用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 2008年9月入讀 油天(海泓道) 小一 家長 交流分享吓 ! ...
樓主: HCPOON
go

2008年9月入讀 油天(海泓道) 小一 家長 交流分享吓 ! [複製鏈接]

回覆 #19 Rika 的文章

Rika,

How much for the books?

PLease check your PM.
原文章由 wealth 於 08-7-10 15:12 發表
Rika,

How much for the books?

我囡囡話只有一條數答錯 ! 題目是 -> 12+13 !!
其他都話識 !! 都唔知 "係真唔係 !?!"

我都係working mom, 所以真係要多多分享 !!
一女一仔萬事足 笑看人生無求欲 :-P :-P :-P

回覆 #23 HCPOON 的文章

咁你囡囡既中文真係好强, 佢係讀邊間幼稚園o架?

原文章由 HCPOON 於 08-7-7 14:42 發表
你哋買咗幾多套校服 ?

每樣2套3佰幾蚊,不過仲未買冷衫

原文章由 wealth 於 08-7-11 09:12 發表
咁你囡囡既中文真係好强, 佢係讀邊間幼稚園o架?

wealth,

其實都是佢話識, 不過冇所謂, 唔識學到識啦 !!
我囡囡讀"將軍澳天主教聖安德肋幼稚園" !

HCPOON

Now we should know coz we were shown the marks that they got

原文章由 HCPOON 於 08-7-15 22:29 發表

wealth,

其實都是佢話識, 不過冇所謂, 唔識學到識啦 !!
我囡囡讀"將軍澳天主教聖安德肋幼稚園" !

HCPOON

Hi,
I want to know which class my son will be enter ar because I want to make the name label!
What time can we know the result?

原文章由 Irisl@m 於 08-7-18 20:00 發表
Hi,
I want to know which class my son will be enter ar because I want to make the name label!
What time can we know the result?

30/8先會知道喎,學校話到時會有信通知開新生日,到時先講架

Does any of you know whether there's any rule on school bags?  Or anything will do?

我問過, 冇限制.

Yah, I just called them up.  Anything will do.

報到 ~~~
我囡囡都係今年開始小一生涯, 請多多指教

真係好, 歡迎, 歡迎 !! 希望多些人一齊加入我們這個大家庭, 可以文流吓 !

原文章由 1213 於 08-7-23 13:56 發表
報到 ~~~
我囡囡都係今年開始小一生涯, 請多多指教

原文章由 HCPOON 於 08-7-23 21:20 發表
真係好, 歡迎, 歡迎 !! 希望多些人一齊加入我們這個大家庭, 可以文流吓 !

HCPOON : 你好
我係在職 mami ... 你呢 ?

第時呀女返學要坐校車...7am 要上車...比起依家早好多...又要食埋早餐...可能 6am 要起身啦...

係 wor...有 friend 提我要申請定支票簿, 佢話頭 2 week 勁多回條 / 支票要簽, 大家都預備定啦 :) :) :)

回覆 #35 1213 的文章

各位媽咪知唔知有咩特別嘢要買定, 例如餐具、枱墊等等, 仲有可唔可以唔用鉛筆改用筆芯筆, 因為8日30日先係新生日, 驚買唔切.

聽講d lunch 好難食ka~,  有d舊生媽咪提議自己帶飯,
仲有你地知唔知有冇媬母車由學校去粉嶺呀

原文章由 wealth 於 08-7-24 11:05 發表
各位媽咪知唔知有咩特別嘢要買定, 例如餐具、枱墊等等, 仲有可唔可以唔用鉛筆改用筆芯筆, 因為8日30日先係新生日, 驚買唔切.

請問大家有冇參加油天暑期的小一預備班?

新生註冊日見暑期有英文及泳班 !
其實都幾有興趣參加泳班 ! 不過因要時間接送不方便, 所以冇報名 !

記得當天, 直覺好似泳班要儘快求新生參加 ! 可能要多些新血加入 !

我相信我囡囡最想參加舞蹈組 ! 唔知是否很多人參加呢 ?

原文章由 SiuMom 於 08-8-2 17:32 發表
請問大家有冇參加油天暑期的小一預備班?

收到信啦,30/8開新生日呀,同埋己經知道入邊班啦
‹ 上一主題|下一主題