用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Jolly Phonics – 好多媽媽都話正
樓主: cathy123
go

Jolly Phonics – 好多媽媽都話正 [複製鏈接]

please pm the info to me.
Thanks

我聽左喎重1對1聽,重話佢老豆係教英文tim,根本唔係serminar,係sale你讀phonics,,米我個女點做test呀?唔聽我點會話佢似sales?係好豐富(不停都係話Jolly phonic有幾好,Letterland又幾唔好,因為我女學緊letterland,重話你個女做完test你就知,死唔比佢學grammar,點知我女做完test全部pass佢至無出聲,學phonic係好但唔係好似佢咁講勁到飛天咁),我地lee  D阿媽個女都成日周圍學野,一聽就知咩事,你敢唔敢話佢地D老師一定大學畢業?個個成績一定好?個個有教師資格?因為佢地話自己師資好勁. 重要千幾一個月,有時一個月得3堂都係千幾,咁你話值唔值? 我問左causeway bay第2間上個半鍾,外籍教,課程學幾樣野都係275一堂,我可能會轉.  
我又無唔信佢學歷,佢學歷勁到點都唔關我地事,因為都唔係佢教小朋友,同埋我都唔覺佢學歷勁 ,我只關心教小朋友個D老師的學歷同資格,因為請ABC容易過請外籍 ,講真一個外籍同abc講野分別係好大,我女幼稚園個班主任係外籍,有時佢地D發音同尾音同ABC係兩回事,我驚小朋友跟得佢地多第時學左廣東話英文. 佢同你講個D野同我講個D一模一樣,一個好sales當然把嘴最勁,講到天花龍鳳你至會buy,點解小朋友唔鍾意讀書,成績唔好,唔講英文(屋企人唔講小朋友就唔講架啦,唔通學左日文個小朋友又會成日講,要有人同佢地講至得架,況且我唔覺小朋友大左唔講,宜家D小朋友講英文多過廣東話 )佢講個D野成日都會响D咩咩教學法或教材到見到,有幾新奇?

原帖由 cathy123 於 08-9-9 12:08 發表
BBR,

唔知點解, 我覺得你好似冇聽佢地個seminar咁. 我聽個次個seminar有大概一小時十五分鐘, 內容好豐富, 佢講左好多學習相關既野.

佢分享佢自己讀書既經驗, 由小學成績唔好, 到中學開始好, 經常考第一, 到大學遇 ...

簽名被屏蔽

就係因為佢地吹到學左Jolly會飛天,D師資又好勁 所以咁多人去(不過都唔係好多,係多人問,唔係多人讀,我上去幾次都唔覺好多人,佢地地方好細)

原帖由 焯嵐媽咪 於 08-9-10 14:26 發表
你講得好好,我上過去睇,但覺得好似好dirty,好多小朋友走來走去,想知點解咁多人去讀呢?

Please PM information to me. Thanks.

原帖由 cathy123 於 08-5-27 19:18 發表
一年前在bk分享過一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後收到好多家長pm多謝我. 好多家長都話小朋友學左佢地既Jolly Phonics Plus ...

hi BBR
可否給letterland的資料我,thanks

原帖由 BBR 於 08-9-9 19:58 發表
我聽左喎重1對1聽,重話佢老豆係教英文tim,根本唔係serminar,係sale你讀phonics,,米我個女點做test呀?唔聽我點會話佢似sales?係好豐富(不停都係話Jolly phonic有幾好,Letterland又幾唔好,因為我女學緊letterland,重話 ...

我女幼稚園學letterland,因為佢學校宜家係用緊letterland個教材教緊佢地,我唔係响出面學 ,佢學校好好K1-K3都會每人派一set letterland的教材教拼音,咁所以我唔駛同佢再出去學

原帖由 sayoma 於 08-9-10 23:56 發表
hi BBR
可否給letterland的資料我,thanks

cathy123,

pls pm the details to me.
thanks!

Can you send the information to the e-mail as below:
[email protected]
Thanks a lot!

pls pm me, thanks.

Hi,

Please pm me, many many thanks.  My e-mail is [email protected]

MarLi

原帖由 cathy123 於 08-5-27 19:18 發表
一年前在bk分享過一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後收到好多家長pm多謝我. 好多家長都話小朋友學左佢地既Jolly Phonics Plus ...

Cathy 123

Pls pm the details to me also.  Thanks!

我聽左喎重1對1聽,重話佢老豆係教英文tim,根本唔係serminar,係sale你讀phonics,,米我個女點做test呀?唔聽我點會話佢似sales?係好豐富(不停都係話Jolly phonic有幾好,Letterland又幾唔好,因為我女學緊letterland,重話你個女做完test你就知,死唔比佢學grammar,點知我女做完test全部pass佢至無出聲,學phonic係好但唔係好似佢咁講勁到飛天咁),我地lee  D阿媽個女都成日周圍學野,一聽就知咩事,你敢唔敢話佢地D老師一定大學畢業?個個成績一定好?個個有教師資格?因為佢地話自己師資好勁. 重要千幾一個月,有時一個月得3堂都係千幾,咁你話值唔值? 我問左causeway bay第2間上個半鍾,外籍教,課程學幾樣野都係275一堂,我可能會轉.  
我又無唔信佢學歷,佢學歷勁到點都唔關我地事,因為都唔係佢教小朋友,同埋我都唔覺佢學歷勁 ,我只關心教小朋友個D老師的學歷同資格,因為請ABC容易過請外籍 ,講真一個外籍同abc講野分別係好大,我女幼稚園個班主任係外籍,有時佢地D發音同尾音同ABC係兩回事,我驚小朋友跟得佢地多第時學左廣東話英文. 佢同你講個D野同我講個D一模一樣,一個好sales當然把嘴最勁,講到天花龍鳳你至會buy,點解小朋友唔鍾意讀書,成績唔好,唔講英文(屋企人唔講小朋友就唔講架啦,唔通學左日文個小朋友又會成日講,要有人同佢地講至得架,況且我唔覺小朋友大左唔講,宜家D小朋友講英文多過廣東話 )佢講個D野成日都會响D咩咩教學法或教材到見到,有幾新奇?
原帖由 cathy123 於 08-9-9 12:08 發表
BBR,

唔知點解, 我覺得你好似冇聽佢地個seminar咁. 我聽個次個seminar有大概一小時十五分鐘, 內容好豐富, 佢講左好多學習相關既野.

佢分享佢自己讀書既經驗, 由小學成績唔好, 到中學開始好, 經常考第一, 到大學遇 ...

簽名被屏蔽

HI STARBARNEY
請問你是否想join JOLLY PHONICS  4人有優惠 ,我地仲欠一人,有興趣請覆pm,thanks

原帖由 STARBARNEY 於 08-9-1 12:35 發表
我囝囝上星期上完第一堂, 佢好開心.
又可油顏色.
你地有冇媽咪想報, pls pm me.
因4個小朋友可以有15%discount呀.
唔同班都可以架.

回覆 # 的文章

Hi,
pls pm the detail to me. Thanks!!

pls pm to me, thanks!

請email 給我
thanks

email: [email protected]  Thank
‹ 上一主題|下一主題