用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣區band 1生點揀
go

荃灣區band 1生點揀 [複製鏈接]

小兒學校 第 1-77 名都是band 1生,咁!係唔係大部份人都會揀荃官呢?  Please share!
   0    0    0    0

原文章由 lalagirl 於 08-4-29 10:41 發表
小兒學校 第 1-77 名都是band 1生,咁!係唔係大部份人都會揀荃官呢?  Please share!

你兒子是那間小學的, 因為我不是好明你講咩, 為什麼你間學校所有band 1學生都會揀荃官, 佢地仲有其他英中可以揀如可風 同 何傳耀等等

可能有一半以上選擇荃官, 而且仲有另一間聯繫小學的band 1 生都有一半以上會選擇荃官呢!

原文章由 lalagirl 於 08-4-29 10:41 發表

唔係公務員子女,又唔係官立小學生,揀官中沒得叩門呀!浪費子彈啦!區內有好多英中揀啦!淺攪!

原文章由 sandy234t 於 08-4-29 15:43 發表

唔係公務員子女,又唔係官立小學生,揀官中沒得叩門呀!浪費子彈啦!區內有好多英中揀啦!淺攪!

從何得知荃官冇得叩門呀

你去叩過門????????????

[ 本文章最後由 judywan 於 08-4-29 15:55 編輯 ]

官中每年約有多少叩門位?要求條件是乜?

另填表乙部頭三位寫"荃灣三寶",咁林護,安柱等葵涌區英中又寫第幾好呢,真頭痕!

原文章由 judywan 於 08-4-29 15:51 發表

從何得知荃官冇得叩門呀

你去叩過門????????????

係人都知係你唔知啫!

原文章由 sandy234t 於 08-4-29 16:32 發表

係人都知係你唔知啫!

知又唔講!

原文章由 lalagirl 於 08-4-29 16:49 發表

知又唔講!

講咗啦!

荃灣得3間英中, 唔算多!!   而且如果係官小, 選擇荃官都好正路,  有聯繫位!  為何會浪費子彈?????????????

原文章由 sandy234t 於 08-4-29 15:43 發表

原文章由 xmanman 於 08-4-29 17:18 發表
荃灣得3間英中, 唔算多!!   而且如果係官小, 選擇荃官都好正路,  有聯繫位!  為何會浪費子彈?????????????

我話唔係公 務員子女,又唔係官立小學生

請家長睇清楚先講,唔好求其亂寫就話我講!又唔係公務員,又唔係官小學生,唔係浪費子彈係乜??

回覆 #1 sandy234t 的文章

吓,父母係公務員有 jetso!

唔知就唔好博咀,官立學校一路都係咁!重有就係公務員子女海外升學津貼,你又唔去政府門口大叫不公平!

回覆 #1 sandy234t 的文章

比我呻吓都得掛,叻!

原文章由 sandy234t 於 08-4-29 17:31 發表

我話唔係公 務員子女,又唔係官立小學生

請家長睇清楚先講,唔好求其亂寫就話我講!又唔係公務員,又唔係官小學生,唔係浪費子彈係乜?? ...

荃官每年收唔收,收幾多就無公報,但舊年放榜日就係人都可以入去擺低資料伸請,你唔清楚就唔好亂講,個個TOPIC 都走入去亂講一番。一時又話荃灣大把英中。舊年荃灣3間英中,荃官同可風收後補生表,何傳耀門口貼佐紙無後補位。呢D唔係亂講既。
小朋友,要玩就介紹你去高登網玩,邊好好玩,唔好呢度亂車一通,呢度有部份家長真係好需要有用既資料參考,你D料隨時害到人。

原文章由 lalagirl 於 08-4-29 18:20 發表
比我呻吓都得掛,叻!

我都係呻吓咋,懶醒!

原文章由 judywan 於 08-4-29 18:22 發表

荃官每年收唔收,收幾多就無公報,但舊年放榜日就係人都可以入去擺低資料伸請,你唔清楚就唔好亂講,個個TOPIC 都走入去亂講一番。一時又話荃灣大把英中。舊年荃灣3間英中,荃官同可風收後補生表,何傳耀門口貼佐紙無後補位。 ...

名校大把後補生,咁係代表乜呢?荃灣舊年???今年抽調葵青位喎!你講到咁叻!舊年英中位和今年比較咁又多定少呢!你清楚就講比家長知啦!有禮貌的小朋友

原文章由 judywan 於 08-4-29 18:22 發表

荃官每年收唔收,收幾多就無公報,但舊年放榜日就係人都可以入去擺低資料伸請,你唔清楚就唔好亂講,個個TOPIC 都走入去亂講一番。一時又話荃灣大把英中。舊年荃灣3間英中,荃官同可風收後補生表,何傳耀門口貼佐紙無後補位。 ...

請問Judywan 知唔知荃官往年有幾多叩門位,interview 會考甚麼問題或筆試會考的大概內容呢?
多謝指教!!

Dear Judywanm

Thank you so much!!

judywan,

可否也把資料PM我? Thanks!
好頭痛呀!

老師叫進取D,但家長就想穩陣D!
‹ 上一主題|下一主題