用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 BAND 2 學生入讀 BAND 1 學校0既機會有幾高呢? ...
go

BAND 2 學生入讀 BAND 1 學校0既機會有幾高呢? [複製鏈接]

BAND 2 學生入讀 BAND 1 學校0既機會有幾高呢?

如題  
請賜教!

Re: BAND 2 學生入讀 BAND 1 學校0既機會有幾高呢?

如果入band1英中的機會就好低,
入band1中中的話,都有50%機會~

Re: BAND 2 學生入讀 BAND 1 學校0既機會有幾高呢?

Band 2 如想考英中,首先你果區如果多英中,英中都有熱門,冷門之分,咁就考一間冷門d既英中,第二志願就要選band 2中學了.
但如果區內甚少英中,就只能選一間band 1尾的中中,通常bk1 中中都有20-30%係收到bk2架.

多謝回應。我想將一間band 1直資放係第一志願,第二志願先係中中,機會係咪會好d呢?因為我個女都係邊緣人,band 1尾,band 2頭。

你選的Band1直資是那間呢,據我所知直資學校的程度相差頗大,最好的聖保羅,以至一些學店也不少呀.小心.
‹ 上一主題|下一主題