用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一書包,你地會選邊款
樓主: Little_cy
go

小一書包,你地會選邊款 [複製鏈接]

SPI 唔好用
Dr.Kong未用過唔知

原文章由 Uran 於 08-6-12 10:20 發表
DR.KONG 及 SPI 邊隻好用呢?

小甜:
謝謝啦, 唔知又一城有無得賣呢?
我去search下先~
原文章由 小甜 於 08-6-11 23:13 發表
grace_xian:
是zeven我當初都以為seven,但後來自已去買過就知道Zeven。我在尖沙咀海運地庫買,唔記得店號正確號碼,你試下22、32,但記得店在Dr kong店自動電梯側,銅鑼灣都有得買,但海運多種類,我買書包都有帶個仔一起去,你要比 ...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

醒目開學勳章

請問有冇人用過卡通公仔款個D (即係hello kitty, melody嗰類)

得5得..?

幾多錢...?

Seven website :

http://school.sevennevergameover.it/be/main.php?page=fe_std&id_page=sezione1_1&sezione_fe=sezione1_1

但好似唔見有今年barocco售賣的款式 ?

[ 本文章最後由 Bluestar 於 08-6-12 15:40 編輯 ]

原文章由 200012 於 08-6-12 06:37 發表
DR.KONG 好用嗎?

相當不錯~~~誠意推介

其實小朋友都like有公仔既書包,但呢d書包係咪冇咁好?

回覆 #42 grace_xian 的文章

我買左個細碼紫粉紅色俾個女。
她107cm高,背了上身像機械人。
我諗可以用到6年級,不過真係好輕。

annenna
你係邊度買架, 有冇相睇下呢

原文章由 EE媽咪 於 08-6-12 13:05 發表
請問有冇人用過卡通公仔款個D (即係hello kitty, melody嗰類)

得5得..?

幾多錢...?

我個小朋友都是用cartoon款的,而且都用了三年。其實,自己就想買個好d的比佢,但話哂都是剛升小學(在入讀一年級時買的),為了令佢可以開心d上學,所以就如佢所願啦!
都有d變形家,$2XX左右,始終一分錢一分貨!

原文章由 Little_cy 於 08-6-12 15:27 發表
annenna
你係邊度買架, 有冇相睇下呢

seven?係海港城玩具反斗城附近既baby dior,或者係嘉蘭中心好似2/f., 你去開幫我睇埋有無細碼丫.....唔該你呀

原文章由 曲曲 於 08-6-12 12:41 發表

我搵到呢個blog

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!8e6wVN.TFBZ7GLz6fJtbugvS/article?mid=191

thank you 曲曲.

原文章由 Bluestar 於 08-6-12 13:09 發表
Seven website :

http://school.sevennevergameover.it/be/main.php?page=fe_std&id_page=sezione1_1&sezione_fe=sezione1_1

但好似唔見有今年barocco售賣的款式 ?

thank you!
款式的確不錯, 但我個粗老仔極可能用不到半年已經報銷了。
看來可能他爸爸更適合.

睇吾到zeven d 相既

細碼係
“Round” 款式,你不如打電話去問問仲有冇貨.

Barocco

Lee Garden Two Shop 215

Tel: 2577 7938

原文章由 Sindy 於 08-6-12 22:50 發表

seven?係海港城玩具反斗城附近既baby dior,或者係嘉蘭中心好似2/f., 你去開幫我睇埋有無細碼丫.....唔該你呀

[ 本文章最後由 Zen 於 08-6-13 09:05 編輯 ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

醒目開學勳章

原文章由 亞菊 於 08-6-12 22:48 發表

我個小朋友都是用cartoon款的,而且都用了三年。其實,自己就想買個好d的比佢,但話哂都是剛升小學(在入讀一年級時買的),為了令佢可以開心d上學,所以就如佢所願啦!
都有d變形家,$2XX左右,始終一分錢一分貨! ...

請問可5可以放入洗衣机度洗...架

我都係睇唔到ZEVEN啲相
但睇過咁多媽咪的意見, 又覺得CHIROPAK唔好睇
貴就貴啲, 叠埋心水買ZEVEN算
原文章由 Zen 於 08-6-13 09:01 發表
細碼係

Barocco

[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

原文章由 Zen 於 08-6-13 09:01 發表
細碼係

Barocco

hehe,thanks 呀..我仔出年先用...我驚出年又唔出啫.........即係今年有出返呀?

醒目開學勳章 王國長老

聽聞舊年無出細碼?? anyway, 而家吼定都差唔多, 好快無貨架, 可以打去shop叫d小姐貨到call你去睇呀
我女果個用左2年仲未爛(殘就梗有d架喇), 唸緊買唔買.....心大心細!
原文章由 Sindy 於 08-6-13 11:07 AM 發表
hehe,thanks 呀..我仔出年先用...我驚出年又唔出啫.........即係今年有出返呀?

seven書包個人意見 :

1. 細碼圓型, 個款無大碼咁好看
個大碼容量很大, 但裝好多書都唔覺重.
2.  好快賣晒架, 想買真係要tel去 a 留貨 b check還有無貨.
3.  好襟烏糟, 我個仔用spi好快髒, 但個seven一d都唔覺
4.  我問過saleslady可否用網落洗衣機洗,佢話只需要用布抹乾淨.
5.  袋內有層好似膠漆的物料, 如果放落洗衣機洗, 唔知會否洗走 ?
6. 我估(+希望)現在p3可用至讀完小學.

[ 本文章最後由 Bluestar 於 08-6-13 14:05 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題