用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇嗎咪比小朋友參加過梁繼章口才訓練班/專注力訓練班? ...
go

有冇嗎咪比小朋友參加過梁繼章口才訓練班/專注力訓練班? [複製鏈接]

醒目開學勳章

有冇嗎咪比小朋友參加過梁繼章口才訓練班? 如何?

[ 本文章最後由 Betty128 於 08-5-16 00:49 編輯 ]
   0    0    0    0

醒目開學勳章

My 11 yr old did it one month as I thought that can help his interview skills but....

I think this class is good for young kids like K3 or P1, he can enourage you to speak and think more. If your kid doesn't like to speak or is very shy, it will be good to try. Otherwise, I don't see how the class can really improve 口才?!

原文章由 Betty128 於 08-5-9 23:53 發表

回覆 #3 MountainView 的文章

我仔仔參加左八堂.我覺得太多小朋友,好難去照顧及令小朋友發揮,除非小朋友本身好主動,唔怕醜既就完全無問題,但假如好似我仔仔咁怕醜又唔主動,而佢地班入面又太多小朋友時候,根本就無法幫呢D小朋友去發揮,輔導佢地發表意見,所以比我覺得呢個課程對被動及怕醜既小朋友無太大作用.

我試過幫仔仔報,但最後佢地話人數不足,開唔成班,我都好奇怪,點解一班要足十幾人先開班,小班教學唔係好D咩?梁生一個人點可以一次過教十幾人?睇到你地既回應,我都係唔再幫仔仔報了!

醒目開學勳章

專注力得唔得呢? 可想報

how to join??
‹ 上一主題|下一主題