用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 牙科保健
go

牙科保健 [複製鏈接]

我小朋友的學校就"泥"牙科保健, 因我女有註牙 和 牙齒外生, 所

以我想問0下牙醫的意見, 咁應該點做呀???  

唔該.....
   0    0    0    0

如已有牙科保健手冊的話,可在手冊內填上你的查詢。如是小一生,第一次參加的話,亦可寫一張紙條,著小朋友見到醫生後交給他。其實蛀牙和牙齒外生都是很容易看到的,蛀牙牙醫會立即修補及塗上牙紋防蛀劑。外生牙齒會先照x-ray,然後再跟進,如有須要的話,亦會叫你帶小朋友回來覆診。請放心,費用全免,醫生跟得很足的。

原文章由 adatom 於 08-5-14 23:48 發表
我小朋友的學校就"泥"牙科保健, 因我女有註牙 和 牙齒外生, 所

唔該.....

對, 20元包晒所有, 很底!!

負責替小朋友整牙的不是牙醫,是牙科治療師,當然做完會有個牙醫望吓做左D勿.另外,如是小一至小四的學生,家長好似可以一齊入去的.

post埋條link,你可以睇吓:
http://www.schooldental.gov.hk/wsmile/whatsnew_c.htm

原文章由 adatom 於 08-5-14 23:48 發表

唔該.....

[ 本文章最後由 violetching 於 08-5-16 11:24 編輯 ]

多謝各位答應.....唔該

多謝各位答覆.......唔該

我仔有隻爆牙, 唔知可唔可以要求"cool"牙呢?

原文章由 adatom 於 08-5-17 00:41 發表
多謝各位答覆.......唔該
‹ 上一主題|下一主題