用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 有冇人知道,華小是否會同華中脫軌?
go

有冇人知道,華小是否會同華中脫軌? [複製鏈接]

有冇人知道,華小是否會同華中脫軌?

傳聞2012年華仁要表態是否會結龍。但教會已表態不欲轉直資,不轉直資又結龍的話可能會拖累華中變中中。大家有冇意見?
   0    0    0    0

王國長老

教局又改制喇,
09/10 開始沒有中中或英中之分別,
只有適合用英文授課或中文授課,
詳情可以睇番呢兩日既報紙,
我諗大家什至學校都要消化吓先知點做啦!

Thanks for your undate! why the policy keep on changing every year?? My kid is in K2 now and I start feeling the pressure.....

呢個消息我今年聽過
因為年頭我番上華中探呀sir時都索到呢單料,
好似因為其中一個理由係華小昇上黎既p6 standard 越來越差, 有曾講過, 就算係直升都唔會有好似舊時咁多位.
因為華中已經成10 年未出過十優生
而其他9a / 8a 果d 又唔係出自華小.

I see, thanks for your feedback, I may have to reconsider if Wah Yan is my target primary school now. Thanks

原文章由 Dreadmonkey 於 08-6-29 17:17 發表
呢個消息我今年聽過
因為年頭我番上華中探呀sir時都索到呢單料,
好似因為其中一個理由係華小昇上黎既p6 standard 越來越差, 有曾講過, 就算係直升都唔會有好似舊時咁多位.
因為華中已經成10 年未出過十優生
而其他9a ...
‹ 上一主題|下一主題