用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

hi nanaleung,
我、潁蕎媽媽 & kcpak 既囡囡都係讀幼B,你個小朋友呢?  我都係望過下校刊,唔記得第幾頁! 不過張相之前學校派過,所以我都無認真睇! 張相係修女俾份小禮物俾佢!
你地有無參加親子運動會呀?

原帖由 Nanaleung 於 08-10-31 12:32 發表

恭喜你! 你囡囡係咪讀幼B班呢???????? 如果係, 即係第幾頁呢???????????

hi kcpak,
我呀仔都係每逢轉天氣就咳,因為佢好嚴重鼻敏感,所以呢兩日一早一晚就咳!
最勞氣就係佢咳開就不停咳,如果玩緊,唔記得就唔咳!有時真係鬧下佢,佢忍一陣就唔咳架!呀仔一路大情況都好轉左,連醫生都話要等佢長大身體好d先會改善!我都有帶佢睇中醫,始終好過成日食西藥!
我奶奶都無咩特別湯水煲俾呀仔飲!其實只要佢唔好煲D古怪野令佢咳我就無要求架啦!

原帖由 kcpak 於 08-11-1 19:10 發表

sara:
璇璇請左一星期病假了~希望佢下星期一可以好返晒返學啦
31號我都無去家長會,因為帶左璇璇去屯門睇中e,,你地小朋友轉天氣會唔會成日咳架,煲d咩湯會好d呢~~~好煩~~~ ...

各位好呀:
好耐有上來了,你們好嗎?蕎蕎返學都係好開心,佢又係好鍾意陳老師,李老師。不過佢就好頑皮,都會比老師罰,有一個佢回家同我講,佢唔鍾意上英文堂,同同學仔玩,唔聽書比老師罰坐出門口 ,佢都係冇心機上堂,掛住玩 ,

可兒:
中秋節影的相哂好了,你可以pm地址比我OR出來交收呀?

原帖由 kcpak 於 08-11-1 19:13 發表

hihi nanaleung,,我都唔知時間呀....到時希望有機會相認啦~

到時我插朵玫瑰同你相認, 好嗎???????

原帖由 sara11 於 08-11-3 09:46 發表
hi kcpak,
我呀仔都係每逢轉天氣就咳,因為佢好嚴重鼻敏感,所以呢兩日一早一晚就咳!
最勞氣就係佢咳開就不停咳,如果玩緊,唔記得就唔咳!有時真係鬧下佢,佢忍一陣就唔咳架!呀仔一路大情況都好轉左,連醫生都話要等佢長大身體好d ...

sara:
早兩日樓下管理員介紹左個中e,,係聖母附近,我帶佢睇左,,明顯一食左藥已經......好好多~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-11-3 23:28 發表
各位好呀:
好耐有上來了,你們好嗎?蕎蕎返學都係好開心,佢又係好鍾意陳老師,李老師。不過佢就好頑皮,都會比老師罰,有一個佢回家同我講,佢唔鍾意上英文堂,同同學仔玩,唔聽書比老師罰坐出門口 ,佢都係冇心機上 ...

睇佢唔出,,平昤見佢好乖,最留心....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-11-3 23:33 發表
可兒:
中秋節影的相哂好了,你可以pm地址比我OR出來交收呀?

annie:
親子運動會我都會去,親子旅行我都會去.......你呢~

原帖由 Nanaleung 於 08-11-5 22:28 發表

到時我插朵玫瑰同你相認, 好嗎???????

係咪插係頭到先

hi annie and kcpak,
呢兩個活動我都會參加喎! 到時見啦!
連家家都話潁蕎係最乖,估唔到都唔留心,唉好難想象家家點上堂!
原來佢地係會輪流幫老師手拎點名簿,我聽到覺得老師好好,俾機會佢地幫手!

我聽家家講詠璇呢個星期都有返學,不過帶口罩,係咪怕佢抵抗力差被感染?如果個中醫夾就好啦!唔駛去咁遠睇!個中醫係咪性蔡架?

原帖由 kcpak 於 08-11-5 23:49 發表

annie:

原帖由 sara11 於 08-11-6 09:29 發表
hi annie and kcpak,
呢兩個活動我都會參加喎! 到時見啦!
連家家都話潁蕎係最乖,估唔到都唔留心,唉好難想象家家點上堂!
原來佢地係會輪流幫老師手拎點名簿,我聽到覺得老師好好,俾機會佢地幫手!

我聽家家 ...

sara:
唔係姓蔡,姓鄭~~
幫璇璇帶口罩其實怕佢未清,傳染比同學

我真係好開心,璇璇返左學之後個人定左好多,仲自動自覺左......做功課仲好比心機......真係好開心

原帖由 kcpak 於 08-11-1 19:15 發表

我囡囡係幼b班,但上鏡個唔係我囡囡...係sara囡囡呢~

好亂! 都唔知邊個打邊 個

原帖由 kcpak 於 08-11-5 23:49 發表

annie:

我都會去, 到時大家相認啦!! 你地住邊呢? 係搭校巴定保母車呢????????

原帖由 kcpak 於 08-11-5 23:51 發表

係咪插係頭到先

無問題

唔好意思! 我見到囡囡書包好多書仔, 究竟邊幾本唔駛帶呢? D書又唔見有日子印喎!!

唔該話比我知, 謝謝!!

原帖由 kcpak 於 08-10-27 01:18 發表

hihi~sara
璇璇好鍾意返學,叫佢起身返學佢即彈起身~佢話李老師好錫佢喎,陳老師就唔錫,不過唔知佢錫既定義,每日放學第一句就會話今日返學好開心,跟住又會講下有無比老師鬧,食左咩茶點咁,睇黎佢真係好鍾意返學...係佢 ...

你就好啦! 囡囡咁鍾意返學, 我囡囡就........... 但係佢話鍾意陳老師多

我兩個活動都會去的,到時見啦!

nanaleung:
其實這裡只有三個人,sara 11=家家的媽
                            kcpak=穎璇的媽
                            潁蕎=潁蕎的媽
全部都是上幼B的,你記下啦!

唔好意思! 我見到囡囡書包好多書仔, 究竟邊幾本唔駛帶呢? D書又唔見有日子印喎!!

唔該話比我知, 謝謝!!

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-11-6 17:48 發表
nanaleung:
其實這裡只有三個人,sara 11=家家的媽
                            kcpak=穎璇的媽
                            潁蕎=潁蕎的媽
全部都是上幼B的,你記下啦!

好!等我背左佢先
‹ 上一主題|下一主題