用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原帖由 lola2008 於 09-7-15 13:35 發表
我仲有個 Avent 奶樽保暖袋,一次可以放2個奶樽,但唔係最新嗰款,如果你有e-mail,我可以e 幅相你望望,仲有pigeon 嘅母乳手動泵,1個學飲水杯,幾個4oz 玻璃奶樽,玻璃樽包冇雙酚A,仲好似有包初生B嘅BB包被,同埋我覺得唔好用嘅媽咪去 ...

Pls check PM.

早晨, 各位

我無所謂, 你地講低, 我依家要陪囡囡返學, 好趕呀!!!

原帖由 O_K 於 09-7-17 03:09 發表
唔好意思, 呢排比較忙!  啱啱睇完之前嘅 post.

其實, 我都重好驚揀錯 garr~~  雖然, 佢地都係天主教學校, 但係, d 修女同校長就好似好嚴肅 :hehehe:

不過, 長遠 d 睇, 佢地都有中, 小學, 雖然唔係100%直上, 但都 ...

有豬流感嘅幼稚園而有小、中學係邊間啊?
原來表演係有我囡囡份,老師揀人嘅原因唔係佢乖而係因為佢高大就有啲出奇,不過最終因為佢嘅唔專心而損失個機會就有啲失望,過咗咁耐已經唔係幾記得,點知你又提起人哋啲傷心事...嗚嗚嗚...鳴鳴嗚...
有時我諗,細b(囡囡年尾出世)能力或者其他方面多數比較差啲(當然有人係例外),一路讀上去我驚同同齡嘅分別會愈嚟愈大,所以呢個都係我轉校嘅其中一個原因(但唔係主因)...算把啦...既然能力已經係上天一早決定咗,咁我唯有一直喺佢身邊幫一把啦...
其實囡囡成日都會無啦啦提起同學仔同老師啲名,又話掛住邊個同邊個,又話幾時返去...所以我都好想好想keep住你哋呢班媽咪同小朋友,真係好想一直keep住佢,我諗睇住一班小朋友成長,睇住佢哋佢哋愈嚟愈懂事會係一件賞心樂事~~~
Pls check PM.

原帖由 lola2008 於 09-7-17 21:06 發表
我今日好嬲,因為太嬲,所以唔倍大囡練琴,平時食完飯,都會抽一個鐘倍囡囡練琴,但E+我要上嚟呻,真係嬲爆,我唔係嬲囡囡,係嬲工人,事緣今日下晝我同工人一齊帶大囡返社區會堂上「禮儀小公主」,今日係第一堂,下星期大囡同阿二响果度都 ...

會唔會係一次過俾3個佢湊,佢發脾4啊?不過點都要話吓佢,唔係下次又嚟多次咁點算?有咩事咁點算?

原帖由 kcpak 於 09-7-17 21:09 發表
如果落雨,,不如就去飲餐茶,算啦~鑽石山荷里活聯邦,或你地可提出另一個地方~

去呢度飲茶都好,另外可以考慮吓德福或者apm,如果睇戲睇冰3就唔洗預我,因為已經睇咗,囡囡都睇到哈哈笑,大家有無諗過卡拉ok呢?tea buffet呢?tea呢?總之可以坐低吹水嘅地方。

已經開咗part II,大家過去繼續吹水

隨時歡迎啦~~  8月平日星期二, 三 (除佐8月4日星期二),  8月22 & 29 星期六都得, Sun 就上, 下午可以, 夜晚通常 Family night.

原帖由 kcpak 於 09-7-18 01:01 發表
咁幾時可以黎打攪你呀......

噢!  應該係有豬流感果間中學嘅附屬幼稚園, 唔知9月係咪如期復課呢?

我同妳嘅心情一樣, 如果可以, 好希望可以一路 keep 住阿女 d 同學, 就算唔同校, 都可以約埋一齊上興趣班.  

我囡囡又係成日講學校d野,  老師同同學, 有時重祈禱 timm ....... @_@

請 check PM.

原帖由 hunglin 於 09-7-18 08:47 發表

有豬流感嘅幼稚園而有小、中學係邊間啊?
原來表演係有我囡囡份,老師揀人嘅原因唔係佢乖而係因為佢高大就有啲出奇,不過最終因為佢嘅唔專心而損失個機會就有啲失望,過咗咁耐已經唔係幾記得,點知你又提起人哋啲傷心事...嗚 ...

‹ 上一主題|下一主題