用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生 - 零用錢
樓主: PCCW2319
go

中學生 - 零用錢 [複製鏈接]

原來你地比咁多零用錢。。。。。

原文章由 eeyore0511 於 08-6-4 15:57 發表
$50/week。(f.1)
\\

我都係$50,不過係一個月
其他必要開支全部由我另外再比  F.1
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

原文章由 mabel0809 於 08-6-7 01:58 發表
\\

我都係$50,不過係一個月
其他必要開支全部由我另外再比  F.1

係呢!我都係覺得d學生比小小零用$就好la,以免太多不勞而獲的好處溶入思維,讀完書後無晒d返工進取心,是旦找份輕工作交代,全依靠家人後補生活費。像我仔下下同我溝通都講$數為上,我每次都唔開心,教又不聽,聽又不改。我女與我溝通時多講書中知識和如何得到更好成績,兼職小小$都唔乜用上,視知識為財富。雖然我以前無比0用$,但我由她六歲供她網琴至中一,又買網琴琴書。
唔好意c~借咗個位來呻添
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-125487←情與義Feelgood
人生到處如何似,恰似飛鴻踏雪泥;泥上偶然留指爪,鴻飛哪復計西東?

上課日子,$40包車費、早午餐,另外每星期有$50零用錢

原文章由 Angel^v^ 於 08-6-2 13:04 發表

見你o地有比零用錢仔女,相對下~我好似對個女唔好咁,她由小學到中學都無一分一毫零用錢,幼稚園至中學,早餐,午晚餐又係我煮,初中有一年帶飯回校食,她一向費用都依校單通知我,我才比$交妥。她由小學至中學在文具方面係 ...

的小朋友比開左就會炎你小, 所以我1蚊都無比, 因為我覺得佢地未搵過錢根本就唔會知搵錢辛苦, 佢地有應要買咩如果我覺得應要我都會買, 所以我唔會比零用錢佢
‹ 上一主題|下一主題