用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問各位爸媽今天叩門如何?
樓主: Kitty_1174
go

請問各位爸媽今天叩門如何? [複製鏈接]

今日收到電話, ok了, 45網, 真鐸.

佢地預左有人叩門, 講左7/6收表,
黑雨果日都有人聽電話同收表,
我個friend住得近, 果日去左,
不過我冇去到.

各位, 唔好咁失望住, 繼續努力加油.
[img align=left][image]http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/angels/teu20.gif[/image][/img]

恭喜你可放下心頭大石, 我叩的都一樣未有回音!!
原文章由 gloria_yauyau 於 08-6-12 21:56 發表
今日收到電話, ok了, 45網, 真鐸.

佢地預左有人叩門, 講左7/6收表,
黑雨果日都有人聽電話同收表,
我個friend住得近, 果日去左,
不過我冇去到.

各位, 唔好咁失望住, 繼續努力加油. ...
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

見倒你地咁多人都收倒消息!好登係地高興呢!有無40網瑪小有人收到消息呢?好緊張呀! 我仲未有呢?

恭喜哂有消息的爸媽!!! 我62網, 叩3間都未有消息. 未收到消息的爸媽, 我地一齊耐心等待啦. 希望在明天!!!!

原文章由 d2343130 於 08-6-12 22:30 發表
恭喜你可放下心頭大石, 我叩的都一樣未有回音!!

未有回音唔緊要,因為好多學校都係要六月尾先面試, 七月頭先通知架,所以唔好擔心,向好個方面想, 各位一定有好消息既.

原文章由 Kitty_1174 於 08-6-12 22:44 發表
恭喜哂有消息的爸媽!!! 我62網, 叩3間都未有消息. 未收到消息的爸媽, 我地一齊耐心等待啦. 希望在明天!!!!

kitty_1174

我都是62綱,又是叩門未有回覆,好心急呀

45網, 等緊消息~
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

您好!我也有扣40網瑪小,未有消息。不過 40 網的基福就收到信,18/6 下午 interview。我同時間也扣荔天,無法,派得不太理想,只有多 d 努力。

snowB

原文章由 fion113549 於 08-6-12 22:34 發表
見倒你地咁多人都收倒消息!好登係地高興呢!有無40網瑪小有人收到消息呢?好緊張呀! 我仲未有呢?
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 snowB 於 08-6-13 09:55 發表
您好!我也有扣40網瑪小,未有消息。不過 40 網的基福就收到信,18/6 下午 interview。我同時間也扣荔天,無法,派得不太理想,只有多 d 努力。

snowB

...

你派咗去邊間呀!第幾志願呢?仔仔有好幾個同學仔都派得好差!

snowB,

為何你要在18/6才可interview,據我所知,我個仔有3個同學已經在10號叩門,而且已經成功註冊了。

Maria

叩了三間學校門(48網),今日去了一間面試,要等到6月20日才收信.
面試過程:(1)小朋友登記後分組往禮堂,玩游戲,畫畫,按指示寫字,(2)家長要在外面聽講座,(3)1小時後小朋友出來,回家

醒目開學勳章

想八下邊間學校.

Net 34 叩2間,無消息!

我都是48網,想知妳叩邊間,咁快面試!

[ 本文章最後由 Perry129 於 08-6-13 23:48 編輯 ]

48網,聖馬太(秀茂坪),後來問仔仔,原來都有單對單面試.

原文章由 shirleyyk 於 08-6-15 12:53 發表
48網,聖馬太(秀茂坪),後來問仔仔,原來都有單對單面試.

咁另外兩間學校是那間,通知面試未?

原文章由 snowB 於 08-6-13 09:55 發表

snowB

...

我都要叩瑪小, 佢地既報名日期去到20/6先至完, 我唸無咁快收到通知了.  我個女昨天去in 開平, 成功了

原文章由 doristse305 於 08-6-15 19:16 發表

我都要叩瑪小, 佢地既報名日期去到20/6先至完, 我唸無咁快收到通知了.  我個女昨天去in 開平, 成功了

我都係叩瑪小!只係叩咗佢咋!好緊張呢?
見你地咁多人都大團完!好登你地高興呢!
.2

So u know this school (聖方濟愛德小學)? 'cos i am trying to search more info about this one, but only very limited info.... would u tell me more about this school? i am concern about its neighbourhood.... seems... 複雜....

thank you very much!!

原文章由 fion113549 於 08-6-12 21:55 發表

登你高興泥?我問幼稚園得一個统一派倒入去咋!

[ 本文章最後由 Carmaomao 於 08-6-17 00:04 編輯 ]

My girl will go to 荃灣官小 for another interview this thurs 2pm, anyone knows how many seats left?

and anyone got news from 馬頭涌官小?

thanks!!
‹ 上一主題|下一主題