用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買左noddy既媽咪
go

買左noddy既媽咪 [複製鏈接]

你地用noddy用成點呀?
小朋友喜歡嗎?
學唔學到野呀?
thz
   0    0    0    0

noody 好嗎 ? 是否很少人用 ?

actually how much for the whole set?

原文章由 evabbq 於 08-7-3 15:01 發表
noody 好嗎 ? 是否很少人用 ?

好唔好用就唔知,不過我見d小朋友好鐘意咁,因為我仲未有小朋友就買左

原文章由 kitthen 於 08-7-8 10:08 發表
actually how much for the whole set?

我買左3萬幾連milly molly,要買就要快,因為好怏又加價,加2千-3千左右

我有一套99%new noddy 教材, 有興趣pm 我. 17set DVD, 16set CD, 16 set book.

原文章由 Cathy1223 於 08-7-14 12:21 發表
佢地係香港既總代理已經closed左,吾知台灣果邊有冇執左呢?

我係Noddy English World用家,Times Education唔係closed左,係改左名,叫Dr. Max.

我早於06年講入,顧客前十名以內,囡囡好喜歡套教材,但我無跟足晒時間表來用。囡囡現兩歲半,主要用FLASH CARD,STORY DVDs同埋故事書最多。WORKSHOP都好有用,不過買堂要$3000/20 (45 MIN/CLASS), 我暫時不會買堂。

個人認為FLASH CARD最值用,因為防水又大張又COLORFUL,和小朋友可以有好多方法去用套卡,加上佢有跟部讀卡機,囡囡大D都可以繼續用番D卡學習,延續趣味性。

原文章由 mylulu007 於 08-7-14 16:11 發表

我係Noddy English World用家,Times Education唔係closed左,係改左名,叫Dr. Max.

我早於06年講入,顧客前十名以內,囡囡好喜歡套教材,但我無跟足晒時間表來用。囡囡現兩歲半,主要用FLASH CARD,STORY DVDs同埋故事書最多。WO ...

mylulu007:
請問你囡囡係套noddy裡面學識d咩呀?
同埋你細個個小朋友有冇用或者胎教呀?
因為我自己未有小朋友,但係我已經買左,
因為我見我姨甥好似幾鐘意咁,佢自己就本身用廸士尼,
我諗住呢d野成日都加價,所以早d買,
買完之後個sale講話唔知書展定bb展時會加價

原文章由 hellokelly 於 08-7-14 17:23 發表

mylulu007:
因為我自己未有小朋友,但係我已經買左,
因為我見我姨甥好似幾鐘意咁,佢自己就本身用廸士尼,
我諗住呢d野成日都加價,所以早d買 ...

~ 主題單字,例如有個故事講bagpipes,佢會識。
~其實導師講得好o岩,囡囡未有英文堂上之前,noddy可以做到既係俾一個英文環境佢,令囡囡唔好怕英文,好似接觸母語咁usual就好。

囝囝只有4個月,只有聽故事主題曲cd的份兒,不果相信有姐姐的感染,都會對noddy/其它書籍有興趣。

加價就一定的,不過我早join,果時未有milly & molly送,只是only noddy果set,但就有1年任上workshop。(宜家好似送十堂only)。

不過買定都有好處的,好似我個囡到一歲至歲半呢段時期,睇書無大人翻得咁好,有時會無心翻破了頁邊,我要用膠紙把故事書頁邊3面包好(逐頁),都好花時間的。

我買個時都同佢講明未有小朋友,咁佢地話都可以等我有左小朋友時通知佢地,再廷長workshop個part,而家佢地俾左24堂workshop我

原文章由 hellokelly 於 08-7-15 19:29 發表
我買個時都同佢講明未有小朋友,咁佢地話都可以等我有左小朋友時通知佢地,再廷長workshop個part,而家佢地俾左24堂workshop我

做sales既, 就梗係乜都應承你先啦,有d野唔係遲d用就一定無問題既, 好似跟flash card的card reader, 我果部只在送貨驗收時試過機, 之後因為個囡未識用, 所以一直長放書櫃內(陰凉地方)。到2007年,我有日想開黎用時,發覺部機有問題,想拎返去換,因為我已買了過一年,又要去葵興office hr,我返工在hk island,點去丫,仲要話c傅check機無得整要補購,要$2400!!
因為我當時陀住個囝,又無人陪我去葵興理論,反正我唔急用又已過保養,數月後等坐月才再問。2008年2月, 佢地話補購要$800!!(一年之間由$2400 ~> $800?!)我話我唔會接受補購,因為部機我無用過,之後在tel上攪左兩日, 佢地又要請示老閭(換機都要找老閭開會,佢老閭一定好唔得閒!),最後要我出封信交待番件事同要求,帶埋部機去葵興換。
上到去,佢地開左4部新機,無一部work,佢地連電都唔多粒,人地寫明要用alkaline battery,佢就用日本城d cheap電試,要臨時臨急搵人去7仔買電!之後都係唔work,就有個old seafood來,用口在插帶位吹了兩下,部機就開到了。
最激氣係佢吹我部機插帶位,都work阿!我的天,我花左半日由fortress hill 去kwai hing,又出信又打電話炳完佢地一大輪,吹一下就得!!!真係吹脹!!個old seafood仲話,呢d係用呢部機既technic喎! 啤.........
之後佢地都仲肯換俾我,又要簽收又話唔可以再換,etc,搞左成日好似唔知為乜。

我仲記得07年我去過tseung kwai o佢地既booth,補購story book要$240/本,08年個價係$100/本。 佢地既解釋係個price list自06年都無revise過,08才revised左,差別咁大,死未!我仲以為$240/本,20本story book, 3日之內逐頁包晒膠邊呢!

部機換左番來都係好少玩,因為開機果下真係好嘈,我又有bb在家,個囡又淨係玩開機/關機果粒掣, 一定要我在家才可以玩。 搞左一大輪,部野都係放番o係書櫃入面.......

回覆 #1 mylulu007 的文章

睇左你段經歷, 我笑左出聲...
sorry~~都覺得你嘅經歷麻煩..但係因為你寫得太攪笑, 所以忍唔住笑左出黎!!
我響今年年頭, 去嗰個唔知乜鬼教育展, 阿女睇住佢播緊嗰隻demo碟, 睇到唔肯走, 直頭拉都拉佢唔郁....
於是阿女就由工人陪住響門口睇, 我地兩公婆就入去做左水魚...
買返黎初期佢都好鬼熱情,係咁睇,唔使一陣就睇厭左...唉...依家一星期都睇唔到一次!
部卡機就仲無謂, 由於屋企一早有DWE, 阿女歲幾已可單手操作DWE部機! NODDY部機絕對係兩手都攪唔掂!! 單手hold住個門, 另一隻手一定要手眼協調得好至放得好張卡, 因為放歪D就讀唔到...唔好話阿女丫, 連我都冇心機用!!於是依家封塵中.....

你都有DWE, 點解仲買 NODDY 既 ?  純粹好奇一問

原文章由 rainy0429 於 08-7-19 16:59 發表
睇左你段經歷, 我笑左出聲...
sorry~~都覺得你嘅經歷麻煩..但係因為你寫得太攪笑, 所以忍唔住笑左出黎!!
我響今年年頭, 去嗰個唔知乜鬼教育展, 阿女睇住佢播緊嗰隻demo碟, 睇到唔肯走, 直頭拉都拉佢唔郁... ...

[ 本文章最後由 CAP 於 08-7-19 23:49 編輯 ]

套DWE係我供嘅~未供完我已經買多左好多唔同嘅書同教材,教育玩具訓練佢interview幼兒/稚園~
唔想佢同現實世界距離太遠~(DWE成日都zoo呀,circus呀咁)
所以會俾佢試多D唔同嘅嘢~雖然會分心~但佢嘅世界唔止學英文架嘛~
講到重點喇....今次係阿爸見佢雙眼發曬光,拉唔郁佢走,由阿爸負責供嘅~唔使我俾錢~我冇異議~

原文章由 CAP 於 08-7-19 23:45 發表
你都有DWE, 點解仲買 NODDY 既 ?  純粹好奇一問

你覺得DWE好D定NODDY好D呀?
2者有咩分別呀?
THZ

回覆 #7 hellokelly 的文章

你兩公婆真係24孝父母, 一人供一套, 真係唔話得.

不過我都買左好多教材比我囡

原文章由 rainy0429 於 08-7-20 00:42 發表
套DWE係我供嘅~未供完我已經買多左好多唔同嘅書同教材,教育玩具訓練佢interview幼兒/稚園~
唔想佢同現實世界距離太遠~(DWE成日都zoo呀,circus呀咁)
所以會俾佢試多D唔同嘅嘢~雖然會分心~但佢嘅世界唔止學英文架嘛~
...

[ 本文章最後由 CAP 於 08-7-21 16:03 編輯 ]

CAP:
Thanks!依家世界變~只有24孝父母~第日仔女有冇"孝"真係好難講...以前自己條路難行,天生天養,希望我地為仔女提供多D選擇,根底好D,條路好行D! ^_^

hellokelly:
點解你個問題好似D問卷咁嘅....?
我都係第一次見有人因為怕加價而提早買教材...除非係已有左啫...
冇錯D教材會加價,但亦會更新!!一早用平D嘅價錢買未用得著嘅舊嘢...值得嗎?
‹ 上一主題|下一主題