用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人派左去華德學校?
樓主: Mawar
go

有冇人派左去華德學校? [複製鏈接]

Hi all mama,

請放心華德係一間好學校.
小女現讀華德下午校小四.
小兒現讀華德下午校小一.

舊年小兒在民生書院幼稚園讀K3畢業,
噹時本人都很煩腦,因小兒可以由民幼直升民小,
小兒很喜歡民生,因為由k1-k3都係民生3年,
後來我決定放棄民生選華德,
現小兒讀小一非常開心,09年在延文禮士道又有新校舍,
我覺得自己無幫小兒選錯.

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-6-23 12:49 編輯 ]

悠悠mama, Hmum,

Welcome你們來華德學校,只要你們的小朋友讀得開心,不論你們選擇上午校或下午校,教學模式各有各好,但華德始終都是一樣的好學校.

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-6-29 20:21 編輯 ]

pm呀

原文章由 loey 於 08-6-29 21:54 發表
:loveliness: 你目前是小朋友讀am & pm??

解釋得好長盡!thanks~
恭喜你仔仔進步不少,今年要呈分試播,
希望你仔仔出年能派到理想中學!

原文章由 motherlau 於 08-6-29 23:52 發表
講真句,之前幾年可能有d問題,(我覺得差少少)因為轉左好多老師,但現在看來已經上了軌道,基本上大部份家長都好滿意,而且到新校舍後,必定有光輝的一頁.還有華德的家長也為學校而附出很多,常常回校做義工,他們對學校的投 ...

Hi all mama,

Welcome to
Bishop Walsh Primary School.

Hi Motherlau,
多謝你多d入來發表及比d意見我哋,我九唔九都會上來行個圈,
我都要睇緊我女升小五law,下年要呈分,佢都係好平均嗰d.
明天家長日你幾點到學校呀?
我仔女都是下午1:15-1:25分,唔知見唔見到你哋呢?
希望大家取到好成績!放暑假去Happy吓!

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-10 12:10 編輯 ]

maybe明天見!

原文章由 motherlau 於 08-7-10 14:43 發表
我 2:30 .睇下會唔會見到面?........................

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-10 19:53 編輯 ]

hi all mama,

今天我剛返過華德下午校接我D仔女放學時,問了我認識的一位小六女學生,得知佢派了一間很好band 1第一志願的英中,St.Mary's,真是恭喜她及替她開心!

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-11 03:15 編輯 ]

本人不同意你的講法,為何你會說小朋友很大問題,全班有30人.7-8乖???

我哋現時讀緊華德,難道我哋唔清楚咩???
我覺得華德的小朋友大部份很乖,我有時都會到校接小朋友,我覺得校風很好,如果唔係我哋都唔選擇華德啦!

我囡囡全班有27人,我囝囝全班有22人,我見過佢哋d小朋友覺得佢哋都很乖,家長們有時都會幫學校做吓義工,老師很有愛心,很盡責.

派位每間學校都有band 1,band 2, band 3生,我幾天前都有提過,我識有位小朋友係華德band 1生都可以派得很好的band 1英中啦!
就算名小學都有band 3生,唔通又派band 1英中?

我覺得家長們都可以放心讓小朋友讀華德!

原文章由 HERMIA-WONG 於 08-7-13 12:25 發表
華德是間很好的小學 , 校長和老師真的很有愛心 , am校工十分好.  但是小朋友, 很大問題, 全班30人, 7-8乖, 有D十分頑皮, 但我很欣賞學校有教無慮, 很好. 程度不可以太高, 因為小朋友程度不高. 以前真的很好, 因有朋 ...

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-13 22:20 編輯 ]

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=623

大家可Click入去入面~

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-15 19:36 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題