用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Jolly Phonics – 好多媽媽都話正
樓主: cathy123
go

Jolly Phonics – 好多媽媽都話正 [複製鏈接]

Re: Jolly Phonics – 好多媽媽都話正

各位媽咪,

請check pm.

學過的媽媽好多都讚好. 最近見到 joeyeddie 在其它topic分享去這個中心學拼音後的感想:

我阿囝都係在jolly phonics 讀呀, 都OK, 每次都有COMMENT, 同埋每次問我阿囝學完D生字佢都會講起, 當然K1已開始教發意, 但係呢間野係學得快點. 同埋我阿囝都好開心呀. 我覺得值得參與的.

唔好意思,我仲未收到,可否再pm我?

HI,大家好,好開心見到這個topic
我昨日都去左旺角分校試堂,我仔仔三歲半,上完佢話好開心,好鐘意,而我聽左個講座都覺得幾好決定報名參加

我報左星期一及三(6-7p.m.),每月1800(8-10堂)

Cathy 123 ,

Could U send me the information to me
[email protected]
thank you

sleung1821

原帖由 cathy123 於 08-8-28 12:45 發表
各位媽咪,

請check pm.

學過的媽媽好多都讚好. 最近見到 joeyeddie 在其它topic分享去這個中心學拼音後的感想:

我阿囝都係在jolly phonics 讀呀, 都OK, 每次都有COMMENT, 同埋每次問我阿囝學完D生字佢都會講起,  ...

pls pm for me, thanks!

can u PM me the info? thanks!!

各位媽咪,

請check pm.

my1215sui, 知到你小朋友咁鐘意呢開中心學拼音, 我都鄧你開心!

原帖由 my1215sui 於 08-8-28 15:23 發表
HI,大家好,好開心見到這個topic
我昨日都去左旺角分校試堂,我仔仔三歲半,上完佢話好開心,好鐘意,而我聽左個講座都覺得幾好決定報名參加

我報左星期一及三(6-7p.m.),每月1800(8-10堂) ...

原帖由 cathy123 於 08-9-1 11:50 發表
各位媽咪,

請check pm.

my1215sui, 知到你小朋友咁鐘意呢開中心學拼音, 我都鄧你開心!

THX,我都估吾到佢咁開心呀,最衰遲識你地啦,如果吾係可以join埋你地一齊報平o的ma
仔仔今日第一日正式上學,希望佢ok啦
我只希望佢開開心心上學,英文能打好基礎

我囝囝上星期上完第一堂, 佢好開心.
又可油顏色.
你地有冇媽咪想報, pls pm me.
因4個小朋友可以有15%discount呀.
唔同班都可以架.

Can you please PM me the details. Thanks very much!

check pm please~

原帖由 cathy123 於 08-5-27 19:18 發表
一年前在bk分享過一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後收到好多家長pm多謝我. 好多家長都話小朋友學左佢地既Jolly Phonics Plus ...

Hi, Cathy / other Parents

would you please sent me that English Centre's information? I need Mongkok Branch one.

Thx in advance.

Cathy123

Could you pm me the details please?
Thanks

RE : Jolly Phonics

Hi Cathy,

Would you mind PM some center information for me ?

Thanks.

Ms. Mandy Wong.

請問你地有冇買佢隻CD呀?  我想知內容係咩, 係未包括哂所有音呢?

上左一堂, 佢無叫我買wor.  maybe 遲 d 可能會叫.

其實佢地D師資陣容我就唔覺好勁,係咩人教都未知,只不過係外國讀完書返黎,都唔知有無教師資格,不過個個家長見人講又個個走去試(我都係 )所以有小小後悔,佢地D學費係貴過出面,我見出面外籍教都唔駛咁貴,但間學校就吹到好勁咁,又話好多名校學生都响佢到讀 ,都無証明,佢點寫都得,同埋我知佢地有用閃卡,所以我唔係好鍾意,無比個女學phonics,我會再睇1個月睇下個女學grammar學成點至算,但我就覺得間學校好普通,唔似佢講到咁勁,淨係師資已經好普通,真係博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既都唔會响間咁細"學校"教野,咁勁料去左大學教,佢地又點會請得起,至於個D教師係有咩資格同讀完大學未我地都唔知,同埋個所謂講座只不過係不停sell你讀phonics(個位人兄似sales多過博士 我一話唔想個女報phonics佢就一輪嘴,但我女間學校已經係用緊letterland教,我無理由重比錢佢學phonics,之後佢就不停踩letterland,話等我個女做完test就知,點知我個女D test全past個老師重話佢very good咁佢至無出聲),緊係啦,phonics最易教,我女上興趣班的同學仔個哥哥又係個到讀緊,宜家已經小學4年,學左幾年重係phonics,想學其他就即刻比jolly話phonics好緊要,嘩,學左幾年重係phonics想死(我諗佢地都係以phonics為主,咁請人容易D,唔駛要咩資格)希望唔好介意我咁講,因為我真係覺得吹得誇張左D ,不過唔吹誇D又點收多D學費

BBR,

唔知點解, 我覺得你好似冇聽佢地個seminar咁. 我聽個次個seminar有大概一小時十五分鐘, 內容好豐富, 佢講左好多學習相關既野.

佢分享佢自己讀書既經驗, 由小學成績唔好, 到中學開始好, 經常考第一, 到大學遇到好大挑戰, 到最後再做到全系第一. 佢由自己既經驗, 分析一個人可以讀書讀得好概原因. 另外, 佢仲講左好多小朋友學習的現象同解決方案, 我試下列出來:

- 點解好多小朋係幼稚園願意講英文, 反而到左小學唔講
- 點先可以幫小朋友學到標準英文口音
- 點樣可以令小朋友自己閱讀
- 點解有d小朋友幼稚園成績好, 小學開始差, 之後越來越差, 興趣下降
- 幫小朋友建立學習動機的方法 (我覺得呢part十分有用)
- 聘請老師的4個要求 (西人好? abc好?)
- … (記唔晒 )

如果佢地冇同你講過seminar, 我覺你可以試下叫佢地再按排你聽翻. 如果你小朋友本身學得唔錯, 可以睇下點樣幫佢keep住.

我同佢地講過, 話有d家長唔信Dr. 個學歷, 佢地話以後挂出來, 不過覺得有d似診所.

我有興趣, 請pm我.

原帖由 cathy123 於 08-5-27 19:18 發表
一年前在bk分享過一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後收到好多家長pm多謝我. 好多家長都話小朋友學左佢地既Jolly Phonics Plus ...

請pm資料比我呀, thanks!!
原帖由 cathy123 於 08-8-27 11:15 發表
各位媽咪,

請check pm. 如果收唔到可以再留言.

佢地現在有4間分校, 旺角, 銅鑼灣, 元朗和屯門都有分校, 是全港最大既拼音教育中心.
‹ 上一主題|下一主題