用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院高德根紀念幼稚園 2008 暑期活動課程
go

2008 暑期活動課程 [複製鏈接]

就到暑假了, 又要為小朋友準備暑期活動, 仁愛堂已出了暑期課程了, 有興趣就去睇下啦, 如有其他暑期活動, 可以大家o黎呢到報下料.

中想問下各位媽咪, 有冇記得上年學校派了一張關於何福堂小學辦的暑期班, 你o地上年有冇參加過及知不知他今年會不會再攪呢??

thanks
   0    0    0    0

醒目開學勳章

上年我報哂名先派番呢呀,

今年學校唔知會係放假前2week,帶佢地去邊樹玩呢,等待中.........  

原文章由 bb33 於 08-5-11 11:21 發表
就到暑假了, 又要為小朋友準備暑期活動, 仁愛堂已出了暑期課程了, 有興趣就去睇下啦, 如有其他暑期活動, 可以大家o黎呢到報下料.

中想問下各位媽咪, 有冇記得上年學校派了一張關於何福堂小學辦的暑期班, 你o地上年 ...

[ 本文章最後由 jamieconnie 於 08-5-13 15:09 編輯 ]

回覆 #2 bb33 的文章

may be join swimming course......

原文章由 jamieconnie 於 08-5-13 15:07 發表
上年我報哂名先派番呢呀,

今年學校唔知會係放假前2week,帶佢地去邊樹玩呢,等待中.........  

係呀, 今天個班旅行都未去, 上次開班會時有題過, 唔知幾時成行呢.

原文章由 Jowinnie 於 08-5-13 17:10 發表
may be join swimming course......

係呀, 要準備報喇, 好爆架, 不要比他白白浪費暑假.

醒目開學勳章

我今年會係仁愛堂報呀,你呢

原文章由 bb33 於 08-5-13 21:25 發表

係呀, 要準備報喇, 好爆架, 不要比他白白浪費暑假.

我都報, 想報幼兒畫, 你報d咩呀?

醒目開學勳章

我而家都學緊幼兒畫,不過就呢完啦,轉報幼兒彩色掃描,加個拉丁同陶瓷 ,

你報左未呀,今朝我7點幾就去排隊呀,好多人呀 ,不過佢地好似報英文班多

原文章由 bb33 於 08-5-15 17:07 發表
我都報, 想報幼兒畫, 你報d咩呀?

jamieconnie
我今天報了幼兒畫了, 原本想報多2個班, 但最近因奶奶身體不好所以不敢報太多, 怕到時時間不許可. 好在我發現友愛村愛樂樓地下有間聖公會都有暑期班報, 在那裡都報了英文, 第一次試下, 如果好可以不用去仁愛堂咁遠, 安定ymca亦有, 但我覺得ymca環境好似無咁好, 所以我無考慮到佢.
仲有我睇下學校有冇派d章程有d小學有攪暑期活動, 到時可以再報.

bb33,

May I ask you what is yr child name? 我今天報了幼兒畫 too. Nice to meet you!!

原文章由 bb33 於 08-5-17 10:44 PM 發表
jamieconnie
我今天報了了, 原本想報多2個班, 但最近因奶奶身體不好所以不敢報太多, 怕到時時間不許可. 好在我發現友愛村愛樂樓地下有間聖公會都有暑期班報, 在那裡都報了英文, 第一次試下, 如果好可以不用去 ...

sunday...係仁愛堂報了8月份體操班...EVERY 1,3,5 11:00AM-12:00PM

而家PLAN緊 TUE AND THU 學英文及幼兒畫....大家有咩好介紹?

原文章由 bb33 於 08-5-17 10:44 PM 發表
jamieconnie
我今天報了幼兒畫了, 原本想報多2個班, 但最近因奶奶身體不好所以不敢報太多, 怕到時時間不許可. 好在我發現友愛村愛樂樓地下有間都有暑期班報, 在那裡都報了英文, 第一次試下, 如果好可以不用去 ...

already called 聖公會, there were rejected my son because all course for the children up to age 4. However, my son has 31/2 now.....

Yannass...can u tell me more information for the english course which your son study before?

原文章由 Yannass 於 08-5-18 16:24 發表
bb33,

May I ask you what is yr child name? 我今天報了幼兒畫 too. Nice to meet you!!

HI HI,
我仔仔叫子軒, 4yr, 報了g08139幼兒畫報, 你係咪呢一班呢?

原文章由 Jowinnie 於 08-5-19 11:00 發表

already called 聖公會, there were rejected my son because all course for the children up to age 4. However, my son has 31/2 now.....

Yannass...can u tell me more information for the engli ...

如果我無記錯你今年係k1, 你有冇再睇聖公會d暑期課程, 有d係話係合適幼稚園或升k2同升k3, 我都係簡呢d.

[ 本文章最後由 bb33 於 08-5-19 23:12 編輯 ]

Which class is 子軒 studying? My boy is in 1B whole day. Nice to meet u~~I think is in the same course.

原文章由 Yannass 於 08-5-20 16:17 發表
Which class is 子軒 studying? My boy is in 1B whole day. Nice to meet u~~I think is in the same course.

子軒係上K2A, 你係咪都係上午班??

[ 本文章最後由 bb33 於 08-5-20 18:32 編輯 ]

原文章由 bb33 於 08-5-20 18:31 發表

子軒係上K2A, 你係咪都係上午班??

HI!!!!我個女都係上K2a, 廷欣.......
My Sweet Heart- Minnie

bb33,

你好呀, 我仔仔係全日班. Drawing course is on Sunday morning.

醒目開學勳章

HI! 原來K2A都係全日班架咩,唔係一級得班全日班咩 ,我係上K2B全日班呀

原文章由 Yannass 於 08-5-22 14:11 發表
bb33,

你好呀, 我仔仔係全日班. Drawing course is on Sunday morning.

唔係呀, K2A 係上午班O黎架, 你誤會喇.
昨天有冇收到東華三院小學辦的暑期班適合K2升K3(17-19JULY), 係免費架, 我交了表, 你O地交了未??

原文章由 jamieconnie 於 08-5-22 14:33 發表
HI! 原來K2A都係全日班架咩,唔係一級得班全日班咩 ,我係上K2B全日班呀
‹ 上一主題|下一主題