用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我想問邊隻護脊書包好??
go

我想問邊隻護脊書包好?? [複製鏈接]

如題! 本人囡兒九月升小一, 我想問各位媽咪可否給我意見, 要耐用, 因我不想買公仔書包, 因再大些我想她不喜歡公仔書包, 還有幾多錢一個500元內可以買到嗎?? 例:SPI, 是否現在買會平些, 例如: 吉豬島減價! 謝謝!

[ 本文章最後由 mickeyeva 於 08-5-3 16:47 編輯 ]
   0    0    0    0

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D6
你睇返呢個....會幫到你的..

http://appledaily.atnext.com/tem ... amp;art_id=10013723
仲有呢個都好...

我知現在好多幼稚園都有優惠卷..可以好平買到SPI..可以試試...

堅勇, 多謝妳的資料, 我想問例SPI有分大和小碼, 如果是小一學生買大碼會否過大?? 因我不想用1年便換, 謝謝!

原文章由 mickeyeva 於 08-5-3 17:03 發表
堅勇, 多謝妳的資料, 我想問例SPI有分大和小碼, 如果是小一學生買大碼會否過大?? 因我不想用1年便換, 謝謝!

一般小一的身形都不會太高...都是要留意返仔女的身高...當書包背上了之後...最好不要落到pat pat..可以扣到腰扣..我都有用SPI..我覺得O.K.的...

回覆 #6 mickeyeva 的文章

mickeyeva, 無記錯你是否"自行"揀滬江? 我1st 唔得, "統一"再來過. 咁岩,我今日在sogo買左個lego(2xx)書包.

其實我睇了成年,上年我已想買zeven, 真係好輕身, 但囝囝唔識開個扣. 我決定等3年级先用.
而SPI & Chiropak我覺得重,即使SPI Ergo光身面($590)個款我都ok,不過都覺頗重.

Sanrio都幾輕, 不過好少男仔款. Lego係我睇的之中較為滿意的一隻. 都有戰士公仔圖案,好似型過sanrio.

[ 本文章最後由 SIUBO117 於 08-5-4 21:34 編輯 ]

原文章由 SIUBO117 於 08-5-4 21:26 發表
mickeyeva, 無記錯你是否"自行"揀滬江? 我1st 唔得, "統一"再來過. 咁岩,我今日在sogo買左個lego(2xx)書包.

其實我睇了成年,上年我已想買zeven, 真係好輕身, 但囝囝唔識開個扣. 我決定等3年级先用.
而SPI & Chiropa ...

seven的確幾好,不過花款就唔係咁細路仔,佢地鐘意時下既公仔,我女就鐘意佢閃閃令(有朵花)....

[ 本文章最後由 Sindy 於 08-5-4 23:53 編輯 ]

脊柱側彎學童10年增4倍 醫生﹕八成屬原發性 護脊書包無助預防
http://hk.news.yahoo.com/080104/12/2mg3u.html

免疫力降 致哮喘鼻敏感
脊骨移位百病生

http://the-sun.on.cc/cgi-bin/hotnews2.cgi?a=news&b=20080505&c=20080505022513_0000.html

回覆 #1 Sindy 的文章

Zeven今年5月會返貨. 如果吾趁5-9月買就買吾倒, 要下年先得. 但買前要比小朋友試吓開個扣.

請問Zeven 書包在那裏有得買呢?

原文章由 SIUBO117 於 08-5-5 09:42 發表
Zeven今年5月會返貨. 如果吾趁5-9月買就買吾倒, 要下年先得. 但買前要比小朋友試吓開個扣.

原文章由 SIUBO117 於 08-5-5 09:42 發表

我女舊年十/十一月買左啦,佢買左個藍色閃花,果時又係無乜款揀呀,好在有個閃既(我女乜都鐘意閃令令的).......不過我都會睇下今年有無細size出,想幫阿仔買定....佢超細碼

原文章由 evaanson 於 08-5-5 10:43 發表
請問Zeven 書包在那裏有得買呢?

baby dior專門店,九龍海運,銅鑼灣........唔識講......好似嘉蘭中心/附近?

嘉蘭中心2/F層(兒童個層), 即G/F再上2層,與地下賣車相返方向.

原文章由 Sindy 於 08-5-5 18:16 發表
baby dior專門店,九龍海運,銅鑼灣........唔識講......好似嘉蘭中心/附近?

Sindy, 你個細仔幾大,佢識自己除扣嗎? 我囝囝吾識除.
如果今年的款好,可能會買定比佢升p2 or p3用. 今年可能加價, 上年都要$890.

原文章由 Sindy 於 08-5-5 18:16 發表

記住新貨通常四/五月到, 可打電話問問

原文章由 SIUBO117 於 08-5-5 19:59 發表
Sindy, 你個細仔幾大,佢識自己除扣嗎? 我囝囝吾識除.
如果今年的款好,可能會買定比佢升p2 or p3用. 今年可能加價, 上年都要$890.

Hi SIUBO117, 妳咁有記性, 我個女九月是讀滬江, 所以現在來BK問吓其她媽咪意見, 因我聽人講臨近開學買會沒有減價, 妳是否第二輪都是揀滬江? 如是, 希望妳能仔仔能成功同我個女做同學, 希望下個月聽到好消息!
原文章由 SIUBO117 於 08-5-4 21:26 發表

而SPI & Chiropa ...

佢今年k2啫...hehe,不過出年年尾就 p.1啦.......

原文章由 SIUBO117 於 08-5-5 19:59 發表
‹ 上一主題|下一主題