用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

我覺得最好日子係星期六晚,,或星期日下午
你地話呢~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

我報名:上午幼B班    吳潁蕎/媽媽       2人 ...
我報名:上午幼B班    白詠璇/哥哥/爸媽    4人
我報名:上午幼B班    吳愷家/媽媽        2人

remarks: 家家星期六下午要去唱遊班!

Hi 潁蕎 & 璇璇媽咪,
我地被安排同一日觀課,到時可以約埋去食早餐!

原帖由 sara11 於 08-10-2 10:19 發表
我報名:上午幼B班    吳潁蕎/媽媽       2人 ...
我報名:上午幼B班    白詠璇/哥哥/爸媽    4人
我報名:上午幼B班    吳愷家/媽媽        2人

remarks: 家家星期六下午要去唱遊班! ...

係呀!我今天先看到,不過唔知幾多點?

原帖由 sara11 於 08-10-4 09:57 發表
Hi 潁蕎 & 璇璇媽咪,
我地被安排同一日觀課,到時可以約埋去食早餐!

sara:
3月17日呀.........仲有5個月,到時記得提我,我怕我又唔記得~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

可兒:
你囝囝係咪入左表真鐸呀!點解你選這間學校?我都棍知多啲?

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-10-6 22:14 發表
可兒:
你囝囝係咪入左表真鐸呀!點解你選這間學校?我都棍知多啲?

annie:
入左表真鐸你都知... 係呀~我貪佢夠大,地方好整潔...同埋佢係分流制,好成績一班,心散既一班~唔會拖慢好成績個班,心散比較差個班亦唔會追唔上....老實講,我對我囝期望唔大,只要佢平平穩地過~我入到真鐸感覺佢老師,嬸嬸都好有禮貌,小朋友小息時,我見佢地都好c文,唔會周圍跑跳個種...
之前我都好緊張,成日怕自己揀錯,小學6年架,整個童年係晒到,,所以好緊張~最後我老公幫我決定呢間(當然我自己都覺ok)交左表後個心情平靜落黎諗,其實都要睇佢自己,比間名校佢可能追唔上,亦有害群之馬,,比間出名好教養學校佢,可能遇到戀童癖老師.. ........講笑者.....哈哈~~

Hi kcpak,

放心啦!據呀仔既幼稚園校長講,真鐸真係一間好學校! 其它同學仔既媽咪都話參觀完覺得個校長好好,學校既教學都好好!你應該無揀錯!

原帖由 kcpak 於 08-10-10 14:29 發表

annie:
入左表真鐸你都知... 係呀~我貪佢夠大,地方好整潔...同埋佢係分流制,好成績一班,心散既一班~唔會拖慢好成績個班,心散比較差個班亦唔會追唔上....老實講,我對我囝期望唔大,只要佢平平穩地過~我入到真 ...

原帖由 sara11 於 08-10-11 10:15 發表
Hi kcpak,

放心啦!據呀仔既幼稚園校長講,真鐸真係一間好學校! 其它同學仔既媽咪都話參觀完覺得個校長好好,學校既教學都好好!你應該無揀錯!

...

sara:
聽你咁講我安心好多啦~不過依家又煩緊入唔入到,因為我仔得15分架咋

hi kcpak,

其實我地呢D case 係個派位基制黎講係全憑運氣,所以擔心都無用! 我地可以做既都做晒!唯有爭取到最後一刻!上年識個媽咪都係第1&2個round 都唔中,最後去左小學幾次,終於俾佢感動到校長俾個位佢囝囝。Anyway, 總之見步行步,保持心境平和,咁先諗到辦法!

原帖由 kcpak 於 08-10-13 16:58 發表

sara:
聽你咁講我安心好多啦~不過依家又煩緊入唔入到,因為我仔得15分架咋

hihi~各位聽日又放假,,依家先知道返學真好,又成日有假放....
今日派左校刊,家家上鏡呀))))))

hi kcpak,
其實呢張相之前已經派過,估唔到校刊又登! 唉!過左咁耐夏天家家都仲係咁黑,好似唔識白番! 睇真成個賓賓咁款!
聽家家講佢同璇璇都轉左組喎!家家而家綠組!璇璇鍾唔鍾意返學呀?返得開心嗎?家家就一般啦,因為佢久不久話老師叫佢唔好曳喎! 連佢都話潁蕎最乖!

原帖由 kcpak 於 08-10-23 15:07 發表
hihi~各位聽日又放假,,依家先知道返學真好,又成日有假放....

原帖由 sara11 於 08-10-24 09:16 發表
hi kcpak,
其實呢張相之前已經派過,估唔到校刊又登! 唉!過左咁耐夏天家家都仲係咁黑,好似唔識白番! 睇真成個賓賓咁款!
聽家家講佢同璇璇都轉左組喎!家家而家綠組!璇璇鍾唔鍾意返學呀?返得開心嗎?家家就一般啦,因為佢久 ...

hihi~sara
璇璇好鍾意返學,叫佢起身返學佢即彈起身~佢話李老師好錫佢喎,陳老師就唔錫,不過唔知佢錫既定義,每日放學第一句就會話今日返學好開心,跟住又會講下有無比老師鬧,食左咩茶點咁,睇黎佢真係好鍾意返學...係佢話比我知家家相登上校刊 派左第一樣功課,佢好比心機做,我睇到開心到想喊

係喎...你地31號去唔去開家長會呀~
我會同老公一齊去架...

Hi kcpak,
哈!家家調轉話陳老師錫佢,李老師鬧佢喎!
我諗兩位老師係分開主力照顧某幾組同學,接觸多既老師佢地咪鐘意多D!
我唔記得31號個家長會我有無報名,不過我逢星期五晚都要湊哥哥去學游水!等我返屋企睇下張通告先!好彩你提我咋!

原帖由 kcpak 於 08-10-27 01:27 發表
係喎...你地31號去唔去開家長會呀~
我會同老公一齊去架...

原帖由 kcpak 於 08-10-4 17:45 發表

sara:
3月17日呀.........仲有5個月,到時記得提我,我怕我又唔記得~

太耐無上來, 我都係3月17日, 但係唔知時間, 你地知唔知呢??????????

原帖由 kcpak 於 08-10-23 15:07 發表

恭喜你! 你囡囡係咪讀幼B班呢???????? 如果係, 即係第幾頁呢???????????

原帖由 sara11 於 08-10-27 09:41 發表
Hi kcpak,
哈!家家調轉話陳老師錫佢,李老師鬧佢喎!
我諗兩位老師係分開主力照顧某幾組同學,接觸多既老師佢地咪鐘意多D!
我唔記得31號個家長會我有無報名,不過我逢星期五晚都要湊哥哥去學游水!等我返屋企睇下張通 ...

sara:
璇璇請左一星期病假了~希望佢下星期一可以好返晒返學啦
31號我都無去家長會,因為帶左璇璇去屯門睇中e,,你地小朋友轉天氣會唔會成日咳架,煲d咩湯會好d呢~~~好煩~~~

原帖由 Nanaleung 於 08-10-31 12:30 發表

太耐無上來, 我都係3月17日, 但係唔知時間, 你地知唔知呢??????????

hihi nanaleung,,我都唔知時間呀....到時希望有機會相認啦~

原帖由 Nanaleung 於 08-10-31 12:32 發表

恭喜你! 你囡囡係咪讀幼B班呢???????? 如果係, 即係第幾頁呢???????????

我囡囡係幼b班,但上鏡個唔係我囡囡...係sara囡囡呢~
‹ 上一主題|下一主題