用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學 "E.nopi's" Maths & English 請入嚟 分享 ! ...
樓主: mmak
go

學 "E.nopi's" Maths & English 請入嚟 分享 ! [複製鏈接]

vanvan,

你個情況同我差不多, 但係我都給不到意見你.
E.nopi 我返咗一,兩堂唧, 暫時都覺得有啲問題, 不過我囡囡佢自己話中意返. 之前老師給咗低一個level 的critical我囡囡做, 又無同我講, 我問先話因為佢地無貨, 所以給佢再打好個基礎, 咁都得???

mmak,

但係 critical 不教點會明呀? 不通淨係給錢買notes.

mmak,

請問在太子或旺角有什麼centre介紹?

Thanks.

回覆 # 的文章

剛想到 Centre 了解吓,點知今日 closed ! 唯有過 2天才帶女女去了解!
happyfamilybaby thanks for your reply , 你女女讀幾多年級?番邊個 centre ?

個個centre也一樣, 坑口也不錯, 其實要也是看老師的.

我囡囡現剛讀K2, 係書展報左銅鑼灣Billy's Channel Enopi 2個月, 但又覺得佢地D miss 好似太 young, 無咩經驗咁, 有無家長讀過 Billy's Channel 呀, 可否 share 下你地D經驗?

又或者請問在香港區有什麼好centre介紹?
謝謝!

原帖由 MiuMiu2004 於 08-9-2 14:19 發表
我囡囡現剛讀K2, 係書展報左銅鑼灣Billy's Channel Enopi 2個月, 但又覺得佢地D miss 好似太 young, 無咩經驗咁, 有無家長讀過 Billy's Channel 呀, 可否 share 下你地D經驗?

又或者請問在香港區有什麼好centre介紹 ...

我知果間係炮台山, 我囡囡係度上playgroup, 等佢下課的時侯, 我都有同佢地centre上E.nopi 小朋友的家長傾過計, 知道有幾位的小朋友係由剛學握筆開始就係度上E.nopi, 進度都幾好, 有一兩位的程度甚至超越了本身的學校級別. 外籍老師授課, 分班比較仔細, 重要係互動教學, 唔淨係坐係度講解完, 堂課做左, 比左功課就算.

D家長仲話, 課堂以外仲會話番比你知小朋友的進度, 強項弱項, 行為以至情緒都會幫家長做監察.  

我自己就最喜歡他們的增值服務, 幫我係囡囡的行為改善上有很明顯的進步.

有興趣的我可以pm d 資料比你地.

有無人上緊屯門栢麗間enopi??
我想俾k2的仔仔讀, 想知到口碑和導師如何 ??

I am interested, pls pm the info. to me.

Thanks

原帖由 cactuscat 於 09-1-19 17:33 發表

我知果間係炮台山, 我囡囡係度上playgroup, 等佢下課的時侯, 我都有同佢地centre上E.nopi 小朋友的家長傾過計, 知道有幾位的小朋友係由剛學握筆開始就係度上E.nopi, 進度都幾好, 有一兩位的程度甚至超越了本身的學 ...

mmak,

Miss 有教 critical 架, 不過通常會由小朋友自己試吓做先, 唔識先教...

原帖由 happyfamilybaby 於 08-8-23 12:11 發表
mmak,

但係 critical 不教點會明呀? 不通淨係給錢買notes.

原帖由 Jacquesl 於 08-8-26 14:12 發表
個個centre也一樣, 坑口也不錯, 其實要也是看老師的.

JACQUESL

請問 坑口那個位置, 可否PM給我往看看.
我囡囡現年4歲, 我想多了解. 我全TKO
MIHO

魅力公主 醒目開學勳章

荃灣除左愉景新城,仲有邊度有?葵涌&荃灣都ok!請提供資料,thx!

原帖由 Ansonrubby 於 08-8-2 00:14 發表
Maria Tsui:
我仔做Level 12 Basic, Level 4 Critical.
Tuesday 收到1本B, 3本C,Wed佢就一早一次過做晒,其實我不知應否攤開幾日做,剛好我上班,佢自己做晒。
不過,他只上暑期班3堂,開學再看時間如何, 佢真係2 ...

hi Ansonrubby,

Nice to meet you here.   Your son is very smart.   My boy will start enopi Math in Feb 09 and he will commence from level 3 as he didn't learn other Math course before.  Which enopi centre is your boy studying?  Is it good?  How long for a lesson (30 mins or 45 mins or 1 hour)?

魅力公主 醒目開學勳章

我剛替阿女報了荃灣新開的中心,而家讀K3,評估後由Level 5開始,阿女都有d興趣,因為有教材可以玩下
老師話我介紹人去的話,大家都可以各減$100....

回覆 # 的文章

fannyyu:

請問可否把有關導師資料pm給我,謝謝.

屯門栢麗間enopi - mr. Frankie ~ O.K. 架, 好細心,有耐性.

原帖由 pamelaywy 於 09-1-19 23:24 發表
有無人上緊屯門栢麗間enopi??
我想俾k2的仔仔讀, 想知到口碑和導師如何 ??

請問有無人讀緊藍田匯景廣場果間?ok嗎?請俾d意見,thanks

原帖由 yinyinyiuyiu 於 09-2-16 11:00 發表
屯門栢麗間enopi - mr. Frankie ~ O.K. 架, 好細心,有耐性.

yinyinyiuyiu,
謝謝你的回應. 我打算讓小朋友讀, 但每每經過都沒有開門. 想知道他們的opening hours 長嗎 ??
讓家長選擇的時間多嗎 ??

E.nopi Math

各位媽媽

我對此課程也有興趣, 請問佐敦或油麻地哪一間比較好呢?  請給我一點意見!

原帖由 小Mike 於 09-2-16 16:38 發表
各位媽媽

我對此課程也有興趣, 請問佐敦或油麻地哪一間比較好呢?  請給我一點意見!

小 Mike,

我個囡係佐敦學e.nopi的, 但導師沒什麼特別, 間centre環境亦不算好, 甚至有點亂, 所以不會特別推介, 只因buy e.nopi 果套教法, 同間centre好近我屋企, 唔駛週圍走而巳。
1) 導師其實不過不失而巳, 但手法並不push, 會按個別學生進度再加以鼓勵。相信間間centre亦差不多, 但由於間centre環境只是在一間琴行內租其中一室, 亦頗亂, 所以如不是就腳, 我建議可另找其他centre。
2) 但因小女可能算細, 雖然上堂時有幾個不同程度的學生, 但我在門隙望入去, 導師差不多對女兒是採取1對1教法, 其他學生都是做exercise有問題才發問, 所以我唔會轉centre架, 哈哈!
3) Jordan centre 係佐敦港鐵口, 如搭mtr, 地點還算不錯吧!

妳可在以下網址查詢click "find a centre", 睇下有冇邊間就腳? or you can call e.nopi education 21040188 for enquiry.
http://www.enopi.com/customer/FindaCenter.aspx

希望幫到妳!

jumbo_mandy

謝謝你詳細的回覆!

那我會先考慮大角咀或油麻地的分校, 真係謝謝你的建議!

又想問問你, 你囡囡多大開始讀此課程?  進度如何?  英文程度是否同樣提升?
‹ 上一主題|下一主題