用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 ...
樓主: miminzuku
go

有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 [複製鏈接]

今日運動會流程比較慢,執完豆袋就頂唔順走咗.你地有無玩晒呀?

報咗聖多默未,今早報完名才去運動會(老公同亞仔去先,我就去報名),排隊連報名(沒有參觀),前後差不多1個鐘!

yellowfish,
祟真聽講幾好,但$都唔平,成3千幾/mth,但詳程真係唔係好知!

終於都只係交了半日班留位費,但選了宏福花園!

報左聖多默了, 知唔知Interview會問乜呀

成班小朋友入課室同老師玩玩具,家長去聽talk,老師問下小朋友咩名,叫佢地砌下積木,比佢地自己選小禮物,睇下識唔識follow simple instrustion,(因去年大女interview唔放人,所以我留咗响課室同亞女一齊)

Hi All mama

你地會唔會打呀 ?

================
政府明日起資助全港三十萬名六個月至六歲大幼兒注射流感疫苗,每人每針資助八十元,全港有五百名私家醫生參與計畫,扣除資助後平均收費九十五元,最貴收三百五十元;只有約一成收費少於五十元,當中只在中西區和油尖旺各有一間診所可免費打針,僅收十元一針的亦只有兩間。衞生防護中心呼籲家長在未來兩個月帶同子女打針,以應付明年一至三月的流感高峰期。

原帖由 Carolyukk 於 08-11-1 16:01 發表
今日運動會流程比較慢,執完豆袋就頂唔順走咗.你地有無玩晒呀?

報咗聖多默未,今早報完名才去運動會(老公同亞仔去先,我就去報名),排隊連報名(沒有參觀),前後差不多1個鐘! ...

你咁早走喇, 不過我地都無玩到尾, 玩完障礙賽就走了!

原帖由 ANNELPS 於 08-11-4 12:27 發表
Hi All mama

你地會唔會打呀 ?

================
政府明日起資助全港三十萬名六個月至六歲大幼兒注射流感疫苗,每人每針資助八十元,全港有五百名私家醫生參與計畫,扣除資助後平均收費九十五元,最貴收三百五十元;只有約 ...

會打呀, 不過會11月尾或12月至打,因為好似睇過有報導呢個時間係best time打,可以有效到高峰期

原帖由 Carolyukk 於 08-11-3 16:41 發表
yellowfish,
祟真聽講幾好,但$都唔平,成3千幾/mth,但詳程真係唔係好知!

終於都只係交了半日班留位費,但選了宏福花園!

Hi Carolyukk,

唔好意思, 失蹤o左o禁耐.  我無報到聖多默, 因為覺得宏福會比佢好.

另, 已交了留位費, 繼續讀全日班, 即係會留係青怡校舍.  本來有考慮是否轉半日, 下午叫親人帶她上其他playgroup. 但再問清楚校長之後發現原來兩間學校的課程是一樣的, 只是做project時要睇每一組同學的意願, 可能會不同.  而且, 全日班於午睡後會多一節課堂, 包括一星期裡中英文課各兩節及1節其他活動, 好似都幾好.

St. Thomas 收到信啦!  你地呢?

原帖由 Carolyukk 於 08-11-12 13:27 發表
St. Thomas 收到信啦!  你地呢?

收到喇, 上午班

hello all parents,

i'm new here, my younger son Maxence is studying in N1 IS, morning class.
any classmate parent here?!

Maxence's father
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

Happy New Year 2009!!!!!!!
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-
‹ 上一主題|下一主題