用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 TomLee Junior Music Course
go

TomLee Junior Music Course [複製鏈接]

TomLee 通知收囝囝讀 Junior Music Course, 為期2年, 有冇家長可以比下意見?
   0    0    0    0

我仔仔以前都係讀Tom Lee junior class, 我覺得仔仔學得不錯, 聽音幾好, 仲有唱遊, 他上得好開心. 不過, 後來轉學鋼琴私人課, 老師話他手型麻麻, 因之前用電子琴上課. 如果你想俾你小朋友輕輕鬆鬆玩下, Tom Lee 不錯架, 如果遲下認真想學鋼琴, 就要搵返個好少少的老師執下手型啦.

原文章由 tpandbc 於 08-5-28 13:20 發表
TomLee 通知收囝囝讀 Junior Music Course, 為期2年, 有冇家長可以比下意見?

我個人覺得值得上.

雖然整個course 是2年, 但tom lee 係每4堂收一次錢的, 如你上了4堂後不喜歡是可以退出, 不再交錢.

回覆 #1 rabbitpiggy 的文章

rabbitpiggy & wpmama,

Thanks your comments

回覆 #1 rabbitpiggy 的文章

rabbitpiggy & wpmama,

Thanks your comments

簽名被屏蔽

tpandbc,

排左咁耐,不如報讀,如果到時唔鐘意咪停咯,反正係4堂交1次錢.
我囡囡剛讀完BOOK 2,而家BOOK 3.我囡囡麻麻地鐘意彈琴,上JMC d進度唔係快,我咪由得佢咯.
除左彈琴,仲有唱歌,聽音,音樂分享部份.

原文章由 tpandbc 於 08-5-28 13:20 發表

同囡囡都上了兩堂, 阿女好鍾意, 又玩琴, 又唱歌, 又做動作, 真係好充實, 不過請問如我想知多些每個音的健在電子琴的那方, 可係邊到查到或睇到.

回覆 #2 fyeung 的文章

Thanks!

我個囡就上完太古的wonderland, 想轉第二個時間上jmc, 灣仔stephenie yip 的有位, 請問stephenie 好嗎? 灣仔centre大唔大?本來阿囡跟開polly cheng, 有d擔心佢唔慣.

有無人比到意見? 時間上週六下午5點好似好過太古4點, 但搭車時間又係番到,轉的話主要係為跟個好老師, 值唔值得由太古搭車去灣仔上堂跟stephenie yip, 定留番同一班直上?

我覺得唔值得為左個老師去灣仔啦... 如果都上開啦.. 上直都一樣呀.

原文章由 ahmi 於 08-6-16 10:20 發表
有無人比到意見? 時間上週六下午5點好似好過太古4點, 但搭車時間又係番到,轉的話主要係為跟個好老師, 值唔值得由太古搭車去灣仔上堂跟stephenie yip, 定留番同一班直上? ...

原文章由 ahmi 於 08-6-16 10:20 發表
有無人比到意見? 時間上週六下午5點好似好過太古4點, 但搭車時間又係番到,轉的話主要係為跟個好老師, 值唔值得由太古搭車去灣仔上堂跟stephenie yip, 定留番同一班直上? ...

我小朋友在tst上緊stephenie ip jmc book 2, 本人覺得她ok, 但本人並不覺得她特別好.

你肯定在太古的tutor 不好嗎? 你已經上緊, 或是將會上呢? 如未上, 我建議你可以先在太古上4堂, 如你真的覺得太古tutor 不好, 才轉都未遲, tom lee 是可以隨時轉班的, 不過要給轉班費, 好似是$50.

不須要擔心小朋友不適應, 因是親子class, 基本上不會有適應的問題.

我有朋友個仔都係太古上星期六下晝果班,佢話幾好喎,佢仲係個 centre 樓上搵到個 BK mums 介紹既老師學埋一對一,效果幾好

如果去灣仔來回用多好多時間,你唔怕辛苦小朋友都會累啦,而且想再安排其實課外活動又難 d 要就返交通時間

多謝你們的意見.

我自己唔識音樂, 其實唔知點先係好, 我個女已上緊太古的tutor, 都好鐘意, 但唔知係咪wonderland 課程所限, 我覺得有時好似好趕, 同玩玩下.

我見有bk mami 話要跟好老師, 有話stephenie yip幾好, 咁o岩有佢開的班,同埋下午5點好似d時間好駛d, 可以訓耐少少晏覺或上多一種興趣班 (貪心). 咁stephenie yip/ip? 受小朋友歡迎嗎?

問過太古tom lee 近呢幾個月無其他周六日jmc班, 唔知幾時先等佢開個時間好d的班, 又唔知邊個教, 所以咪諗不如去灣仔. 有無人係太古上緊周六日music wonderland 比我參考下?

原文章由 ahmi 於 08-6-16 13:15 發表
多謝你們的意見.

我自己唔識音樂, 其實唔知點先係好, 我個女已上緊太古的tutor, 都好鐘意, 但唔知係咪wonderland 課程所限, 我覺得有時好似好趕, 同玩玩下.

我見有bk mami 話要跟好老師, 有話stephenie yip幾好,  ...

yes, 係架, music wonderland 應該不會好趕, JMC 會仲趕.  music wonderland 係玩玩下架, jmc 都係玩, 但會好似多d 實際野學咁law.

係我小朋友那班, 我不覺得stephenie ip 很受小朋友歡迎, 亦不覺得她不受歡迎.  ok law.  但我小朋友上得投入亦開心.  我想因為只是一星期上一課, 而且課程又趕, 再加上是親子班, 師生的關係當然不及在學校.

naby,

太古上星期六下晝5:00 果班jmc嗎? 都係polly cheng. 我好想呢個時間, 但呢班有成年半先完呢.  你朋友可搵到咁就腳一對一真好, 如方便可問下詳情pm我嗎? 我想等阿女真係鍾意先安排一對一, 不過問定都o岩.

rabbitpiggy,
咁stephenie ip 音樂方面如何呢? 我靜係識feel老師受唔受小朋友歡迎黎判斷咋. 如大家對兩個centre的老師無乜特別comment,多數會keep番太古, 等阿女大d唔駛訓晏覺先諗學其他...咁你個小朋友幾時開始一對一?

please check pm~

原文章由 ahmi 於 08-6-16 18:29 發表
naby,

太古上星期六下晝5:00 果班jmc嗎? 都係polly cheng. 我好想呢個時間, 但呢班有成年半先完呢.  你朋友可搵到咁就腳一對一真好, 如方便可問下詳情pm我嗎? 我想等阿女真係鍾意先安排一對一, 不過問定都o岩.

rab ...

Thank you for the pm.

原文章由 ahmi 於 08-6-16 18:29 發表
rabbitpiggy,
咁stephenie ip 音樂方面如何呢? 我靜係識feel老師受唔受小朋友歡迎黎判斷咋. 如大家對兩個centre的老師無乜特別comment,多數會keep番太古, 等阿女大d唔駛訓晏覺先諗學其他...咁你個小朋友幾時開始一對一?

音樂方面我估一定得掛, 本人是音樂白痴, 很難comment, 不過我估tom lee 請tutor 一定有basic requirement, 這點我不太擔心.

我個人不會說stephenie ip 很好, 很受歡迎, 我只會說她一個不fu 顯了事的tutor, 她很認真的.  so far 我感滿意, 所以亦不打算轉班.

我暫沒有打算一對一學piano, 我個人亦不是很keen on 小朋友去學piano.  我上jmc只是因為小朋友很like + enjoy music.  等他上完jmc 再打算吧.
‹ 上一主題|下一主題