用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原帖由 kcpak 於 08-12-6 17:48 發表

收到了~等我問下璇璇識唔識你囡囡先~

等你消息~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

各位:
請問星期五旅行有冇安排/帶咩/食咩/仲有咩做

真係有好多假期,我已全部圈在月曆中,工人姐姐都會知的,2009年我都圈了幾個月了,因為自己都係好冇記性。好有用的, 大家試下啦!

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-12-9 20:35 發表
各位:

我只知大人和小朋友都係嚮學校集合, 不要坐學巴.

原帖由 sara11 於 08-12-8 09:28 發表
唉今朝一早,呀女換好晒校服,然後爺爺帶佢去搭校車!點知等左好耐,又無車,又唔見其它同學仔!打電話問先知今日係假期!我真係大懵!

保母車ee次次都會提我聽日放假喎,或者星期一放假喎,,所以我未試過...不過我都覺得好亂,好似我仔學校手冊係日日給印的,明天放假會有放假印,我地一定睇到...而聖母就呢樣差左d
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 Nanaleung 於 08-12-8 16:43 發表

等你消息~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

哈哈~~我囡話...你囡囡成日扎扎跳好似猴子咁樣.....唔知佢係咪講真呢~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-12-9 20:35 發表
各位:

我帶麵包,我諗過啦,帶熱野去食一定凍晒.....

原帖由 kcpak 於 08-12-11 15:19 發表

哈哈~~我囡話...你囡囡成日扎扎跳好似猴子咁樣.....唔知佢係咪講真呢~

唔奇呀!!! 好好笑

大家明天係學校集合啦!!!

原帖由 kcpak 於 08-12-11 15:18 發表

保母車ee次次都會提我聽日放假喎,或者星期一放假喎,,所以我未試過...不過我都覺得好亂,好似我仔學校手冊係日日給印的,明天放假會有放假印,我地一定睇到...而聖母就呢樣差左d ...

聖母有d野真係好需要改善

原帖由 kcpak 於 08-12-11 15:21 發表

我帶麵包,我諗過啦,帶熱野去食一定凍晒.....

我只會帶麵飽和飲品

Hello all,

I also a mum from K1B.

Dear All,

旅行好玩嗎 ? 我囡沒有去, 因我地都無假, 加上而家市道唔好, 唔想無份工,

我囡到而家返學仲係 , 已經個多月, 次次一提到要返學就眼淚流話唔返, 而家連返興趣班都係咁。

pyma

原帖由 pyma 於 08-12-14 16:56 發表
Dear All,

旅行好玩嗎 ? 我囡沒有去, 因我地都無假, 加上而家市道唔好, 唔想無份工,

我囡到而家返學仲係 , 已經個多月, 次次一提到要返學就眼淚流話唔返, 而家連返興趣班都係咁。

pyma ...

雖然只係一個普通嘅公園,不過都算幾大,而且小朋友只要有得玩實開心 ,囡囡仲介紹咗好多同學仔俾我識。
我囡囡由Day one開始都無 我又見你囡囡都大過我囡囡好幾月,話晒都係大B,應該好容易適應嘅喎,點解會係咁呢你有無同你囡囡傾過呢?佢有無講過咩原因呢?會唔會佢喺學校有啲嘢怕或者驚呢?定係老師或者同學仔話/鬧過佢,令到佢唔鍾意返學 你有無同老師傾過/商量過呢?佢上堂有無發生過咩特別嘅事呢?

hi pyma,

旅行的確係幾好玩! 透過呢次旅行識左好多家長&同學仔,又見到呀女點樣同朋友仔相處,真係玩得好開心! 下年你都參加啦!
唉! 我見呀女最近返學都無扭計,上個星期有一日都帶左佢搭校車。點知架車一到佢又喊佢話要媽咪!而家都唔敢再湊佢! 所以你囡囡可能太跟你先唔想返學,我同你一樣唯有等佢明白返學只不過係短暫既離開!大家一齊努力啦!

原帖由 pyma 於 08-12-14 16:56 發表
Dear All,

pyma ...

kcpak,

Thanks for your x'mas card.  Soooooooo cute......

原帖由 sara11 於 08-12-15 17:39 發表
hi pyma,

旅行的確係幾好玩! 透過呢次旅行識左好多家長&同學仔,又見到呀女點樣同朋友仔相處,真係玩得好開心! 下年你都參加啦!
唉! 我見呀女最近返學都無扭計,上個星期有一日都帶左佢搭校車。點知架車一到佢又喊佢話要媽 ...

Sara 11,

好多謝你既鼓勵, 一個幾有耐性既人,當朝朝未訓醒時已聽到亞囡喊, 由心酸至好忟時, 真係有苦自己知, 仲要日日長期戰, 又唔鬧得, 唉, 真係......

不過, 金天有奇蹟出現, 佢無喊, 放學回家仲即時打比我, 話我知佢金日好叻, 無喊同埋唔使抱, 我當然即刻讚佢啦, 不過個衰豬好現實, 叫我買禮物比佢, 我同佢講只做一日唔夠架, 要日日返學都係咁先得, 之後佢都係要我送野比佢。 頭先送左個迷你貼紙比佢, 開心到佢呀....

其實最開心係我同埋我先生, 終於見署光, 不過好快又放假, 放假後唔知會唔會又..... anyway, 唔諗咁多住,希望明日都可以唔喊啦。

pyma

原帖由 pyma 於 08-12-17 22:27 發表

Sara 11,

好多謝你既鼓勵, 一個幾有耐性既人,當朝朝未訓醒時已聽到亞囡喊, 由心酸至好忟時, 真係有苦自己知, 仲要日日長期戰, 又唔鬧得, 唉, 真係......

不過, 金天有奇蹟出現, 佢無喊, 放學回家仲即時打比我,  ...

你囡囡好叻, 景然叫你送禮物

原帖由 sara11 於 08-12-15 17:39 發表
hi pyma,

唉! 我見呀女最近返學都無扭計,上個星期有一日都帶左佢搭校車。點知架車一到佢又喊佢話要媽 ...

吓! 家家都扭計...............

同埋家家個樣好似爸爸呀!!!!!!!

你地都覺得好玩呀... 我就唔覺啦....
因為我一個帶兩個去,,我感覺比人玩多d

原帖由 hunglin 於 08-12-16 09:45 發表
kcpak,

Thanks for your x'mas card.  Soooooooo cute......

唔駛客氣~~不過你囡囡係邊位呀
等我認住你地先
‹ 上一主題|下一主題