用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山 PN班: 朗思 vs 綠茵
go

馬鞍山 PN班: 朗思 vs 綠茵 [複製鏈接]

我剛剛搬入馬鞍山住, 個女將於8月讀PN班, 朗思及綠茵已取錄她, 本來諗住讀朗思, 因為出名D, 外籍老師多些(但不知PN班有無外籍老師教呢?), 對它有信心些, 但比較起來, 綠茵校園環境大些, 有戶外地方, 而且面試時老師very kind, 而且話學生有體操堂上, 由外面的professional教, 比小朋友多多訓練大小肌, 而朗思環境則比較細, 只得中間一個操場. (依面試所見, 不知對不對?) 請問有無家長小朋友讀過這兩間學校, comment如何?其實本人亦諗住k1再報考其他同區學校, 如樂基, 聽聞這間不錯, 請各位指教, thanksssssss...
   0    0    0    0

你揀了那間?

當我知道朗思PN沒有國際班就選擇放棄了,而綠茵環境真的不錯,但我奇怪今時今日都仲有上午及下午班學位,如果真的是一間好學校又怎會任何時間都收生,我知朗思上下午都沒有學位了!你小朋友是收了朗思上或下午班呢?
我最後決定給囡囡讀滌濤山安基司,因為各方面也不錯,唯獨是遠了一點,雖然是辛苦了囡囡,但我和先生都喜歡這間學校,希望決定沒錯!

我都覺得奇怪, 綠茵仲有位剩, 上星期六已在朗思交了學費,讀上午班.

原文章由 330 於 08-6-1 22:35 發表
當我知道朗思PN沒有國際班就選擇放棄了,而綠茵環境真的不錯,但我奇怪今時今日都仲有上午及下午班學位,如果真的是一間好學校又怎會任何時間都收生,我知朗思上下午都沒有學位了!你小朋友是收了朗思上或下午班呢?
我最後決定 ...
‹ 上一主題|下一主題