用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網~大家分享派位結果
樓主: sunsunsandy
go

62網~大家分享派位結果 [複製鏈接]

我個仔第6志願, 柴下,真係心傷, 又話82%頭3志願,  點解會咁?依間學校個個都係好後的志願又或者冇人揀才派到.都唔知好唔好?住係麗城,又唔方便, 都唔知點好

回覆 #13 Chrisse 的文章

我想知道間學校多d資料, 我老公話整定就冇謂攪,但我又唔金心.

好煩

回覆 #3 Chrisse 的文章

也柴天下也有分精英班?你係邊個網見倒下午班的資料.我想上網睇吓.

回覆 #4 Chrisse 的文章

多謝你的網址,

Thanks

回覆 #13 Chrisse 的文章

今日去佐註冊, d老師好nice, 而且,佢地原來下午班也有全日制適應課堂提供, 由早上8:30am開始, 學生可回校, 由老師輔導功課, 又免費, 睇落又好似幾好.都係叠埋心水讀好呢間學校

回覆 #5 吉蒂 的文章

我同你一樣, 去到浸聯話不接受申請, 都係放低profile, 點知今天早上收到call星期一帶小朋友去填資料, 你知唔知是否要考筆試.是否要父母一起去.

回覆 #8 peggy 的文章

浸聯剩係叫我地帶小朋友去, 祗需見吓面, 5分鍾時間, 填些資料就ok, 我以為唔係interview.祗係填表, 但聽落,好似係interview. 個電話其實係我老公聽, 佢估唔到浸聯會call, 以為係派左位的學校call, 所以答浸聯時叫佢星期一去學校, 佢話請唔倒假, 叫浸聯安排第個時間, 所以浸聯回覆話祗要有個人識填表就帶埋小朋友去就可以, 5min 就ok, 放低電話後, 我老公先知係浸聯call. (真比佢激死, 都唔知學校會唔會點左名)

依定worry 明天interview係考?

我見2:30PM, 都唔知有冇機會收, 唔知見完之後要等幾來先知收唔收.

祝有份見浸聯的, 個個都收.

回覆 #1 JoJoleung911 的文章

我都覺得係一場show, 叫左我地呢d無知的父母去做show,慘的有d父母又要請假, 以為抱有希望, 原來學校跟本已有內定. 有也理由父母都唔使見, 祗係用20分時間見10幾個學生就可以評估到, 簡直係笑話.?標籤的學校, 都唔係為教學而出發, 入唔倒都唔使失望.
‹ 上一主題|下一主題