用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 迦南幼稚園 (九龍塘) 有playgroup?
go

迦南幼稚園 (九龍塘) 有playgroup? [複製鏈接]

我見到有媽咪講迦南幼稚園 (九龍塘)
有playgroup,我可以在哪裡看到有關資料?
我在學校網上搵唔到ge,係咪要直接去學校問ga?因為我想知道詳細資料呀!如:幾時開班?幾多錢?一星期幾多堂咁.......
有冇人可以話我知呢?
   0    0    0    0

是呀, 要到學校到取資料。 或者可以打電話問都得。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

fanny豬豬 ,

唔該晒你呀!
你有冇小朋友上過迦南playgroup?
ok嗎?

原文章由 fanny豬豬 於 08-6-11 13:42 發表
是呀, 要到學校到取資料。 或者可以打電話問都得。

我無朋友上過, 所以唔知道好唔好, 記得個價錢好似$100/hr。  不過我囡囡九月會係迦南返學。
我係琳琳豬個媽咪......叫肥妹媽咪琳琳豬 2005 年 12 月 19 日出世﹗

原文章由 stone940828 於 08-6-6 17:08 發表
我在學校網上搵唔到ge,係咪要直接去學校問ga?因為我想知道詳細資料呀!如:幾時開班?幾多錢?一星期幾多堂咁.......
有冇人可以話我知呢? ...

迦南playgroup 叫綠苗, 負責人係 Auntie Ho

我囡囡讀緊 Cannan N1 , 之前返左1年 playgroup ,
Tue & Thur  10:20am - 11: 40am $1200/mth, 足14個月至收, Auntie Ho 好有愛心ga, 我囡囡升 nursey前1星期Auntie Ho重專登 Train 佢自己上堂, 2歲生日又有開生日會, 我囡囡而家每日放學都有搵 Auntie Ho say goodbye...

hugub

唔該晒你呀!資料好詳盡!
另請問是否家長陪伴一起?

原文章由 hugub 於 08-6-20 17:00 發表

迦南playgroup 叫綠苗, 負責人係 Auntie Ho

我囡囡讀緊 Cannan N1 , 之前返左1年 playgroup ,
Tue & Thur  10:20am - 11: 40am $1200/mth, 足14個月至收, Auntie Ho 好有愛心ga, 我囡囡升 nursey前1星期Auntie H ...

請問是否在九龍塘迦南幼稚園上課?
同其他同校小朋友上時間差不多?
我都想知bb係咪一個人入去得ga la?

原文章由 hugub 於 08-6-20 17:00 發表

Tue & Thur  10:20am - 11: 40am $1200/mth, 足14個月至收, Auntie Ho 好有愛心ga, 我囡囡升 nursey前1星期Auntie H ...

Yes, 在金巴倫道上playgroup

每次要一位家長陪上課

Hugub

thanks!
咁搵日天氣好D,我自己親自過問下先.

原文章由 hugub 於 08-6-23 13:48 發表
Yes, 在金巴倫道上playgroup

每次要一位家長陪上課

Hugub

原文章由 stone940828 於 08-6-6 17:08 發表
有冇人可以話我知呢? ...

我小朋 友之前有上過,打電話問就得(Tel:27156441),佢地可以Fax資料比你,填好再fax返過去就ok,佢地每一個月都有唔同主題,而堂數分星期1-5,星期1,3,5,星期2,4同埋星期6,但係如果你小朋友係初學者我建議返住2日試下先,千祈唔好試玩星期6,因為原來返個日d小朋友係之前返平日個d,個個都玩到d遊戲熟晒,所以初學者唔好試,價錢方面返5日要2千幾,返3日好似1800,返2日1200,星期6就800,1個大人部小朋友,另外家長會有間房仔可以等.

你好呀!
我見你地小朋友一般會上到2歲就返N1,
但係如果我小朋友滿2歲之後,
在迦南仍可上佢地ge playgroup嗎?
又或者我上開星期六(4堂),想轉一星期兩堂可以嗎?

原文章由 keiling 於 08-6-26 23:30 發表

我小朋 友之前有上過,打電話問就得(Tel:27156441),佢地可以Fax資料比你,填好再fax返過去就ok,佢地每一個月都有唔同主題,而堂數分星期1-5,星期1,3,5,星期2,4同埋星期6,但係如果你小朋友係初學者我建議返住2日試下先, ...

原文章由 BBrianma 於 08-6-30 23:59 發表
你好呀!
我見你地小朋友一般會上到2歲就返N1,
但係如果我小朋友滿2歲之後,
在迦南仍可上佢地ge playgroup嗎?
又或者我上開星期六(4堂),想轉一星期兩堂可以嗎?

...

其實應該可以,因為我之前都聽到一d家長會繼續返playgroup直到返k1,不過我想小朋友學多d嘢同埋快d學吓獨立所以我會比小朋友返n1.至於如果報咗上星期六但又想轉返2,4嘅話你可以同佢地講,但係比咗$個禮拜就要上埋,唔可以將個堂d$加返落轉返兩堂,我之前就係咁所以變咗頭一個月返2,4,6.

Keiling,

多謝你ge資料呀!
我打過電話....留左言,但冇覆我呀,
所以我日前自己去學校攞申請表,
終於見到Ms. Ho la,佢個人真係好親切呀!
另外,請問一班同學係咪由14個月-2歲幾都有ga?

我有d擔心,小朋友年紀最大都不是問題,
而是最怕佢係最不受控制果個........
因為其他同學仔都已上了一段時間,
我諗佢地紀律會好好多,影響到別人就不大好了.

bbrianma

原文章由 keiling 於 08-7-1 23:06 發表

其實應該可以,因為我之前都聽到一d家長會繼續返playgroup直到返k1,不過我想小朋友學多d嘢同埋快d學吓獨立所以我會比小朋友返n1.至於如果報咗上星期六但又想轉返2,4嘅話你可以同佢地講,但係比咗$個禮拜就要上埋,唔可 ...

原文章由 BBrianma 於 08-7-3 00:09 發表
Keiling,

多謝你ge資料呀!
我打過電話....留左言,但冇覆我呀,
所以我日前自己去學校攞申請表,
終於見到Ms. Ho la,佢個人真係好親切呀!
另外,請問一班同學係咪由14個月-2歲幾都有ga?

我有d擔心,小朋友年紀最大都不 ...

哦!其實唔駛太過擔心,我之前都過咗歲半先讀,好似過咗幾個月先揾到呢道,佢地有兩班,初學一班而另一班就上咗一段時間,d姐姐好有耐性同心機教,d家長都會好體諒,我小朋友最初學都係攪攪震,d姐姐會對付佢地啦,我小朋友最鐘意潔兒姐姐,佢之前教初學嘅,我諗到時你去到都係佢教.

聽你咁講,我都冇咁擔心.
其實我都為左小朋友的入學問題煩惱,
你小朋友過咗歲半先讀,
咁即係話讀左幾個月就轉n班?
呢幾個月,你小朋友上得開唔開心呀!
你覺對佢有冇乜野幫助?

我本來諗住小朋友2歲左右開始讀,讀到上k1,
平日間唔中我都有同佢參一d playgroup.
原來大部份人都會咁細個讀,之後上n班.

原文章由 keiling 於 08-7-3 23:25 發表

哦!其實唔駛太過擔心,我之前都過咗歲半先讀,好似過咗幾個月先揾到呢道,佢地有兩班,初學一班而另一班就上咗一段時間,d姐姐好有耐性同心機教,d家長都會好體諒,我小朋友最初學都係攪攪震,d姐姐會對付佢地啦,我小朋友 ...

原文章由 BBrianma 於 08-7-4 15:53 發表
聽你咁講,我都冇咁擔心.
其實我都為左小朋友的入學問題煩惱,
你小朋友過咗歲半先讀,
咁即係話讀左幾個月就轉n班?
呢幾個月,你小朋友上得開唔開心呀!
你覺對佢有冇乜野幫助?

我本來諗住小朋友2歲左右開始讀,讀到上k1 ...

讀咗半年啦,不過工效真係好大,開始識聽住音樂跳舞,由之前周圍走到可以坐定定,我都好開心,去合群下都好.開心呀,上到n班仲開心,聽婆婆講佢夠鐘返學會自己自動自覺開門出門口,上保姆車返學,有咩事或進度,老師都會打電話同你講.

聽到你咁講,我都會好開心!
我最希望bb可以由而家走周圍走,
到可以坐定定....進行活動.
我小朋說話方面都ok,
所以呢方面我唔使擔心,
就係紀律方面.....總令我頭痛!
因為之前參與的pg,唔係有連貫性,
所以希望今次的效果會明顯d.....

原文章由 keiling 於 08-7-4 23:36 發表

讀咗半年啦,不過工效真係好大,開始識聽住音樂跳舞,由之前周圍走到可以坐定定,我都好開心,去合群下都好.開心呀,上到n班仲開心,聽婆婆講佢夠鐘返學會自己自動自覺開門出門口,上保姆車返學,有咩事或進度,老師都會打 ...

我想問個playgroup有物野做?  幾多人一班?  有幾多個老師一班?
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

聽人講N1要好早就報名... 我個仔宜家就快八個月, 開始要報未架?!

不如安排讀playgroup先啦(18個月),就算有得報名個小朋友咁細個,去in嗰陣時都係乜都未得嗰喎.

原文章由 wai_wai_121 於 08-7-14 18:58 發表
聽人講N1要好早就報名... 我個仔宜家就快八個月, 開始要報未架?!
‹ 上一主題|下一主題