用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院高德根紀念幼稚園 2008 暑期活動課程
樓主: bb33
go

2008 暑期活動課程 [複製鏈接]

原文章由 aliceandleo 於 08-5-21 20:02 發表

HI!!!!我個女都係上K2a, 廷欣.......

Hi Hi, 多謝你上次邀請我o地去生日會, 子軒玩得好開心. 我o地k3一開學就要選小學了, 你有咩心水呀??

原文章由 bb33 於 08-5-22 18:42 發表

Hi Hi, 多謝你上次邀請我o地去生日會, 子軒玩得好開心. 我o地k3一開學就要選小學了, 你有咩心水呀??

唔使客氣....最緊要D小朋友玩得開心!!!!我都多謝你地黎參加!!!! 我都未諗好邊間......????好煩惱!!!!你呢?????
My Sweet Heart- Minnie

YANNASS,

我報果個畫班係星期六下午的, 我O地應該不同班.

aliceandleo,

我都好煩呀...老套咁選係簡何日東, 胡少渠, 如想活動就簡東華三院小學, 因我本身住友愛所以會以近(如安定, 友愛)方便為主.

醒目開學勳章

sorry sorry 攪錯左添,
點解我無收到東華三院既單張既

原文章由 bb33 於 08-5-22 18:34 發表
唔係呀, K2A 係上午班O黎架, 你誤會喇.
昨天有冇收到東華三院小學辦的暑期班適合K2升K3(17-19JULY), 係免費架, 我交了表, 你O地交了未??

原文章由 bb33 於 08-5-22 21:41 發表
aliceandleo,

我都好煩呀...老套咁選係簡何日東, 胡少渠, 如想活動就簡東華三院小學, 因我本身住友愛所以會以近(如安定, 友愛)方便為主.

我都好似你咁諗....因為婆婆都係住友愛, 原本都想揀何日東, 但係聽人地講會有好多功課, 自己又要返工, 無時間幫佢....胡少渠都好,升中理想d, 但校舍較舊......亞女就成日話想讀東華三院,但好似派位唔係kam 好...............

[ 本文章最後由 aliceandleo 於 08-5-23 13:15 編輯 ]

原文章由 jamieconnie 於 08-5-22 23:01 發表
sorry sorry 攪錯左添,
點解我無收到東華三院既單張既

Jamieconnie,

激死我了, 昨天打了一版野覆你, 點知一post 又死網.

好了, 是前天收到簡介是話
東華三院鄧肇堅小學
08創意科學實驗暑期課程
日期: 08年7月17至19日(四, 五, 六)
10:00am to 12:15pm
適合k2升k3學生, 要經學校報名
截止是08年5月31日
你如未收到就快d打去學校問下啦

醒目開學勳章

哎呀,我都係呀,打完就hang 左,

今朝老師話今日先派呀,所以我而家收到啦,但,19/7號係我地既班旅行,咪撞期,同今年係19/7先開始放暑期呀,報唔到喎

個班旅行好似係有兩個地點,1)蝴蝶灣燒bbq及集體遊戲,2)曹公潭日營,
如果係你會選邊個

原文章由 bb33 於 08-5-23 17:31 發表

Jamieconnie,

激死我了, 昨天打了一版野覆你, 點知一post 又死網.

好了, 是前天收到簡介是話
東華三院鄧肇堅小學
08創意科學實驗暑期課程
日期: 08年7月17至19日(四, 五, 六)
10:00am to 12:15pm
適合k2升k3學生 ...

原文章由 jamieconnie 於 08-5-23 23:33 發表
哎呀,我都係呀,打完就hang 左,

今朝老師話今日先派呀,所以我而家收到啦,但,19/7號係我地既班旅行,咪撞期,同今年係19/7先開始放暑期呀,報唔到喎

個班旅行好似係有兩個地點,1)蝴蝶灣燒bbq及集體遊戲,2)曹公潭日營,
...

之前我o地上午班是7月頭已經放暑假, 佢寫就寫到7月中, 但期實好多都係活動日, 無需要係不用返學, 可能你o地全日班同我o地上/下午班會不會有d不同, 同埋我想係免費到時可能要抽籤, 所以報咗先再算.

如去(1) 那天是星期六可能會多人及曬, 又要自備食物比較煩
如去(2) 應該無咁多人, 因入營要申請

我會選(2)

原文章由 bb33 於 08-5-24 17:48 發表

之前我o地上午班是7月頭已經放暑假, 佢寫就寫到7月中, 但期實好多都係活動日, 無需要係不用返學, 可能你o地全日班同我o地上/下午班會不會有d不同, 同埋我想係免費到時可能要抽籤, 所以報咗先再算.

如去(1) 那天是 ...

我都會CHOOSE (2)

醒目開學勳章

因為今年係復活節放多假,老師話會補番呀,所以會遲左放暑假,
全日班係最後那星期會有好多外出活動架,唔想錯過,所以應該唔報啦,

(1)係上午班家長啲mama話個喎.因為老師比左幾個地方佢地都係bbq,咁價錢又幾貴下,咁啲mama話不如去(1)架,你無去開班會咩
92)係我地個晚開班會時有個家長提意既,但要看下有無咁多位先得,老師話會打去問下再通知既,但我都選(2),

原文章由 bb33 於 08-5-24 17:48 發表

如去(1) 那天是 ...

係呀, (2)會好玩d.
班會我真係無開呀, 因之前亞仔 入了e院無返學成個幾星期, 所以個日講d咩真係不知,   等我星期一返去問下老師先, thanks

[ 本文章最後由 bb33 於 08-5-24 23:09 編輯 ]

原文章由 bb33 於 08-5-24 23:07 發表
係呀, (2)會好玩d.
班會我真係無開呀, 因之前亞仔 入了e院無返學成個幾星期, 所以個日講d咩真係不知,   等我星期一返去問下老師先, thanks ...

bbq好熱wor!!!!!!!!!!!!!

醒目開學勳章

hi!你地有無比仔女參加2/6既溜冰呀,
[url=http://www.yahoo.com][img]

係唔係K2既小朋友才可以學架?

醒目開學勳章

早晨呀,

係k2-k3,全日班呀,不過係去玩一次咋,車費係學校出添,我估之後會有單張叫我地join course囉

原文章由 Yannass 於 08-5-30 09:45 發表
係唔係K2既小朋友才可以學架?
[url=http://www.yahoo.com][img]

半日班都無得去....

醒目開學勳章

係架,當初我都係開家長會時聽老師講全日班既情況時先馬上轉左全日咋,真係除左正常既課堂外重有好多出外活動
原文章由 bb33 於 08-5-30 20:25 發表
半日班都無得去....

原文章由 bb33 於 08-5-30 20:25 發表
半日班都無得去....

醒目開學勳章

你都係半日班呀

原文章由 aliceandleo 於 08-6-4 13:11 發表

‹ 上一主題|下一主題