用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 煩煩煩, 超多summer class, 點揀好呀?
go

煩煩煩, 超多summer class, 點揀好呀? [複製鏈接]

好煩呀, 希望各位可以幫手...

囡囡今年升K2, 我想趁呢個summer幫佢報d 英文class, 打好個底報小學.

請問各位有冇好介紹?
   0    0    0    0

有呀, 好友跟我推薦了這個「英語小巨人」, 詳情可看以下網站:
http://www.edsa.hk
http://www.edsa.hk/EGK.pdf

我朋友個仔在那裏讀咗一年, (Eng Musical 同 Phonics), 進步好大, 活潑咗, 開心咗, 英文又真係好咗喎, 我見到咁, 都幫細仔報咗名.

仲有, 20號晚有個免費簡介會, 有興趣可以去聽吓喎. (記住要先致電留位喎)

希望幫到你啦

我朋友既仔剛小一,入左華仁小學,佢介紹學恆宇仁龍拳
因為用英文教,同埋有信譽,學紀律
所以我囝囝報左功夫班
我可以幫你問基本資料,要就留言啦

Dear Minnie1234 & 161655555,

Please pm me more info.
Thanks.

每年家長都會為暑期班煩惱!

不過家長應從宏觀角度知道所有課程其實
總括分兩類: 1. 興趣(例如藝術、運動)
                   2. 學術(中英數)

暑假幫細路仔報興趣班無可厚非,
但也要 Keep住學術成績(中英數)。

要令到小朋有成績好快咁進步,中英
文就困難。因為語文需要時間浸淫。

但數學只要掌握到方法,進步就可以好
犀利。

所以我覺得暑期一定要幫小朋友報數學班!
‹ 上一主題|下一主題