用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍塘官立&華德小學
go

九龍塘官立&華德小學 [複製鏈接]

請問你地有無小朋友讀緊呢2間小學, 可否分享吓,bk 好似無咩人講咁, 由其是華德小學, 因我想簡間活動d, 同老師緊d 學生既學校.thank you
   0    0    0    0

Hi,

點解你揀出九龍既? 轉校? or 俾囝囝? 九龍塘官立好busy ga......至於華德我就唔清楚!

How's 華德小學? Any comment from other parents?

http://http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1435284&extra=page%3D2

回覆 #2 PakPak108 的文章

我是華德上午的舊生,不時會收到上午校的活動消息,又會邀請我們回校協助小朋友活動,我參加過一次協助活動,師弟妹看來都學得很開心啊!老師們很有經驗的,你可考慮考慮吧。

原文章由 kacary 於 08-5-30 00:21 發表
請問你地有無小朋友讀緊呢2間小學, 可否分享吓,bk 好似無咩人講咁, 由其是華德小學, 因我想簡間活動d, 同老師緊d 學生既學校.thank you

我姪仔讀P1,功課對比其他如油天及聖家感覺更深,功課量亦多 ,整体是一家好學校 。九龍塘官立不了解。

請問你講的是華德上午或是下午校呢?

原文章由 kacary 於 08-5-30 00:21 發表

你可以看"小一選校" 有個主題是講華德pm
‹ 上一主題|下一主題