用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Go Go 學英語奇遇記
go

Go Go 學英語奇遇記 [複製鏈接]

有無人用過此套朗文出版之教材, 好唔好呢
   0    0    0    0

我係仔仔歲幾時買過gogo 1-3
因為我鍾意佢用o既英文接近初小常用字 (longman 本書 -- 我以前教小學英文, 所以好肯定)
個人覺得俾小朋友當卡通片睇, 一定會學到裏面英文, 而且內容簡單, 容易明白
記得當時仔仔只得歲半, 佢睇咗一輪後, 我同佢睇佢本書, 佢己經可以講番入面物件的英文 (我無教過的), 所以肯定係vcd中學到
而且佢好enjoy 睇佢本書, 好多時vcd一播某一集, 佢就揾番那本書, 跟著頁數一齊看, 都幾搞笑 (當時未夠兩歲)
而且價錢唔算貴, 所以我覺得物有所值

原文章由 joannelau1 於 08-4-23 16:17 發表

[ 本文章最後由 pamelaywy 於 08-4-23 23:19 編輯 ]

原文章由 joannelau1 於 08-4-23 16:17 發表

我有睇過, 不過我覺得D 配件少左D... 但整體都係套唔錯既教材

Cyril + Karas = Tia

請問呢套教材喺邊到買到呀? 一套價錢又係幾多呀?

我之前係經恆生信用咭訂購的(三年前), 買齊go go 1-3 好似唔駛1000, 仲有免息分期, 不過唔知現家佢有無做

不過我亦曾經係書展, 同埋大書局 (商務, 三聯等)見過, 不過好似1, 2, 3 分開賣, 係兒童書o個邊, 分開一套套買幾錢就唔係好清楚

原文章由 MATT豬媽媽 於 08-4-27 01:03 發表
請問呢套教材喺邊到買到呀? 一套價錢又係幾多呀?

呢套教材可透過朗文購買, 現在特價每套$224

我在當當網買咗全套, 10vcd連書都不用RMB150

我在大眾睇過要作千元, 不過香港版的有習作, 當當冇
‹ 上一主題|下一主題