用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好大口氣既...
go

好大口氣既... [複製鏈接]

事原係咁既...
啱啱打左去藍x既公文問佢:'我之前係第2度聽左講座,係咪可以比小朋友做評估架?'
職員:'唔可以,因為每間既架構唔同,行政唔同.要係我地度聽先得.'
我:'唔係喎,我之前打過黎問過係可以既...'
之後佢再問邊個講呀,幾時問呀等...
職員:'我地有2間, 1間藍x,1間就係tko-xx, 無論係朋友介紹定親戚介紹既都要聽....'
我:'唔係喎, 我唔係介紹, 我聽過嘛.'
職員:'我地蔡老師最多人..'
我:'下,你都幾大口氣喎,你係咪講話你地最多人丫!'
職員:'係呀,我地有權收學生'
我:'你下句係咪有權唔收呀.'
職員:'係!'
我:'$$$係我度,我都有權喎.'
職員:'可以咁講啦.'
之後我有電話就收左佢線啦.
聽完後,超興丫,
咩辦學機構丫,咁講野! 好似無佢唔得架喎,
態度唔再講丫,之前都有家長講過佢d野,我唔係唔信而係唔想小朋友花時間係交通上咪試下囉,講真要我聽多次唔係問題,人地要你聽多次,佢都要時間既...同埋原因既...
但佢太囂張喇!

[ 本文章最後由 素兒 於 08-5-23 11:51 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 素兒 於 08-5-23 11:49 發表
事原係咁既...
啱啱打左去藍x既公文問佢:'我之前係第2度聽左講座,係咪可以比小朋友做評估架?'
職員:'唔可以,因為每間既架構唔同,行政唔同.要係我地度聽先得.'
我:'唔係喎,我之前打過黎問過係可以既...'
之後佢再問邊 ...

請息怒  . 小事一則.

而且, 公文/ 補習社都不是做教育的, 他們只是做一盤小生意吧了. 今時今日有幾多是真心辦教育的呢? 正規學校/ 正規老師都未必是百份百啦, 妳話係咪
‹ 上一主題|下一主題