用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 ...
樓主: miminzuku
go

有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 [複製鏈接]

大家好, 我剛生左囡囡, 想問下幾時要報 宏福既n1 ? 仲有,如果他日讀小學, 會升去那一間 ??
thx

之前聽過有D媽媽投數過,而且$比較貴,所以我响尼度order

http://www.jwlabel.com/silklabel.htm &

http://hk.myblog.yahoo.com/kid_collection
(仲可以整小朋友張相,我都係見BK媽咪介紹)

原文章由 yellowfish 於 08-7-14 14:21 發表

我都係係Join Label 訂, 好似Baby kingdom都有人訂緊, 有9折喎.

你哋囝囝囡囡戒咗片末, 我囝囝末成功戒片 , 平日又要返工, 只有叫公公幫手敎囝囝, 但阿囝又不合作, 都誤知點算好, 到返學都末成功就幣啦, 全班得佢一個末戒片, 實醜死怪

原文章由 ANNELPS 於 08-7-17 10:26 發表
你哋囝囝囡囡戒咗片末, 我囝囝末成功戒片 , 平日又要返工, 只有叫公公幫手敎囝囝, 但阿囝又不合作, 都誤知點算好, 到返學都末成功就幣啦, 全班得佢一個末戒片, 實醜死怪 ...

唔使擔心啦, 我個囡都未戒片呀. 大家都係日間比屋企人帶, 自己要返工. 要佢成功戒片, 係要花一點時間, 叫家人幫, 佢地又怕要同佢清潔, 所以無辦法啦, 留比老師幫你會好好多.  

而且, 我都有問過學校這個問題, 佢地已經講左話會幫小朋友戒片, 仲叫我每日先放多5-6條片係書包(全日班), 老師會安排每日排洗時間, 最終小朋友可以成功戒片.

宜家為有留比老師幫手, 希望可以快啲戒片就好, 唔使大熱天時比塊片片包住個patpat

原文章由 yellowfish 於 08-7-17 12:36 發表

唔使擔心啦, 我個囡都未戒片呀. 大家都係日間比屋企人帶, 自己要返工. 要佢成功戒片, 係要花一點時間, 叫家人幫, 佢地又怕要同佢清潔, 所以無辦法啦, 留比老師幫你會好好多.  

而且, 我都有問過學校這個問題, 佢 ...

我亞囝都未戒片,不過n1唔緊要,k1就煩d

原文章由 miminzuku 於 08-6-24 13:23 發表
1.當日派左張紙話俾你知小朋友會入邊班,同8月11日開學
2. 頭3週係適應週,頭3日有家長陪同下返一個鐘(班班唔同時間的),之後5日就小孩自己返一個鐘(正常時間e.g 9am~10am),之後5日返2個鐘,最後即第3週星期四起就返足3個鐘
3. 8月1日前交齊文件,校長話最好係7月9日前交因為放暑假
4. 班主任會個別打電話俾家長約時間傾下小朋友的習慣喜好(大約7月中開始)

之前好似係個家長會內講過話班主任會係7月中開始打電話比家長, 你地收到電話未呀?  我就未收到喇.........??? 要唔要自己打返學校問下?  知唔知學校放完暑假未呀??

原文章由 yellowfish 於 08-7-30 09:53 發表

之前好似係個家長會內講過話班主任會係7月中開始打電話比家長, 你地收到電話未呀?  我就未收到喇.........??? 要唔要自己打返學校問下?  知唔知學校放完暑假未呀?? ...

上次個家長會校長係咁講,不過我都未收到老師電話喎~
依家好似已經放緊暑假,睇上次派張分班紙,仲要放到8月10日,所以...

學校有攪暑期活動,應該有人聽電話掛?!

好似要打去宏褔嗰邊先有人聽電話 ! 兩個星期後就開學, 你哋準備好返學啲嘢末, 謙謙喺Kitten組, 你哋編咗讀邊組, 唔知呢道有無同班同學仔

你地買左白鞋未呀,係咪要買兩對呀,一對返學,一對放在學校換呀?

原文章由 miminzuku 於 08-7-31 17:02 發表
你地買左白鞋未呀,係咪要買兩對呀,一對返學,一對放在學校換呀?

買咗兩對啦, 但就好後悔買咗兩對都係一模一樣囉. 而家怕小朋友唔認得邊對係返學, 邊對係放係學校換.

原文章由 ANNELPS 於 08-7-31 15:44 發表
好似要打去宏褔嗰邊先有人聽電話 ! 兩個星期後就開學, 你哋準備好返學啲嘢末, 謙謙喺Kitten組, 你哋編咗讀邊組, 唔知呢道有無同班同學仔

我囡囡係Apple組.

原文章由 ANNELPS 於 08-7-31 15:44 發表

我囡囡係Bear組

原文章由 miminzuku 於 08-7-31 17:02 發表

我買咗兩對, 今年年頭開倉時買, 每對HK$ 50.0

收到老師電話啦,不過O向街,明天才詳細傾,你o地收到未?

原文章由 Carolyukk 於 08-8-5 18:16 發表
收到老師電話啦,不過O向街,明天才詳細傾,你o地收到未?

收到了, 都係問小朋友習慣和remind開學的detail啦~

原文章由 miminzuku 於 08-8-7 09:50 發表

收到了, 都係問小朋友習慣和remind開學的detail啦~

我都收到電話了, 下星期就開學, 你哋緊唔緊張呀!

我都同老師傾o左啦!原來我亞仔都係Apple組,同yellowfish囡囡一班,不過亞仔係細仔,9月至返學,但係都開始有d擔心,因為亞仔好怕陌生,喊硬!以後請yellowfish多多指教!

你哋知唔知今年n1每班會有幾多個學生, 一班會由一個老師付責or 兩個老師付責呢? 我見BK mama話,  青衣鄉事委員會幼稚園今個學期會執"笠",仲說會把原有的學生安排去宏福幼兒園及宏福中英文幼稚園, 唔知我哋會唔會有影響 ?
‹ 上一主題|下一主題