用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買左noddy既媽咪
樓主: hellokelly
go

買左noddy既媽咪 [複製鏈接]

原文章由 Cathy1223 於 08-7-20 12:48 發表
聽mylulu007所講,佢地經常隨意變動,換機又要出信又要問老闆,咁小事都要老闆招開會議去決定,我覺得間公司.......唉!!hellokelly你當時買左,佢地有冇出封信比你,證明你日後有了小朋友可再上佢地既活動班呵,吾係到時口 ...

哈哈,你唔講我都醒唔起tim
我聽日打個電話俾個sales先

原文章由 rainy0429 於 08-7-21 19:54 發表
hellokelly:
點解你個問題好似D問卷咁嘅....?
我都係第一次見有人因為怕加價而提早買教材...除非係已有左啫...
冇錯D教材會加價,但亦會更新!!一早用平D嘅價錢買未用得著嘅舊嘢...值得嗎?

好似問卷咩?
我又唔覺呀,因為我未有小朋友想問多d姐,
你知啦第時小朋友出世仲有好多錢要用,到時見到咁貴都唔捨得買啦,我諗住而家仲未有小朋友冇咁大負擔咪買左先lor
至於教材會更新既問題,我諗住套野都係教德育既,就算更新都唔會有太大轉變,而且好多時更新左既部份都可以同佢地買返,都ok既

我同你一樣以前條路都係好難行, 所以我都唔想我囡好似我咁, 不過我C6唔係, 亦講極都唔明, 所以只有我自己買教材比我囡, 真係好羨慕你同你個小朋友呀.

你唔講我都無留意原來 hellokelly 未有小朋友, 咁快就買定教材, 到時可能有更多選擇 wor.

原文章由 rainy0429 於 08-7-21 19:54 發表
CAP:
Thanks!依家世界變~只有24孝父母~第日仔女有冇"孝"真係好難講...以前自己條路難行,天生天養,希望我地為仔女提供多D選擇,根底好D,條路好行D! ^_^

hellokelly:
點解你個問題好似D問卷咁嘅....?
我都係第一次見 ...

你都好有心機呀, 用膠紙將故事書頁邊3面包好, 仲要逐頁包, 你係用咩膠紙包呢 ?

原文章由 mylulu007 於 08-7-15 12:48 發表

請問你囡囡係套noddy裡面學識d咩呀?
~ 主題單字,例如有個故事講bagpipes,佢會識。
~其實導師講得好o岩,囡囡未有英文堂上之前,noddy可以做到既係俾一個英文環境佢,令囡囡唔好怕英文,好似接觸母語咁usual就好。

同埋你細個 ...

你真係好有計劃呀

原文章由 hellokelly 於 08-7-21 20:36 發表

好似問卷咩?
我又唔覺呀,因為我未有小朋友想問多d姐,
你知啦第時小朋友出世仲有好多錢要用,到時見到咁貴都唔捨得買啦,我諗住而家仲未有小朋友冇咁大負擔咪買左先lor
至於教材會更新既問題,我諗住套野都係教德育既, ...

原文章由 CAP 於 08-7-21 22:34 發表
你真係好有計劃呀

其實我真係有好多計劃呀,第時點教啦,讀咩幼稚園啦,小學啦,中學 都諗定晒,不過我暫時只可以天方夜譚,到時行唔行得通都係未知數,
因為我平時太得閒啦, 所以成日諗埋d無謂野

咁你最好有時間就攞套野出黎自己睇下用下, 有咩問題都可以早d發現換返先 wor.  同埋當係預早了解下內容.  

純粹個人意見 ja.

原文章由 hellokelly 於 08-7-22 01:33 發表

其實我真係有好多計劃呀,第時點教啦,讀咩幼稚園啦,小學啦,中學 都諗定晒,不過我暫時只可以天方夜譚,到時行唔行得通都係未知數,
因為我平時太得閒啦, 所以成日諗埋d無謂野 ...

原文章由 CAP 於 08-7-22 15:29 發表
咁你最好有時間就攞套野出黎自己睇下用下, 有咩問題都可以早d發現換返先 wor.  同埋當係預早了解下內容.  

純粹個人意見 ja.

我都有咁做呀^^

請問係咪香港版. please pm me

原文章由 GUI_GUI_NG 於 08-7-14 02:16 PM 發表
我有一套99%new noddy 教材, 有興趣pm 我. 17set DVD, 16set CD, 16 set book.

你哋知唔知NODDY呢間公司將會改名呀,

原文章由 PinguLinusLee 於 08-7-28 14:58 發表
請問係咪香港版. please pm me

原文章由 joeyeddie 於 08-7-28 20:02 發表
你哋知唔知NODDY呢間公司將會改名呀,

唔知呀,會改咩名呀?

我都係上次在書展經過DWE時, 佢地D教育顧問話比我聽架, 好似話做唔住呀
皆因我半年前自己都買左套NODDY百科全書, 諗住比我囝囝看, 但我打開本書, 已經唔知佢講咩, 跟住我就叫我工人讀比佢聽, 但我工人話要備課先得, 跟住已經擺埋一邊.
我星期日去書展時, 我找我的教育顧問, 發現原來呢間野都有得賣, 係一模一樣, 咁就比佢SALES 左我買喇.

原文章由 hellokelly 於 08-7-28 21:11 發表

唔知呀,會改咩名呀?

any after sale service for Noddy if you buy in hk for $2x,xxx.

deleted

[ 本文章最後由 brima 於 08-8-7 09:47 編輯 ]

deleted, duplicate

[ 本文章最後由 brima 於 08-8-7 09:46 編輯 ]

原文章由 CAP 於 08-7-21 22:32 發表
你都好有心機呀, 用膠紙將故事書頁邊3面包好, 仲要逐頁包, 你係用咩膠紙包呢 ?

japan home $10/10卷果d透明膠紙.

原文章由 Cathy1223 於 08-7-30 23:19 發表
早幾日去行書展,諗住買d書仔比bb,行到某一個攤位見到有位媽咪帶住個bb好cute未聊下個bb同佢玩下,後來同果位媽咪傾開計,你知啦我都想知道下其他媽咪點教小朋友,後來大家講起市面上既教材,咁我話我bb用閞noddy english ...

不過有無flash card賣? 套flash card真係好正架.

‹ 上一主題|下一主題