用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 發音訓練圖咭
go

發音訓練圖咭 [複製鏈接]

有冇人用過協康發音訓練圖咭,成效大嗎?

《 發音訓練圖咭 》
這是全港首套廣東話發音訓練圖咭,適用於兒童的言語及語言訓練。每套圖咭包括 300多張兒童常見物件及情景的彩色相片,有助兒童認識個別語音,大大增加兒童的學習興趣。除了發音訓練外,圖咭亦可用於語言訓練,如物件辨別及分類等。教材套附有訓練手冊,內容包括廣東話的語音系統及訓練步驟等,讓使用者能掌握有效的訓練方法。訓練圖咭用法簡單,適合家長、幼兒導師、老師及言語治療師等使用。
本港購買:HK$480 HK$384
中國(連郵費):HK$563.40
台灣(連郵費):HK$550.00

[ 本文章最後由 amon28 於 08-5-26 00:29 編輯 ]
   0    0    0    0

要睇下你既訓練目標係咩.
如果練發音, 你個治療師會印/整d圖咭俾你練
而且你只係用其中幾組咭, 唔需要買成套..

如果係作為flash card用...佢影得唔係好好...

where i can buy

i interest to buy,can u pm me ?

原文章由 sweetkm 於 08-5-27 01:17 發表
i interest to buy,can u pm me ?

如果無記錯, 那位bk member介紹的,

應該是協康會出的, 可以在yahoo search協康會,

再找找他們出版的書籍/教材那項目便找到.

我想用來教仔仔說話,我個ST都有比圖咭我訓練仔仔,但仔仔唔肯睇又唔肯跟我講,這套咭係咪有部機會讀比仔仔聽,如果係咁可能仔仔會有興趣睇
原文章由 ChattyST 於 08-5-26 11:21 發表
要睇下你既訓練目標係咩.
如果練發音, 你個治療師會印/整d圖咭俾你練
而且你只係用其中幾組咭, 唔需要買成套..

如果係作為flash card用...佢影得唔係好好... ...

原文章由 sweetkm 於 08-5-27 01:17 發表

出版書刊
http://www.heephong.org/chi/publication/publish_publications.html
Happy
‹ 上一主題|下一主題