用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫家長會
go

金巴倫家長會 [複製鏈接]

金巴倫家長會

**Kid's name/Class/Birth Month/Parent Name** (School Year 2005)

~~ L2 ~~
Bowiema -- 囝囝 Bowie / L2A / June 01 / Fennie
Cml123 -- 囝囝 LOLO/ L2A / JAN/ EMILY
Hihi -- 囡囡 Harriet / L2A / Sept 01 / Heidi
Jerryma -- 囝囝 Jerry / L2A / Mar / Joanne
Shani -- 囡囡Shani / L2A / Feb 01 / Amy
Vvmakyy -- 囡囡 Tiffany 麥愷婷 / L2A / July 01 / Vivian
AnnieLee -- 囝囝 Kai Ho / L2B / Aug 01 / Annie
Oscarma -- 囝囝 Oscar / L2B /Oct 01 /Windy
小b -- 囝囝 Jerry / L2B /sept 01 /Emmy
天使媽媽 -- 囝囝 Macko / L2C / Dec 01 / Angel
Mickeywinnie3 -- 囝囝noddy柏謙 / L2D / May 01 / Winnie
Jasonvincent -- 囝囝 Jason / L2E / June 01 / Kathy

~~ U3 ~~
hinmum -- 囝囝 HinHin /     / Mar / Linda
Chandy -- 囝囝 Kevin / U3B / Dec / Chandy

updated on 9 Aug. 2005

**Kid's name/Class/Birth Month/Parent Name** (School Year 2004)

~~N 1~~
vvmakyy -- 囡囡 Tiffany 麥愷婷 / N1A / July 01 / Vivian
Shani -- 囡囡Shani / N1A / Feb 01 / Amy
hohan -- 囝囝 Cyprian / N1B / April 01 / Suey
Bowiema -- 囝囝 Bowie / N1B / June 01 / Fennie
mickeywinnie3 -- 囝囝noddy柏謙 / N1B / May 01 / Winnie
AnnieLee -- 囝囝 Kai Ho / N1C / Aug 01 / Annie
Oscarma -- 囝囝 Oscar / N1C /Oct 01 /Windy
小b -- 囝囝 Jerry / N1C /sept 01 /Emmy
Hihi -- 囡囡 Harriet / N1D / Sept 01 / Heidi
Jerryma -- 囝囝 Jerry / N1D / Mar / Joanne
cml123 -- 囝囝 LOLO/N1D / JAN/ EMILY
天使媽媽 -- 囝囝 Macko / N1E / Dec 01 / Angel
Koieanson -- 囝囝Anson / N1E / NOV
Angusmum -- 囝囝Angus / N1E / 21 Sept. / Chimey
Jasonvincent -- 囝囝 Jason / N1F / June 01 / Kathy

~~L 2~~
fafa701 -- 囝囝 Nathan / L2A / Aug. / May
EstherCheng -- 囝囝 Parco / L2A / Nov / Esther
hinmum -- 囝囝 HinHin / L2A / Mar / Linda
ElingYeung -- 囡囡 Kristy / L2B / MAR / Eling
CherieSo -- 囝囝Chapman / L2B / July / Cherie
Koieanson -- 囡囡Koie / L2B / SEP
Chandy -- 囝囝 Kevin / L2C / Dec / Chandy
Carrai -- 囡囡 Carmen / L2D / Mar 2000 / Carina

~~U 3~~
YYLam ---- 囡囡 Sabrina / U3B / Nov. / Wendy
Krymum ---囡囡 Krystal / U3B / April / Melanie

updated on 31 Jan. 2005

Re: 想問金巴倫家長 - 新生註冊通知書一事

hi vvmakyy:

我仔仔已收通知在5月7日辦理入學手續,我自己認為茶點收費不合理。每個月$280派甚麼營養茶點,我都想知道。同時我考慮想不買第二點餐具、毛巾盒、杯袋...... 信提及可自由選購。我想問做校服是否一定要帶小朋友度身,校服不是分大中細碼? 你小朋友需唔需要搭校車? vvmakyy 可否辦完手續send to PM 詳情,或日後上學大家交流一下,好嗎?

因為佢哋學費較平, 所以會較多雜費及較貴, 唔淨只茶點費! 有時我問仔仔今日茶點食咩 (但唔知對否, 因為始終係細路仔) 有時會有蘋果汁, 橙汁, 水, 餅乾, 腸仔飽, 燒買...
另外第二點餐具、毛巾盒、杯袋...... , 雖然話可自由選購, 但呢d係用嚟大家小朋友食茶點時用, 個個都係用呢d, 如果個個有, 低係自己無會點呢, 同埋開頭兩個星期都係帶細餐具袋返學, 唔駛帶書包.
校服是分大中細碼 , 佢哋會有sample係度俾你揀, 唔一定度身!  如想知道更多可以pm我, 或留電話
(我仔仔現在讀緊k1)

我仔仔今年8月入讀k1 我好擔心因好少人知道有這校
及校舍有點舊究竟金巴倫是否一間完善好學校呢?
我很心急想知! 謝幫忙!

多謝妳Esther
因為我仲念緊讀唔讀, 但現在聽妳講好似唔錯,
我身邊朋友好少聽金巴倫個名,我去過覺得校舍舊d同黑d, 唔知返學時會唔會咁黑呢??
thank you!
mickeywinnie

金巴倫幾好gar! 佢都讀得幾開心, 每年都有班相影, 都幾多function, 好似親子旅行, 聖誕party(係hotel搞gar!) 家長會, 嚟緊有個佢哋英文及普通話既教學模式既講座(detail 唔記得, 要返屋企睇notice! 小朋友另有聖誕party(係學校搞), 生日會, 中秋節, 年宵市場..... 上次有戶外參觀(上課時間), 參觀mcdonald, 並叫佢哋自己買野食....
你仲想知D咩??

esther,
hi! 我個問題打錯了下一格呀! 請妳再答我下一格的問題呀? thank you!

天使媽媽 :
我剛剛打電話到學校問, 佢地話第二點係要買, 除左家長以前還有小朋友在學校讀, 所以可以用翻哥哥姐姐以前的餐具, 因為基本上茶點時間時係要用學校的餐具的, 而茶點是可以唔訂都得, 而自己帶食物回校都可以, 老師話, 不過派茶點時, 小朋友見到老師派茶點而冇派比佢地及自己帶的茶點又唔同其他小朋友, 所以會唔開心, 到最後家長都係訂翻茶點?  我想我都係唔訂茶點住, 因為始終都覺得係貴左d, 等我囡囡第日返學後咩環境先再算!

EstherCheung,

Please check your pm, 我想知多d關於金巴倫的資料.
你囝囝冇講錯, 茶點真係食腸仔, 燒賣, 仲有粟米呢!
你講除左茶點費貴之外, 仲有咩雜費要比呢?

希望第日各位家長多d交流

vvmakyy

** 其實有冇家長冇買餐具及訂茶點? 我想睇下多唔多人,

vvmakyy, esther及各家長:
如果妳們有關金巴倫的資料可否打多d入來聽聽, 因為我都想知多d好處及壞處, 因外間好少談及!!  謝謝!!
我好擔心仔仔今年轉了過來會不開心, 及小學派得好唔好???

各位媽媽好~~我仔仔今年讀N1下學期啦,
我覺得他讀得幾開心呀,
而且已識得不少中文字,例如﹕人,山,水,果等等,
啲餐具是要買的,因為經常要用,妳哋如果有啲咪嘢想知,可留言俾我,睇吓帮唔帮到。

hi! ack,
thank you! 我仲想知金巴倫d老師及亞嬸對小朋友好唔好呢? 學校個toilet清潔嗎? 課室及活動空間夠光猛及足夠嗎?
妳仔仔有無搭校巴呀?
請不好介意我問咁多! thank you!

剛剛放咗假!
D老師同亞嬸對小朋友好好GAR!! 唔駛擔心! 佢雖然係舊D, 但是都OK!  課室都幾大!
我仔仔都係搭校巴! 佢校車褓母都好友善, 好照顧小孩! 其他線唔多清楚!

你大可以放心, 其他學校有既FUNCTION佢大多數都有, 至於教學方面, 佢哋SUGGEST 去考私學, 所以佢既教學質素一定有翻咁上下! 至於政府派位, 跟本同你讀邊間學校無關, 好似六合彩一樣!
mickeywinnie3 寫道:
我仔仔今年8月入讀k1 我好擔心因好少人知道有這校
及校舍有點舊究竟金巴倫是否一間完善好學校呢?
我很心急想知! 謝幫忙!

Esther,
妳真好人! 我好開心知道金巴倫咁多好處,
我校巴的路線係馬鞍山, 妳呢?  是否一樣,
因好似是幾個地方一個路線的!!!!!!!!

如有其他金巴倫家長一起傾吧!!!!!!

我係觀塘線!

Esther,
咁妳仔仔幾點上車, 幾點到學校呀??
收費幾多呢???

8:00上車, 幾多點到學校就唔知啦!
$655/month

Esther,
妳仔仔識得自己去洗手間未呀?  學校有無老師幫他??
洗手間清潔嗎???  是否年年都有迎新日,
k1開學有幾多天適應期呢????

EstherCheng,

我住你對面, 但係車費就貴過你, 要$690.00, 都唔知點解?

多謝你解答不少關於金巴倫的事比我知, 希望第日多d聯絡,

vvmakyy

hi!!vvmakyy
妳小朋友是否今年讀k1呀??
‹ 上一主題|下一主題