用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯門選中學
樓主: owenbo
go

屯門選中學 [複製鏈接]

回覆 #2 LLMUMMY 的文章

多謝你的留言。鄺錫X是比嚴重讀障的,今次只有兩個位出黎抽,其實我個小朋友是輕微讀障,我好有信心佢大D會好D。唔知你有無睇早兩三個禮拜的星期二檔案有關一個有讀障的醫生?佢係我朋友,我同佢講過我小朋友的情況,佢亦都係好似教會的教育心理學家,話我小朋友好可能係天才,尤其是左撇子,原因係佢右腦太過發達,造成左右腦唔協調,以致有好似讀障的情況,其實佢好可能唔係讀障,(與那位醫生情況十分十分相份,佢都係成日左右不分),唉,我而家只希望佢入間比較好的Band3,等佢大D,例如中三時送佢去外國讀書,各位可否介紹邊間Band3比較好?謝謝!

pls check pm

原文章由 patrickmum 於 08-5-2 23:03 發表
多謝你的留言。鄺錫X是比嚴重讀障的,今次只有兩個位出黎抽,其實我個小朋友是輕微讀障,我好有信心佢大D會好D。唔知你有無睇早兩三個禮拜的星期二檔案有關一個有讀障的醫生?佢係我朋友,我同佢講過我小朋友的情況,佢亦都係好 ...

Hello,

請問李琳明中學好不好, 是否 Band 3?
如選陳黃淑芳第一志, 機會大不大 (band 3 生)

你登入左, "click"上面的私人訊息, 便是pm了

原文章由 patrickmum 於 08-5-2 23:03 發表
多謝你的留言。鄺錫X是比嚴重讀障的,今次只有兩個位出黎抽,其實我個小朋友是輕微讀障,我好有信心佢大D會好D。唔知你有無睇早兩三個禮拜的星期二檔案有關一個有讀障的醫生?佢係我朋友,我同佢講過我小朋友的情況,佢亦都係好 ...

回覆 #1 kit7266 的文章

謝謝!Thanks very much!

1. 李琳明<<< 不太好, 學生麻麻
2. 陳黃淑芳<<<band 3 中學, 校風唔清楚

原文章由 kevinivan 於 08-5-3 00:52 發表
Hello,

請問李琳明中學好不好, 是否 Band 3?
如選陳黃淑芳第一志, 機會大不大 (band 3 生)

hello kit

Thank you very much

請問你 band 3 頭 5志願應如何選, 可否給我意見, 謝

陳黃淑芳係band 2b,
校風幾好架, 小6同學讀梗, 老師都好好 uote]原文章由 kit7266 於 08-5-3 01:23 發表
1. 李琳明 [/quote]
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

學校有d咩意見比你呢?
博還是保守呢?

原文章由 kevinivan 於 08-5-3 01:29 發表
hello kit

Thank you very much

請問你 band 3 頭 5志願應如何選, 可否給我意見, 謝

Hello Kit

學校給我的意見是如要進取, 第一及第二志願可選 band 2-3, 第三志願起選band 3

check pm!!

原文章由 kevinivan 於 08-5-4 00:39 發表
Hello Kit

學校給我的意見是如要進取, 第一及第二志願可選 band 2-3, 第三志願起選band 3

原文章由 0120 於 08-5-2 16:40 發表
我仔讀胡少渠, 全級第9, 今次就跌到去29,點算, 英中無希望

你是讀上午還是下午校,我女上年和你成績差不多,結果也入了梁中,唔駛灰心,雖然也要看運氣,但希望在明天

HI JACKIEMAN:
我仔讀下午校
你女入左梁中辛苦ma , 其實譚中擺第2,有希望ma
原文章由 jackieman 於 08-5-4 15:08 發表

你是讀上午還是下午校,我女上年和你成績差不多,結果也入了梁中,唔駛灰心,雖然也要看運氣,但希望在明天
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

ng入梁銶琚同陳瑞芝, 入到譚伯羽都ok, 但譚伯羽收4班咋,機會又少左38人la

原文章由 0120 於 08-5-5 11:11 發表
ng入梁銶琚同陳瑞芝, 入到譚伯羽都ok, 但譚伯羽收4班咋,機會又少左38人la

我囡上午校.如要sure win ,則要選譚伯羽了,因上年我們band1的很多都選譚中,而不選梁中.

你地小朋友好叻,請問有冇去那裡補習?我兒子今年四年級,讀志豪,請問有冇好介紹?因為我好擔心佢升中啊!

1至5年級都無補習, 我自己同佢溫,
但去到報分試我都想佢再好d,想補英文!
原文章由 didime 於 08-5-5 23:43 發表
你地小朋友好叻,請問有冇去那裡補習?我兒子今年四年級,讀志豪,請問有冇好介紹?因為我好擔心佢升中啊!

HI JACKIEMAN:
但始終想佢入英ma
譚伯羽都好多人選, 而且功課都幾多架
原文章由 jackieman 於 08-5-5 16:29 發表

我囡上午校.如要sure win ,則要選譚伯羽了,因上年我們band1的很多都選譚中,而不選梁中.

回覆 #72 jackieman 的文章

不要擔心,最重要是仔仔仍屬於band 1 組別, 這個派位遊戲是先派band 1生, 我一定會選英中

回覆 #72 jackieman 的文章

不要擔心,最重要是仔仔仍屬於band 1 組別, 這個派位遊戲是先派band 1生, 我一定會選英中
‹ 上一主題|下一主題