用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 那裡有較真實的動物玩具買?
go

那裡有較真實的動物玩具買? [複製鏈接]

想買質素好d, 真實d嘅...
知道邊度有嗎?

thanks!!
   0    0    0    0

WISE KIDS, ELC都有。不過經驗之談是,有時買D cheap cheap地的動物都無問體,反而應買多一些(甚至全部,又或有大有小一家人咁),上天下地及海裏的都買,擴大認知面。海洋公園也有(雀鳥類),是出面的玩具店沒有的。

原文章由 miumiu809 於 08-6-4 00:53 發表
想買質素好d, 真實d嘅...
知道邊度有嗎?

thanks!!

原文章由 Radiomama 於 08-6-5 10:10 發表
WISE KIDS, ELC都有。不過經驗之談是,有時買D cheap cheap地的動物都無問體,反而應買多一些(甚至全部,又或有大有小一家人咁),上天下地及海裏的都買,擴大認知面。海洋公園也有(雀鳥類),是出面的玩具店沒有的。

...

係呀, 我都想買齊晒, 不過想真實d!
昨天才去完ELC, 見唔到有添..  又唔記得問D sales
wise kids 在那呢?

係咪呢d:?
http://www.wisekidstoys.com/product.htm

There is a toy store 'Italmagical' in Harbour City & Shatin New Town Plaza Phase 3, bpth near to 玩具反斗城. It has what u want.

[ 本文章最後由 LA 於 08-6-11 13:48 編輯 ]

thanks!! 會去see see.

miumiu809,

妳可以去太子花園街,(旁邊有間'卓悅'的,有條上旺角火車站的行人天橋旁,) 好易找....這間玩具店有很多平玩具,門口放了一些海上動物和爬蟲類動物,有些只是$2/1隻,如要找其他類別,要行入去裹面最遠,有條樓梯(上2樓)掛滿了1袋2袋的動物包....
我都是在這裡買了一大堆動物比仔仔玩和認字, 現在大部份動物的英文字都已認得了...
miumiu809,妳近排都好似不停找新玩意比妳個寶貝喎

原文章由 miumiu809 於 08-6-6 02:24 發表
thanks!! 會去see see.

原文章由 cckwan 於 08-6-6 09:02 發表
miumiu809,

妳可以去太子花園街,(旁邊有間'卓悅'的,有條上旺角火車站的行人天橋旁,) 好易找....這間玩具店有很多平玩具,門口放了一些海上動物和爬蟲類動物,有些只是$2/1隻,如要找其他類別,要行入去裹面最遠,有條樓 ...

Thanks cckwan!!
係呀, 難得返來hk, 仲唔日日入貨咩? haha

真實動物

在海洋公園內有很多真實的動物,你可以當牠們是玩具。

回覆 #10 shkln 的文章

請問貴唔貴架?
沙田過間成$50蚊隻...對我來講,貴太喇!
http://www.flickr.com/photos/12467253@N07/

There are many "animals" in ELC at Megabox!!  around $80-100 one pack(small size) or [email=$55@(big]$55@(big[/email] size).  Has dinosaurs, big spider, snakes, bat too!

原文章由 babyQQ11 於 08-6-6 23:47 發表
請問貴唔貴架?
沙田過間成$50蚊隻...對我來講,貴太喇!

原文章由 shkln 於 08-6-6 23:18 發表
在海洋公園內有很多真實的動物,你可以當牠們是玩具。

ocean park有動物架咩?!
我已經帶過亞女去動物園好多次架嘞~

原文章由 Radiomama 於 08-6-8 15:38 發表
There are many "animals" in ELC at Megabox!!  around $80-100 one pack(small size) or $55@(big size).  Has dinosaurs, big spider, snakes, bat too!

咁一pack有幾多隻度呢?

1 pack 果d都係細細隻,我無數過,估計有十幾隻卦!

原文章由 miumiu809 於 08-6-9 19:08 發表

咁一pack有幾多隻度呢?

執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

cckwan
你話你o係太子o個度買了一大堆動物比仔仔玩和認字,
認字o個d係咩o黎嫁?

我之前係淘寶買. 因為我去toy r us 唔見有獅子老虎d動物.
http://auction1.taobao.com/aucti ... 65a383b8f2325.jhtml
http://auction1.taobao.com/aucti ... d1c276cd3dbdb.jhtml

呢間d車仔好抵玩. 10元左右有1套12架. d車仔行得好快. 細細架.

上次買左幾樣野. 運費25元. 好過我自己周圍找.
3.03kg (1/8)- 出世    6.25kg (28/10 - 2m28d)6.88kg (2/12 - 4m1d)    7.57kg (13/1 - 5m12d)8.22kg (13/3 -7m13d)  11.13kg(11/2-18m11d)

koala小寶寶,

<<認字o個d係咩o黎嫁>>   我仔仔有玩開flash cards, 我用回之前認過的字咭比他再玩,....  我將d字咭放在地上, 玩完動物後順便叫他同動物say byebye, 和帶牠們返屋企, 於是他便會逐隻放在正確的字咭上,(當然第1次要由我做,比他模仿啦).
每加一種動物便要同時讀1次個字比他聽+show動物給他看,好易玩..... 

原文章由 koala小寶寶 於 08-6-12 20:03 發表
cckwan
你話你o係太子o個度買了一大堆動物比仔仔玩和認字,
認字o個d係咩o黎嫁?

[ 本文章最後由 cckwan 於 08-6-13 09:06 編輯 ]

thanks for 各位的sharing!
我去了你們說沙田西田 & ocean centre的 2間toy shop, 一隻動物要$39-$59, 比在美國賣的還要貴呢!
沒有時間去旺角火車站上那間toy shop已經返了美國嘞...

‹ 上一主題|下一主題