用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原帖由 Nanaleung 於 08-11-11 09:08 發表

其實保母車都好, 唔係大架, 可以比囡囡幫到我地, 我囡囡搭好大架旅遊巴, 一坐低只見到佢雙眼

保母車人比較少,所以照顧都周到~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

各位,
聽日又轉涼啦!
不過尋日我打過電話返學校,校務處話星期中至尾先派校裙&恤衫! 要下星期先派校褸! 所以學校話呢兩日會出通告,幼兒班學生響未派校褸前可以著自已既褸返學!不過最擔心就係套校服既尺碼預得太細(因為套運動衫都幾細, 今年just fit!) ,到時又要趕住著換唔切!

hi sara 11:
蕎蕎夏天的運動衫都係短,蕎又比人高,所以買冬天運動衫時我寫紙仔比老師叫老師比大一個碼我的,其實係未洗都可以拿回學校換,寫紙仔比老師,我隔離屋個小朋友都係咁,

原帖由 kcpak 於 08-11-12 15:22 發表

nanaleung:
嚴唔嚴我唔太清楚,我只知道聖母著重德育,佢地第一大課題就是禮貌~
我囡囡是一個反叛性好高既小朋友,我同老公點教,點打鬧,佢都唔肯聽,但佢返到學校見到小朋友講早晨,佢咪會跟住講囉~...聽到老師小朋友都 ...

小朋友真係............

原帖由 sara11 於 08-11-18 09:55 發表
各位,
聽日又轉涼啦!
不過尋日我打過電話返學校,校務處話星期中至尾先派校裙&恤衫! 要下星期先派校褸! 所以學校話呢兩日會出通告,幼兒班學生響未派校褸前可以著自已既褸返學!不過最擔心就係套校服既尺碼預得太細( ...

我都覺套運動衫太岩身,下年多數要買過...保母車個保母上次冷,都已經叫我唔好理咁多著返運動衫同自己褸~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

各位~
我以為我仔間學校探溫紙要一蚊叫離譜,,點知....
早兩日學校叫家長墳問卷,我填埋隔離,跟住知自己填多左,用白油油左去,,李老師打黎話不如比過張我,但要收返2蚊,我聽得出李老師自己都覺得好唔好意思~

呀女今日都係著運動衫+一件自已既褸!不過初頭家家唔肯著自已件褸,佢話驚老師鬧喎!

原帖由 kcpak 於 08-11-19 23:50 發表

我都覺套運動衫太岩身,下年多數要買過...保母車個保母上次冷,都已經叫我唔好理咁多著返運動衫同自己褸~

嘩!2蚊都要俾!真係講都唔信!

原帖由 kcpak 於 08-11-19 23:55 發表
各位~
我以為我仔間學校探溫紙要一蚊叫離譜,,點知....
早兩日學校叫家長墳問卷,我填埋隔離,跟住知自己填多左,用白油油左去,,李老師打黎話不如比過張我,但要收返2蚊,我聽得出李老師自己都覺得好唔好意思~ ...

原帖由 sara11 於 08-11-20 12:36 發表
呀女今日都係著運動衫+一件自已既褸!不過初頭家家唔肯著自已件褸,佢話驚老師鬧喎!

家家.............家家..............我真係睇唔出佢咁怕老師

蕎都係咁嫁,一叫佢著啲屋企衫回校佢就會話驚老師鬧

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-11-23 21:00 發表
蕎都係咁嫁,一叫佢著啲屋企衫回校佢就會話驚老師鬧

你D小朋友咁都好, 我從來無聽過囡囡咁講, 都唔知佢會怕咩

你地知唔知原來生日會當天係要著運動服呢????????

我都知道生日會著運動服,不過唔記得幾時講既!
我問我囡囡,佢話識得你囡囡,仲話係佢既朋友喎,佢話你囡囡係紅組!講到似層層,都唔知信唔信佢好!
你被編排幾時見家長呀?

原帖由 Nanaleung 於 08-11-26 09:04 發表

原帖由 Nanaleung 於 08-11-26 09:04 發表

nabaleung:
我都未知你囡囡係邊位呢~

原帖由 sara11 於 08-11-27 09:39 發表
我都知道生日會著運動服,不過唔記得幾時講既!
我問我囡囡,佢話識得你囡囡,仲話係佢既朋友喎,佢話你囡囡係紅組!講到似層層,都唔知信唔信佢好!
你被編排幾時見家長呀?

...

上星期三生日會, 一早叫工人同囡囡換校服, 點知佢話要著運動服, 我話佢知星期二剛著完, 唔可以著, 重打佢屁股及手仔, 之後佢才著校服, 去到等校巴見到全部同學都著運動服, 我個心就唔舒服怪錯左佢, 好彩佢又無炸型話要返屋企換運動服

我又唔記得你囡囡叫咩名, 咁你囡囡話我囡囡乖唔乖呢??????

家長日係星期五一早8:30-9:00講到被李老師提我夠鍾要走人

sara11 & kcpak

請check pm

原帖由 Nanaleung 於 08-12-3 09:15 發表
sara11 & kcpak

請check pm

收到了~等我問下璇璇識唔識你囡囡先~

原帖由 kcpak 於 08-12-6 17:48 發表

收到了~等我問下璇璇識唔識你囡囡先~

我之前諗定聖誕節party,如今就快到了~原來時間過得咁快....我諗要下年再攪過啦~

唉今朝一早,呀女換好晒校服,然後爺爺帶佢去搭校車!點知等左好耐,又無車,又唔見其它同學仔!打電話問先知今日係假期!我真係大懵!

原帖由 sara11 於 08-12-8 09:28 發表
唉今朝一早,呀女換好晒校服,然後爺爺帶佢去搭校車!點知等左好耐,又無車,又唔見其它同學仔!打電話問先知今日係假期!我真係大懵!

我都試過一次呀!!!
‹ 上一主題|下一主題