用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten
go

方方樂趣 (對衡道) FUNFUL Kindergarten [複製鏈接]

有無08年8月開學既bb係讀方方樂趣(對衡道)N1架? 一起分享吓!

Anyone joining Funful in coming Aug? Let's share.

Thanks.

[ 本文章最後由 lizlsman 於 08-6-29 14:59 編輯 ]
   1    0    0    0

醒目開學勳章

原文章由 lizlsman 於 08-5-21 11:54 發表
有無08年8月開學既bb係讀方方樂趣(對衡道)N1架? 一起分享吓!

Anyone joining Funful in coming Aug? Let's share.

Thanks.

對衡道方方有N1班咩?  好似太子道先有喎!  你BB係想讀K1 or N1呀?  因為以我所知, 好似對衡道無N班架.

我BB打算08年8月讀K1.  點解你想BB讀呢間既, 我都想聽吓你既分享.  

我身邊朋友對方方都有高度評價, 所以我選呢間, 佢地BB讀左, 英文都好好....

醒目開學勳章

原文章由 lizlsman 於 08-5-21 11:54 發表

Thanks.

對衡道方方有N1班咩?  好似太子道先有喎!  你BB係想讀K1 or N1呀?  因為以我所知, 好似對衡道無N班架.

我BB打算08年8月讀K1.  點解你想BB讀呢間既, 我都想聽吓你既分享.  

我身邊朋友對方方都有高度評價, 所以我選呢間, 佢地BB讀左, 英文都好好....

我bb亦今年8月讀k1, 我都好想知呢間學校既評價, 我選擇呢間學校, 因為佢係口卑好, 同教學方式傳統以及活動教學, 係老牌星級幼稚園, 大家有咩意見??

係呀, 對衡道方方有N1班架, 係全日班; 如果讀半日就要讀太子道o個邊...我已經報名了及交了留位費, 6月就去做校服...

kc_01k & cherrypun1025

你地bb都係讀k1, 咁讀中英班還是國際班呢?

醒目開學勳章

原文章由 lizlsman 於 08-5-22 12:31 發表
係呀, 對衡道方方有N1班架, 係全日班; 如果讀半日就要讀太子道o個邊...我已經報名了及交了留位費, 6月就去做校服...

kc_01k & cherrypun1025

你地bb都係讀k1, 咁讀中英班還是國際班呢? ...

我都收倒信, 6月去註冊以及造校服, 我bb係今年8月入讀K1中英班.

你BB讀N1全日, 好細個喎, 讀全日OK?

kc_01k,

係呀, 我個仔8月剛剛兩歲, 因為我要返工, 平時我媽咪湊,但係我個仔太naughty喇, 我怕我媽咪湊唔惦, 所以無法啦... 希望學校既環境可以令佢乖d...

SHERMEN,

My son will go to Kowloon Tong Funful N1 in coming Aug.

Yes ah. my baby will joint K1 on 08/09 in Funful.

我的BB07年1月出生,十分頑皮,為免減輕婆婆辛苦, 亦都打算比他讀愉景方方明牟N1全日班, 請問方方會否有很多什費等需要支出呢?

好似每個學期要交$1400雜費...

原文章由 CP916 於 08-5-23 14:12 發表
我的BB07年1月出生,十分頑皮,為免減輕婆婆辛苦, 亦都打算比他讀愉景方方明牟N1全日班, 請問方方會否有很多什費等需要支出呢?

連埋學費咪成5千幾$? 都幾貴。但聽口啤真係幾好, 所以都會考慮, 因為近屋企, 又不想BB太細個坐校車。

先不說金錢及交通
很好, 小兒己在對衝道畢業多年, 老師還在, 有充分機會給予小孩發展, 但家長就忙碌於接送, 每一次出外表演, 公開比賽, 你都會有很好的回憶。
本人家人是不懂普通話的, 但小兒的發音, 在小學期間的普通話課程, 是肯定的。
英文也沒有問題。
同樣升到另一所小學的同學也是很好的

回覆 #1 annalaumw 的文章

你兒子現在是讀方方小學嗎?

聽到你對方方既讚賞, 我都好放心讓小兒在方方讀書....

回覆 #3 CP916 的文章

係呀,真係唔平, 不過沒法啦, 如果係好, 都沒所謂lu....

我個囝囝向07年11月先入學讀N1,今年讀埋7月就唔讀喇.我諗住平讓佢d校服同書包等用品出黎. 我要今晚返左屋企睇返個正價再discount出讓.我諗而家D野又比我之前買既貴左.等你地慳d嘛.
澔媽媽

點解唔讀呀? 是不是方方有什麼不足之處? 可否分享?

The school environment does not look good.

回覆 #6 annalaumw 的文章

Hello annalaumw

Me too....聽到你對方方既讚賞, 我都好放心讓my daughter studying in 方方..

回覆 #2 elizatyy 的文章

Hi Elizatyy,

請問你是指外面還是裡面呢? 對衡道方方既外面真係幾殘, 不過我真係唔知裡面係點...我都無機會參觀過裡面, 只係參觀過近門口既reception位置...
‹ 上一主題|下一主題