用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問14網既家長,你地派左咩學校??
樓主: CCHmama
go

請問14網既家長,你地派左咩學校?? [複製鏈接]

回覆 #11 namnam911 的文章

namnam911,

你好, 請問你的小朋友讀得開心嗎?

kilam,

你好, 有機會做同學仔啦. 我明天去註冊. 你呢?

namnam911  and   CCHmama

謝謝您 們    ,   我會收拾心情, 努力努力, 希望有好消息啦.

GeorgiHo,

Hi,到時睇下是否有機會做同班同學!有成6班甘多! 我明天都去註冊.

Hi~我女入左~嘉諾撒~ 好開心~
見倒都有不少bk媽咪既仔女都入左~

原文章由 kilam 於 08-6-9 18:17 發表
第一志願嘉諾撒

kilam, 恭喜晒   

namnam 非常開心, 佢好喜歡所有教她的老師, 又不是想像中太多功課, 外界有些人話嘉諾撒不是太出名, 太好,但我覺得自己無選錯學校, 校風和品行真的不錯, 最緊要小朋友品德, 人格好, 讀得開心就ok!!

原文章由 GeorgiHo 於 08-6-9 23:01 發表
namnam911,

你好, 請問你的小朋友讀得開心嗎?

kilam,

你好, 有機會做同學仔啦. 我明天去註冊. 你呢?

回覆 #24 siuwan0421 的文章

siuwan,

你好, 好開心呀. 又多一個有機會做同學了.

回覆 #1 CCHmama 的文章

恭喜各位派到第一志願的.
siubo117我地去年都係14網topic chat 過.

我地都係派左北角循道小學上午校.
但我地第一志願係嘉諾撒 我地今朝已去了叩門, 等待interview 的機會.

其實循道係唔錯ge 學校, 派位仲好好, 只係校舍較細, 又得半日.
twinscatma, fyi, 循下係佢地p.3 時會轉新校舍及全日. but 你都即管去叩門試試la.

namnam911, 希望做到 namnam ge 師妹啦!
晴晴媽媽

CCHmama:

I also went to循道's Open Day this year. You mentioned" 我昨天見佢貼係門口果張升中派位表,d學生都派得唔錯,一半以上都係band one學校", but did u notice they did not post all results. They only posted the best ones (148 students). I called and they say they have over 230 students. So the band 1 rate is closer to 30%.

kilam and all,
恭喜派到心儀的學校
其他的, 比心機去叩門! 努力呀!
Don't worry!Be happy![/color purple]

請問男仔係咪好小選擇嘉諾撒呀?
謝謝

原文章由 chingbb 於 08-6-10 16:15 發表
kilam and all,
恭喜派到心儀的學校
其他的, 比心機去叩門! 努力呀!

原文章由 Jasmine-4711 於 08-6-10 14:48 發表
CCHmama:

I also went to循道's Open Day this year. You mentioned" 我昨天見佢貼係門口果張升中派位表,d學生都派得唔錯,一半以上都係band one學校", but did u notice they did not post all results. They only  ...

多謝你既意見,不過就算30%or50%都好,最重要都係我地如何支持d小朋友,如何配合學校.

請問你派了那間小學??

CCHmama,

絕對支持妳的說話, 因為每間學校都有叻的同學派了band 1, 每一年都不同, 只要我們要好好支持自己的寶貝, 令他們愉快學習!!

pearll,

嘉諾撒: 我囡囡(小一)班有32人, 有8個男同學, 每班都會有男同學!!

原文章由 CCHmama 於 08-6-10 23:22 發表

多謝你既意見,不過就算30%or50%都好,最重要都係我地如何支持d小朋友,如何配合學校.

請問你派了那間小學??

Hi, my son is alloted Wai Lee (pm).

醒目開學勳章

hi leungchai, what is ur choice of Wai Lee (pm)?
1st choice?

原文章由 leungchai 於 08-6-10 23:56 發表
Hi, my son is alloted Wai Lee (pm).

Hi namnam911

謝謝回應!

原文章由 namnam911 於 08-6-10 23:47 發表
CCHmama,

絕對支持妳的說話, 因為每間學校都有叻的同學派了band 1, 每一年都不同, 只要我們要好好支持自己的寶貝, 令他們愉快學習!!

pearll,

嘉諾撒: 我囡囡(小一)班有32人, 有8個男同學, 每班都會有男同學!!

...

CCHmama,

My son is still small. I am just collecting information for future use.

========
Those with boys:

Can anyone share their top 5 list?

Many thanks.

我個女個同學仔派再去第五自願崇真, 她第一自願舊基灣, 她知機會渺茫, 所以她媽咪昨天試叩循道上午校門, 學校只是收叩門信和留低聯絡電話, 結果今天聯絡她收咗, 學校說不是咁多人叩門, 所以她開心到不得了, 我個女都是讀滬江, 今天已收了大堆資料, 例:校車, 午飯, 訂校服等........ 20日已要回校報到!

我叩門仲未有消息, 天呀      

Twinscatma

你去邊間叩門呀?
‹ 上一主題|下一主題