用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 第一,二志願同選英中機會大嗎????
go

第一,二志願同選英中機會大嗎???? [複製鏈接]

本人小兒全級第9, BAND 1
第一,第二志願選英中好定保守D第2志願開始選BAND 1中中呢 我係屯門區, 聯繫中學有-梁球鉅
但我心儀係-陳瑞芝, 敢無左25%聯繫機會.係MIC錯呢 喃請拍教
   0    0    0    0
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

原文章由 0120 於 08-4-28 11:07 發表
第一,第二志願選英中好定保守D第2志願開始選BAND 1中中呢 我係屯門區, 聯繫中學有-梁球鉅
但我心儀係-陳瑞芝, 敢無左25%聯繫機會.係MIC錯呢 喃請拍教 ...

正常!band1學生當然1.2.3志願選英中校,通常保守策第三志願才選取band1中中.

但其他英中擺第2位都機會微,又怕個隨機編號NG靚,到時個波LOOK到好後呀
原文章由 minicat 於 08-4-28 14:12 發表

正常!band1學生當然1.2.3志願選英中校,通常保守策第三志願才選取band1中中.

時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

原文章由 0120 於 08-4-28 14:23 發表
但其他英中擺第2位都機會微,又怕個隨機編號NG靚,到時個波LOOK到好後呀  

說到怕!家長真是還有好長時間擔驚受怕!

原文章由 minicat 於 08-4-28 14:12 發表

太危險了,會碌到好遠

原文章由 0120 於 08-4-28 11:07 發表
但我心儀係-陳瑞芝, 敢無左25%聯繫機會.係MIC錯呢 喃請拍教 ...

屯門區競爭大, 第二志願選英中太進取.

4擺辛亥年好嗎 唸唸下都係保守d穩陣, 若然入左band 中中都係心儀就算la.
1係梁銶琚,2係譚伯羽,3係呂中, 4係新生命保守ma,
請拍教
原文章由 khmama 於 08-5-7 23:51 發表

屯門區競爭大, 第二志願選英中太進取.

[ 本文章最後由 0120 於 08-5-8 10:11 編輯 ]

原文章由 0120 於 08-5-8 10:09 發表
4擺辛亥年好嗎 唸唸下都係保守d穩陣, 若然入左band 中中都係心儀就算la.
1係梁銶琚,2係譚伯羽,3係呂中, 4係新生命保守ma,
請拍教  

新生命排到7都唔怕,band1叩門實入,何不選馬可賓,將轉英中,校舍又大,活動又多,當初若派不理想,必叩門[其實我想報第一線,但老公吾肯,無計

jackieman :
我始終想近係屋企ma
原文章由 jackieman 於 08-5-8 18:46 發表

新生命排到7都唔怕,band1叩門實入,何不選馬可賓,將轉英中,校舍又大,活動又多,當初若派不理想,必叩門[其實我想報第一線,但老公吾肯,無計

原文章由 0120 於 08-5-10 10:46 發表
jackieman :
我始終想近係屋企ma  

好!立定主意,勇往直前

睇下派位校網係邊個區, 九龍城、中西同灣仔區與荃灣、西貢同屯門等選校策略都好唔同

係屯門區
原文章由 beaclem 於 08-5-14 15:57 發表
睇下派位校網係邊個區, 九龍城、中西同灣仔區與荃灣、西貢同屯門等選校策略都好唔同
‹ 上一主題|下一主題