用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 今天收到學費與書薄費通知信
go

今天收到學費與書薄費通知信

今天收到祟真寄來的學費與書薄費通知信, 並在10/6至11/6註冊.
書薄費-$1200一期, 可以接受的

大家收到未?
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

每年6月對我來說破產月,下年書什,9月學費,個半月校車$(6,7月),仲有交緊今年6月學費,拔尖班..  足夠去日本走一轉

請問, 學校通告所提到的拔尖班和奮進班, 是否可以完全不選?
因下課還在校3小時....實在太辛苦了.
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-5 09:58 發表
請問, 學校通告所提到的拔尖班和奮進班, 是否可以完全不選?

可以, 亞仔四年都冇參加, 太忙了!

原文章由 Diane俊俊媽 於 08-6-5 09:58 發表

我是用功課堂(2:30-3:30)上拔尖班,沒影響放學時間,但功課要返屋企做

唔該晒兩位!!!

學校通告所提到的拔尖班和奮進班,我都有興趣,但想呀仔小一settle down晒先報,may be下學期,但唔知到時有無得報

好有同感,6月是放血月,秘撈都唔掂

原文章由 codychan 於 08-6-5 21:56 發表
學校通告所提到的拔尖班和奮進班,我都有興趣,但想呀仔小一settle down晒先報,may be下學期,但唔知到時有無得報

好有同感,6月是放血月,秘撈都唔掂 ...
拔尖班好似好似10月先開始,如下學期先報,你想要的時間未必有,英拔好full,反而中拔仲可駁下 其實中拔都ok架,但無時間返了 ,2 簡1當然簡英文先啦         吾怪得呢排見頭暈啦

原文章由 codychan 於 08-6-5 21:56 發表

好貴啊.....有冇partime介紹啊..

可以, 我全部都冇參加.  一來要另外比錢, 二來小朋友太辛苦.

要明白, 拔尖跟奮進不同的.
拔尖是給成績好的同學, 令其成績更進一步 (介紹大意如是說), 而奮進 是給成績稍遜的同學上的.

原文章由 EChing 於 08-6-8 13:03 發表

要明白, 拔尖跟奮進不同的.
拔尖是給成績好的同學, 令其成績更進一步 (介紹大意如是說), 而奮進 是給成績稍遜的同學上的.

拔尖是給成績好的同學, 令其成績更進一步  我一心諗住價錢ok(一個月)就推左我個仔去咋 吾知背後有個重大意義再者我都吾知佢學左d麥,但佢話好開心

[ 本文章最後由 200012 於 08-6-8 23:03 編輯 ]

原文章由 風琴 於 08-6-6 13:46 發表

好貴啊.....有冇partime介紹啊..
你有千 二萬夠你慢慢放

原文章由 200012 於 08-6-8 23:01 發表
你有千 二萬夠你慢慢放

我既係負資產啊.  人地d樓就升返, 負資產收窄, 我既負資產就一路一路擴大, 咩費係唔係都加餐飽

原文章由 風琴 於 08-6-8 23:56 發表

我既係負資產啊.  人地d樓就升返, 負資產收窄, 我既負資產就一路一路擴大, 咩費係唔係都加餐飽

想請問石硤美賣校服在那裡?(詳細地址我吾識路)諗住家長日順路買校服

hi 各位,

我都收到了...
今天下午帶埋亞仔去註冊, 因為亞仔想去學校look look喎.
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

我也是完全不選.....
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折