福係明天才interview 喎,你的朋友一定是有人事了。

snowB

原文章由 fion113549 於 08-6-13 14:13 發表

你派咗去邊間呀!第幾志願呢?仔仔有好幾個同學仔都派得好差!
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 snowB 於 08-6-17 14:43 發表
fion113549,

派左去白田天主教小學,我沒選的。

Mariatsui,

唔係嘛?基福係明天才interview 喎,你的朋友一定是有人事了。

snowB

我仲等緊瑪小呢!我只係叩咗佢!"等"係好漫長!e個六月過得好慢我個心情好緊張!

snowB,

其實是基福校長曾經說過很喜歎收我個仔間幼稚園的學生,如果在自行派位及大抽獎都選基福為首選,叩門就多數收,據我所知,3個叩門,3個都收,還已經註冊。

Maria

Maria,

請問是那一間?
今午interview 完,主要是問小朋友問題。

snowB

原文章由 MariaTsui 於 08-6-18 13:29 發表
snowB,

其實是基福校長曾經說過很喜歎收我個仔間幼稚園的學生,如果在自行派位及大抽獎都選基福為首選,叩門就多數收,據我所知,3個叩門,3個都收,還已經註冊。

Maria ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 snowB 於 08-6-18 20:45 發表
Maria,

請問是那一間?
今午interview 完,主要是問小朋友問題。

snowB

我個仔都派左白田 我都係無選ga 我都係叩基福wo

原文章由 MariaTsui 於 08-6-18 13:29 發表
snowB,

Maria ...

你讀邊間幼稚園呀

回覆 #13 doristse305 的文章

40網瑪小? 全名係?
:pint:嬡之星球 :-D 我嬡G女02年9月13日-2:44pm出世, 重3.7kgs; 10個月就識行啦!!!! 4歲啦! 返學好開心呀 ! 媽咪爹o地好錫我嫁! 多謝媽咪爹o地! 大頭相為近日小囡大作

原文章由 christyltl888 於 08-6-18 22:19 發表
40網瑪小? 全名係?

係瑪利諾神父小學響九龍仔嫁

[ 本文章最後由 fion113549 於 08-6-24 19:44 編輯 ]

回覆 #16 Perry129 的文章

sorry, 呢幾日好忙,沒有時間上網,另外2間是藍循(6月21日面試)和保良局陸慶濤(6月23日面試).

SonwB & QQ,

我不知道說出校名會否影響以後學弟的叩門位,所以只可以告訴你們那間幼稚園在美孚。

Maria

是不是有人收到瑪小 interview 的信了?我還未見,心急死了!

snowB

原文章由 snowB 於 08-6-22 10:05 發表
是不是有人收到瑪小 interview 的信了?我還未見,心急死了!

snowB

係呀! 我係19/6已經收到了!

聖家九龍城及聖心私小成功.
是神蹟!!終於settled down.

恭喜你!

原文章由 lui 於 08-6-25 00:17 發表

thanks !! add oil ar!

原文章由 lui 於 08-6-25 00:17 發表

lui:
hi!我係chan888yan!!
你好似聖家bingo了,
點呀!!你讀聖家or聖心,
請你pm覆我啦!!
仲有有位rbt網友,希望成功叩聖家,請為她祈禱,
主佑!!
‹ 上一主題|下一主題