用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 九龍城區暑期活動?
go

九龍城區暑期活動? [複製鏈接]

剛搬到此區, 好似唔覺有社區中心或綜合活動機構之類, 請問附近有冇活動可給6-12歲小朋友參加? 運動或學術都需要! 請幫忙介紹!
   0    0    0    0

原文章由 97+01 於 08-5-21 10:06 發表
剛搬到此區, 好似唔覺有社區中心或綜合活動機構之類, 請問附近有冇活動可給6-12歲小朋友參加? 運動或學術都需要! 請幫忙介紹!

九龍城區好大個,你近邊頭?
如果係土瓜灣個邊,
宋皇臺公園對面聖三一堂中心樓上有個社區中心,
家計會隔離有個保護兒童會,
行遠少少有工聯會,
係帝庭豪園樓下有個青年空間,
我覺得呢頭好多社區中心喎!

Do you live near Prince Edward Road?

Try Kowloon Caritas Community Centre in Prince Edward Road West (near Waterloo Road). There are many summer courses for kids.

謝謝兩位的回覆, 我剛搬近嘉林邊道, 對附近不太熟識, 還在摸索, 聽落好似聖三一堂近一點, 是嗎?
Anyway, 多謝兩位的回覆!

My pleasure.

Here's the website of Kowloon Caritas. Just click into summer courses and you will find the information.

http://klncc.caritas.org.hk/public/main_page/index.asp

It's quite convenient if you take Bus No. 1 and just 3 to 4 stops. Or take a 10 to 15 minutes walk.

原文章由 97+01 於 08-5-22 13:52 發表
謝謝兩位的回覆, 我剛搬近嘉林邊道, 對附近不太熟識, 還在摸索, 聽落好似聖三一堂近一點, 是嗎?
Anyway, 多謝兩位的回覆!

嘉林邊道.....
都好近聖三一堂
太子道西有「明愛」、畫室、舞蹈學校、補習社。
帝庭豪苑果邊有「青年空間」,
農圃道18號 有畫室,舞蹈學校同埋公文式。

原文章由 mixmos 於 08-5-23 02:36 發表
嘉林邊道.....
都好近聖三一堂。
太子道西有「明愛」、畫室、舞蹈學校、補習社。
帝庭豪苑果邊有「青年空間」,
農圃道18號 有畫室,舞蹈學校同埋公文式。

...

可唔可以pm畫室0既資料俾我?
thx~~~

已 pm 了你。
請check msg。

原文章由 CherryPiani 於 08-5-23 14:47 發表

可唔可以pm畫室0既資料俾我?
thx~~~
‹ 上一主題|下一主題