用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,你地會選邊款
樓主: Little_cy
go

小一書包,你地會選邊款 [複製鏈接]

你係邊到搵到呢款架.類似,不過係粉紅色的

sindy
呢款好似細小小喎...係米今年款黎架

醒目開學勳章

你自己同阿女都觉得好, 点解要賣0左去?

我女小一, 都係用紧细码ZEVEN,又轻, 又靓, 又護脊,掉落浴缸用粉+開大花灑係咁沖,洗完一次新既一樣。

你同你老公講,依家小学生係唔会将水壶放落书包架喇;通常会将水壶食物/视艺甚至功课,用另一个细袋载;如果有个咁多功能既书包, 放鬼0西0的野落去,都到阿女死死吓啦!

難忍理大事,用邊種书包呢0的小事由做阿妈0个个决定

我都心思思留意紧ZEVEN新款,買书包, 我不作他選喇。

如果嫌贵,一个ZEVEN可用3/4年;公仔书包都唔平, 一年半载货仔,你計吓条数喇。

原文章由 Little_cy 於 08-6-15 18:57 發表
我琴日買左個zeven 粉紅色書包,唉,老公又嚴3嚴4,又話長,又話冇兩邊放水水壺..唉,如果有人想買,我願意原價85折出讓..

[ 本文章最後由 YongXin 於 08-6-15 22:51 編輯 ]

佢真係好輕就真,compare其他個d, 不過我個個係大碼黎,即係平頂個款呀,我老公話大個過人喎

原文章由 Little_cy 於 08-6-15 23:01 發表
佢真係好輕就真,compare其他個d, 不過我個個係大碼黎,即係平頂個款呀,我老公話大個過人喎

有無相睇下呀?啱既就交易啦..........

我係之前blustar比個網度睇架....

有有有,岩岩影左,你比email address我啦

原文章由 Little_cy 於 08-6-16 00:14 發表
有有有,岩岩影左,你比email address我啦

收到啦....不過我個款唔同呀...我女鐘意前面下面有有兩格,同上面可以放電話.............唔好意思呀......駛唔駛我幫你post係度,睇下有無人啱?

好呀,你幫幫手啦,吾該曬.

係呢,你個女話個款係米今年款黎架

原文章由 Little_cy 於 08-6-16 00:32 發表
好呀,你幫幫手啦,吾該曬.

係呢,你個女話個款係米今年款黎架

我唔知呀,有無post出黎,我咪睇下...個女又係隔離,佢睇到呢款幾好,但我而家呢個仲好地地,所以心思思,本來諗住你呢個係既話,有折咪買多個,而家原價,我要諗下先........我幫你  post 係第二度丫

原文章由 Little_cy 於 08-6-15 18:57 發表
我琴日買左個zeven 粉紅色書包,唉,老公又嚴3嚴4,又話長,又話冇兩邊放水水壺..唉,如果有人想買,我願意原價85折出讓..

啱啱買,打去問吓有冇得換size/refund?

我都想$199買!
原文章由 appleyuen 於 08-6-15 15:12 發表

兩年前海運做特價$199,只得一款黑色

請問邊間shop 買Zeven會多款D及齊碼?

little_cy:
我昨日有去TST睇呀, 囝囝試過後話好, 我將自己的手袋放咗落去比佢試bie, 我自己都有bie既, 真係好輕, 但我想要細碼, 佢哋話細碼係另一款, 嗰款唔好睇, 我話我打咗電話來你哋話留比我哦, 佢就入去揾, 揾完一派後又話無分size, 細碼就只有另外一款, 我覺得佢哋講大話, 最後就無買到
跟住去咗dr kong試呢, 同樣將手袋放落去, 我嗰囝話超重, 佢好中意zeven, 但我就想去睇下lego後再決定
咁有無人知lego係邊個地方多款呢? 謝謝~
原文章由 Little_cy 於 08-6-15 23:01 發表
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

sindy:
呢款昨日去見唔到~
原文章由 Sindy 於 08-6-15 21:29 發表

會唔會係呢個呀,係既話我啱呀.......thankshttp://school.sevennevergameover ... 710c869088452a0bbe2
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

原文章由 grace_xian 於 08-6-16 11:31 發表
sindy:
呢款昨日去見唔到~  

thanks ar.......................................

原文章由 grace_xian 於 08-6-16 11:31 發表
sindy:
呢款昨日去見唔到~  

thanks ar..........................................................

原文章由 Sindy 於 08-6-16 00:26 發表

收到啦....不過我個款唔同呀...我女鐘意前面下面有有兩格,同上面可以放電話.............唔好意思呀......駛唔駛我幫你post係度,睇下有無人啱?

Sindy and all,

其實每年barocco只入很少款架咋
今年d大碼細碼好像每種只有2-3款
差不多等如無得揀.

我個仔用個大碼棗紅色
今年5月中買,
但個website內找不到.

我覺得今年個大碼棗紅色(男仔o岩d)同大碼粉紅色(好似有d閃粉, 只適合女仔)都好靚, 實物甚至比個website內你選中那款更好看架 !
num num 佢啦 !

seven個website最近轉過d野,
以前那些靚款,
無得看lu,
只剩2008年款.

[ 本文章最後由 Bluestar 於 08-6-16 12:39 編輯 ]

Sindy,

你仔可以考慮用新秀麗.

Zeven今年返得好少款,男仔仲多d選擇,女仔得一款,但都係大碼靚d.

原文章由 Sindy 於 08-6-16 12:09 發表

thanks ar..........................................................
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

醒目開學勳章

原文章由 Bluestar 於 08-6-16 12:36 發表
Sindy and all,

其實每年barocco只入很少款架咋
今年d大碼細碼好像每種只有2-3款
差不多等如無得揀.

我個仔用個大碼棗紅色
今年5月中買,
但個website內找不到.

我覺得今年個大碼棗紅色(男仔o岩d)同大碼粉紅色( ...

幾個星期前帶過囝囝去試, 一入去睇佢就"簡"左棗紅色那一個(大碼), 但係因為個書包好長, 揹上身去到pat pat, 所以無買到. 但係睇左幾隻牌子, 都係覺得seven最好.
‹ 上一主題|下一主題