用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學長笛一問, thanks!!!!!
go

學長笛一問, thanks!!!!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

小朋友初學長笛, 應選哪一款軟合適, 另價錢合理嗎? 請指教!!!

Yamaha YFL221/2 $ 3100

Vif GAS641 $ 2500

Whistle WFS-32 $ 1900

0    0    0    0

通常都係揀  yamaha

原文章由 cy101 於 08-6-10 15:35 發表
小朋友初學長笛, 應選哪一款軟合適, 另價錢合理嗎? 請指教!!!

Yamaha YFL221/2 $ 3100

Vif GAS641 $ 2500

Whistle WFS-32 $ 1900

我唔係好熟長笛, 不過都比小小意見,
我有個鋼琴學生, 中學生o黎o既, 學校有得學長笛, 就買左yamaha, 跟住佢唔見o左支笛喎, 佢媽媽唔肯再買yamaha比佢, 買左支平o的o既(我無問係咩牌子), 咁佢就同我呻, 又話吹唔到高音, 又話唔好.........之後仲唔學長笛添.........

咁我諗買返yamaha比較穩陣o的喇~~

醒目開學勳章

回覆 #1 kam825 的文章

OIC, THANKS!!!!

醒目開學勳章

原文章由 天瑜 於 08-6-11 00:15 發表
Dear cy101,

小女下學期初學長笛(是長笛班, 不是個別, 非常便宜HK$100/堂), 分享少少:-

我都有SEARCH 過大行及細行, 最後, 我買了柏X琴行之
"J.MICHAEL FL-280" - 笛身幾靚GAR!

初時, 長笛老師話可以試下買柏X琴 ...

長笛可以"拆"喎, 有個box, why 會好似 "劍俠" ??

醒目開學勳章

請問長笛多少歲 學比較好. 好似听講太 細會吹不響, 你地小朋友多少歲開始學呢?

醒目開學勳章

天瑜
Thanks for sharing.

原文章由 天瑜 於 08-6-12 08:36 發表
hi GRACEMAMA,

LET'S SEE THE FOLLOWING VIDEO.  AMAZING!

年紀少少五歲, 已經好有感情!  真係好好聽!

(氣可以練!)  

http://www.youtube.com/watch?v=-PTDVNdBCxM

http://www.flute.com.hk/index_c.html

...
‹ 上一主題|下一主題