用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Clare's 幼稚園定維記
go

St Clare's 幼稚園定維記 [複製鏈接]

想請問st clare's 程度係唔係好淺, 英文程度如何? 如果有得選擇你會揀邊間? 謝謝回覆!!!!
   0    0    0    0

您好!
st clare's都唔淺呀!  以我所知sc 小學3年班就會以英文教學, 又有法文學等等.... (因sc都收左我女讀am class, 但後尾聖心又收我女下午班, 所以我放棄左sc)

我朋友就同您一樣, sc 同 維記選擇...但因維記得下午班同埋學費貴, 而sc就一條龍又係女校 (他們比交喜歡女校), 所以選了讀sc....

咁都要睇下您個小朋友鐘意邊間了....

原文章由 淺草小町 於 08-5-19 12:26 發表
想請問st clare's 程度係唔係好淺, 英文程度如何? 如果有得選擇你會揀邊間? 謝謝回覆!!!!

[ 本文章最後由 May_Wai 於 08-5-20 10:33 編輯 ]

回覆 #2 May_Wai 的文章

Dear May_Wai,

謝謝你回覆!! 我都知小學既程度唔淺, 但幼稚園好似無資料, 驚上到小學追唔到.  維記亞囡讀得好開心, 係屋企樓下.  而sc可以直上唔洗煩.以下問題唔知你知唔知 :

1.請問St Clare's 一星期有幾多英文及普通  話堂上呢?

2.有無外籍老師?

3.以我所知,佢哋係英文小學,中學唔知係  band幾呢?

4.老師係唔係對小朋友好嚴厲?

5.由幼稚園開始已經係女學校,同男孩子溝  通有無問題?

對不起,太多問題,因為本星期要交學費之前想知道多d資料.謝謝!!!
‹ 上一主題|下一主題