用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無唔係用disney, 而用其他教材既入黎分享下 ...
go

有無唔係用disney, 而用其他教材既入黎分享下 [複製鏈接]

你地用咩教材 ?
點解選用呢套教材 ?
成效如何 ?
   0    0    0    0

用緊english time 己一個月, 初試聽demo, 呀仔好鐘意聽, 所以就買下, so far 到現在呀囝都學得好好, a-z己識背了, 亦會學會自動攞書睇, colours 認到4個, 動物認到好多....仲知每樣野係一個月來突然學懂好多英文 (我仔現22個月大)

LADYBIRD 小瓢蟲幼幼英文

囡囡平時成日喊, 個SALES 一播LADYBIRD 既音樂佢就好乖唔喊, 同埋我睇緊D 書個陣佢眼仔睩睩咁望住D 書, 好似好鍾意咁就買左勒~

成效未明顯見到, 淨係知聽歌仔個陣佢會好乖囉! 因為我囡囡得4 個月咋~

Cyril + Karas = Tia

咁你囝囝都用得幾好wor, 可能我個B仲細啦, 不過次次我比佢睇佢都好開心, 又揮手HELLO, 睇完又對住個TV bye bye, 仲會跟住人地做動作ga.

原文章由 winnie335506 於 08-4-29 23:30 發表
用緊english time 己一個月, 初試聽demo, 呀仔好鐘意聽, 所以就買下, so far 到現在呀囝都學得好好, a-z己識背了, 亦會學會自動攞書睇, colours 認到4個, 動物認到好多....仲知每樣野係一個月來突然學懂好多英文 (我 ...

你囡囡都好乖wor, LADYBIRD係有d mug 野 ga ?

原文章由 karas 於 08-4-30 10:43 發表
LADYBIRD 小瓢蟲幼幼英文

囡囡平時成日喊, 個SALES 一播LADYBIRD 既音樂佢就好乖唔喊, 同埋我睇緊D 書個陣佢眼仔睩睩咁望住D 書, 好似好鍾意咁就買左勒~

成效未明顯見到, 淨係知聽歌仔個陣佢會好乖囉! 因 ...

CAP,
係呀, 可能你個B仲細, 未識點講出來, 但入左腦先, 第時一定好快講到同認到呢

原文章由 CAP 於 08-4-29 23:13 發表
你地用咩教材 ?
點解選用呢套教材 ?
成效如何 ?

我用 〔 your baby can read 〕
〔GC phonics / GC reader 1 ]

都幾好, 好多動作都做到 ! 現在開始教他認字 !

hello,

你用左幾耐 ? 睇到邊個 volume 呀 ?

原文章由 yanyvonne 於 08-5-1 16:47 發表

我用 〔 your baby can read 〕
〔GC phonics / GC reader 1 ]

都幾好, 好多動作都做到 ! 現在開始教他認字 ! ...

hi winnie335506,

我都等緊佢講到同認到果日呀

原文章由 winnie335506 於 08-5-1 11:47 發表
CAP,
係呀, 可能你個B仲細, 未識點講出來, 但入左腦先, 第時一定好快講到同認到呢

原文章由 CAP 於 08-5-2 00:38 發表
hello,

你用左幾耐 ? 睇到邊個 volume 呀 ?

CAP :

我細佬 13個月才開始 , 現在 21個月了, 看到 VOLYME 3 !!! 

原文章由 CAP 於 08-4-30 23:30 發表
你囡囡都好乖wor, LADYBIRD係有d mug 野 ga ?

PM 左入面既組件比你, 收PM 囉~

CAP,
放心啦, 一定得咖, 因你個B同我個B都係輸入期, 我呀B進攻緊第2隻DVD 了, 而書每日都會睇2-3次, 大家要努力呀

原文章由 CAP 於 08-5-2 00:40 發表
hi winnie335506,

我都等緊佢講到同認到果日呀

karas,

收到你既PM, 都唔錯咁wor, 樣樣野都有.
我用左english time 兩個幾月, BB 睇親都好開心ga.

[ 本文章最後由 CAP 於 08-5-3 10:54 編輯 ]

原文章由 CAP 於 08-5-3 10:52 發表
karas,

收到你既PM, 都唔錯咁wor, 樣樣野都有.
我用左english time 兩個幾月, BB 睇親都好開心ga.

係呀, 同埋最重要既係佢唔係好貴嘛~
除左ENGLISH TIME 你仲有冇睇開其他?

我考慮緊用唔用 flash card, 見好多mama都話用得好好.

咁ladybird 係幾錢 ga ?

原文章由 karas 於 08-5-3 11:31 發表

係呀, 同埋最重要既係佢唔係好貴嘛~
除左ENGLISH TIME 你仲有冇睇開其他?

FLASH CARD 幾好丫! 有英文又有國語學...

LADYBIRD 個價我唔多清楚呀, 因為係我老公比$ 既, 我淨係知一定平過迪士尼~如果唔係我老公實唔買添呀, 個衰野仲貪錢過我!

‹ 上一主題|下一主題