用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無係良景路德會幼兒學校讀緊N1同學仔呀 ...
go

有無係良景路德會幼兒學校讀緊N1同學仔呀 [複製鏈接]

我打算下個月俾仔仔讀呢間幼兒學校.唔知有無同學仔讀緊?想聽下你的意見!
   0    0    0    0

我而家都係幫我個仔搵緊n1, 良景附近都睇過3間, 都唔知點揀好~

回覆 #1 phoebe_ym 的文章

請問你俾仔仔讀全日定半日?因為我問過好多間都係讀全日.我只想俾仔仔讀半日.唯有呢間先有半日讀,而家仲有位添.所以我報左名俾仔仔下個月讀!

我都係問過其他果d幼兒園, 不過都係全日, 其實我未諗掂返全日定半日好....反而我未去過良景幼兒園參觀, 請問佢個環境好唔好? 因我要返工暫時未有時間去睇...pls give me comment~ thanks!

呢間幼兒學校係社區中心5樓.我個人覺得環境算過得去.其實我都暫時俾仔仔讀著先.等出年再轉過.因佢唔係好識講野同埋好百厭又唔中意同其他小朋友一起玩.所以我先俾佢讀

我都係決定幫我仔仔報田景間東華三院, 我覺得呢間幼兒園好多玩具, 同埋好多小朋友幾熱鬧, 希望我仔仔會適應到N1o既生活啦~

咁我想問下有無半日讀架?

冇架, 係全日~~~原本我都想俾佢返半日, 不過我都係覺得呢間幾好所以我先考慮左全日...我問過其他媽咪, 讀全日o既小朋友會獨立d架...不如你都考慮下俾你仔仔讀全日丫!

我就係唔想俾仔仔讀全日,因我覺得時間長.佢而家都仲細.我怕佢會吃得唔好.又怕佢唔夠訓.加上我又全職湊佢.所以我選俾佢讀半日,如果真係要讀全日的話.我的樓下就有唔需要走去良景讀

原文章由 聰媽媽 於 08-6-3 15:24 發表
我打算下個月俾仔仔讀呢間幼兒學校.唔知有無同學仔讀緊?想聽下你的意見!

hihi,我都係住良景,我都打算比囡囡9月讀n1,都有睇過路得會,係良景中心最上個層,我又考慮到良智個間聖西門,但聖西門就全日,呢間就半日,但我依家考慮到既係佢環境我覺得普通,活動空間好似比聖西門細。
請問你睇左邊幾間有n1班呀,請提供一下,我依家都頭痛緊。

我報左路德會良景幼兒園n1!9月1日上學!
‹ 上一主題|下一主題